Social Icons

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Ο πήχης


1

Ακόμα ψηλότερα βάζουν τον πήχη στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι «θεσμοί», με την «αλλαγή φρουράς» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Όπως έδειξαν άλλωστε ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου και οι φιλοφρονήσεις στη χτεσινή παράδοση - παραλαβή των υπουργείων, η ΝΔ βρίσκει στρωμένο το έδαφος για να επιταχύνει και να διευρύνει την υλοποίηση των αντιλαϊκών «εκκρεμοτήτων» που αφήνει πίσω της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα της «δημοσιονομικής σταθερότητας» και της ανάκαμψης των κερδών.

Αυτό επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και το προχτεσινό Γιούρογκρουπ, απ' όπου μεταξύ άλλων στάλθηκε μήνυμα ότι «οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται διότι διαφορετικά χάνεται η αξιοπιστία»...
Αλλά και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ο ΣΕΒ και τα διάφορα Επιμελητήρια ζητάνε από τη νέα κυβέρνηση «άμεση παραγωγή έργου», να μη χαθεί δηλαδή ούτε λεπτό στη συνέχιση και κλιμάκωση της πολιτικής στήριξης των επενδύσεων, της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Όλα αυτά δηλαδή που περιέχονται στην τρίτη «μεταμνημονιακή αξιολόγηση» και κατέχουν εμβληματική θέση στο πρόγραμμα της ΝΔ, όπως: Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, νέες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, στο κράτος, στο Φορολογικό κ.α.

Οι ίδιοι που μέχρι χτες αναγνώριζαν τις «υψηλές επιδόσεις» του ΣΥΡΙΖΑ και την προσήλωσή του στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις και συμφωνίες, υποδέχονται σήμερα «μετά βαΐων και κλάδων» τη νέα κυβέρνηση, δίνοντας το στίγμα ότι «έγιναν πολλά, απομένουν όμως κι άλλα να γίνουν».

Χαρακτηριστική ως προς αυτό είναι η διαπίστωση του ΣΕΒ ότι η προηγούμενη κυβέρνηση εκπλήρωσε το 62% των θέσεών του, που σημαίνει ότι η ΝΔ βρίσκει στρωμένο το χαλί για να υλοποιήσει το ...υπόλοιπο 38%, πηγαίνοντας την επίθεση ένα βήμα πιο πέρα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι οι παραπάνω επισημάνσεις ανήκουν στον πρώην γενικό διευθυντή του ΣΕΒ, ο οποίος στη νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει «υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ» για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου!

Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι πως η επιτάχυνση των «μεταρρυθμίσεων», με στόχο το «ευνοϊκότερο επενδυτικό περιβάλλον», προϋποθέτει νέα χτυπήματα στα εργατικά δικαιώματα και παραπέρα σύνθλιψη των λαϊκών αναγκών.

Πατώντας στο έδαφος που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ, «δικαιώνοντας» την αντιλαϊκή της πολιτική, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει χρόνο και καταθέτει ήδη στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο, ενώ υπουργοί της διαβεβαιώνουν ότι δεν θα κάνουν ούτε μια μέρα διακοπές, προκειμένου ακόμα πιο γρήγορα να γίνουν νόμοι και οι υπόλοιπες «εκκρεμότητες» που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ίδια ταχύτητα χρειάζεται επομένως και οι εργαζόμενοι να πάρουν τα μέτρα τους. Να μη δείξουν καμία ανοχή στη νέα κυβέρνηση, καμία εμπιστοσύνη στην «προγραμματική αντιπολίτευση» που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενος ένα προς ένα τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα που φόρτωσε στις πλάτες του λαού.

Να βάλουν ψηλότερα τον δικό τους πήχη στην οργάνωση των αγώνων, απέναντι και στη νέα κυβέρνηση, στην πολιτική στήριξης του κεφαλαίου που υπηρετούν από κοινού η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα.

Δίπλα τους θα έχουν σταθερά το ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή, στην πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την Κοινωνική Συμμαχία, βάζοντας πιο βαθιά τα θεμέλια της αντεπίθεσης για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative