Social Icons

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Απάντηση στη Δόμνα Μιχαηλίδου από τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα


Δόμνα Μιχαηλίδου
Θύελλα αντιδράσεων - και δικαίως - έχουν ξεσηκώσει οι δηλώσεις της υφυπουργού εργασίας σε παρουσίαση βιβλίου, όπου μεταξύ άλλων είχε πει πως ο αντιδικτατορικός αγώνας«έχει σχέση με τη μετατροπή σε βαθιά ψυχική νόσο, η οποία πολύ φοβάμαι ότι είναι μία μετατροπή σε μια συλλογική ψυχική νόσο, διότι έχει δημιουργηθεί αυτό το συλλογικό αφήγημα μέσα από τη συλλογική μνήμη αυτής της ιστορικότητας».

Η συντακτική ομάδα της Κατιούσας δέχτηκε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα από επιστημονικής και κοινωνικοπολιτικής απόψεως επιστολή- απάντηση εκ μέρους της ψυχολόγου, κυρίας Αντιγόνης Γαρυφαλλάκη.

Ακολούθησε η επιστολή των αγωνιστριών και αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα, αυτή τη φορά με παραλήπτες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.


Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς τους αξιότιμους κύριο Πρωθυπουργό και πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Με όλο το σεβασμό ως προς το αξίωμα σας θα επιθυμούσαμε μια δημόσια τοποθέτησή σας για τα προσβλητικά σχόλια της υφυπουργού σας κυρίας Δόμνας Μαχαηλίδου εις βάρος των αγωνιστών/τριών της αντιδικτατορικής αντίστασης.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι στρατηγοί Μουστακλής Σπύρος, Δημήτριος Οπρόπουλος, Βαρδάνης Μιχάλης, Μήνης Τάσος, Πνευματικός Άγγελος, άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού, όπως οι Ρίτσος, Αναγνωστάκης, Θεοδωράκης, αγωνιστές που βασανίστηκαν άγρια από τους δήμιους της Χούντας, όπως οι Παναγούλης Αλέκος, Ρεκλείτης Χρήστος, Καλέργη Μαρία, αλλά και μερικές χιλιάδες ακόμη, ήταν «ψυχικά νοσούντες» (!) όπως απαξιωτικά τους χαρακτηρίζει η εν λόγω κυρία;

Κύριε πρωθυπουργέ,

Γνωρίζετε ότι, αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί που πάλεψαν για ιδανικά και αξίες που έρχονται από τα βάθη της ιστορίας μας, δίνοντας ακόμη και το αίμα τους, δεν θα υπήρχε σήμερα η κοινοβουλευτική δημοκρατία για την οποία, παρά τις αδυναμίες της, όλοι σεμνυνόμαστε.

Επειδή αυτοί/ές οι αγωνιστές/τριες, όσοι/ες ζουν ακόμη συνεχίζουν να παλεύουν για τα ίδια ιδανικά, αποτελούν τη ζωντανή ιστορική παρακαταθήκη των αγώνων για Δημοκρατία, θα πρέπει οι νεότεροι, όπως η εν λόγω κυρία, τουλάχιστον να μην προσβάλουν εν γνώσει τους την ιστορία. Για όλους αυτούς τους λόγους περιμένουμε την απάντηση σας και σας προτείνουμε, σεβόμενος την αντιδικτατορική αντίσταση, όπως έχετε δηλώσει και στη Βουλή, να την αποπέμψετε.

Με σεβασμό στο αξίωμα σας
οι αγωνιστές/τριες

Προς τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κύριε Πρόεδρε

Επειδή κάθε χρόνο στην επετειακή εκδήλωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, προσκαλείτε τιμητικά και τους αγωνιστές/τριες της αντιδικτατορικής αντίστασης, θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν φέτος θα καλέσετε και τους υβριστές της αντιδικτατορικήςαντίστασης, όπως την κυρία Μιχαηλίδου Δόμνα.

Με τον προσήκοντα σεβασμό

Οι αγωνιστές/τριες

katiousa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative