Social Icons

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

ΕΣΗΕΑ: Καταγγέλλει τις απολύσεις δημοσιογράφων στον ΣΚΑΪ


ΣΚΑΪ
Τις απολύσεις 12 δημοσιογράφων στον ΣΚΑΪ στο τέλος της σεζόν κατεγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ. «Τελευταίο κρούσμα της μεθόδευσης αυτής ήταν η απόλυση 12 συναδέλφων δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ, μελών και μη μελών της ΕΣΗΕΑ. Επιπλέον η διοίκηση του ΣΚΑΙ, τους είχε υποχρεώσει να υπογράψουν συμβάσεις χωρίς αμοιβή για υπερωρίες, νυχτερινά και σαββατοκύριακα για λίγα ευρώ πάνω από το βασικό μισθό», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντεργατική πρακτική τηλεοπτικών σταθμών να απολύουν στο τέλος της σεζόν δημοσιογράφους εκπομπών, που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Η απόλυση γίνεται πριν από τη συμπλήρωση ενός χρόνου εργασίας, δηλαδή χωρίς αποζημίωση και χωρίς οι εργαζόμενοι να έχουν δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας.

Με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι χάνουν τα δικαιώματά τους και παραμένουν άνεργοι, μέχρις ότου ξαναρχίσουν οι εκπομπές και, αν σταθούν τυχεροί, προσλαμβάνονται για τη νέα περίοδο -τις περισσότερες φορές με χαμηλότερους μισθούς- και σύμβαση αορίστου χρόνου, η οποία, όμως, θα καταγγελθεί εκ νέου στο τέλος της περιόδου και θα ξαναμείνουν άνεργοι, χωρίς αποζημίωση. Με αποτέλεσμα να διακόπτεται και η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών κατά το διάστημα της ανεργίας, και οι εργαζόμενοι να μένουν ανασφάλιστοι! Δηλαδή, όχι μόνο εξαντλούν τις δυνατότητες που τους δίνει η νομοθεσία, αλλά εκμεταλλεύονται κάθε παράθυρο για να κερδίσουν σε βάρος των εργαζόμενων τους.

Επιπλέον, οι εργοδότες, με αυτό τον τρόπο, εμφανίζονται να καλύπτουν και τον αριθμό των εργαζόμενων, που απαιτείται για τη διατήρηση της άδειας λειτουργίας των Μέσων, σύμφωνα με το νόμο. Επιχειρούν δηλαδή και εδώ να παρακάμψουν κατά τα συμφέροντά τους το πνεύμα και το γράμμα του νόμου.

Τελευταίο κρούσμα της μεθόδευσης αυτής ήταν η απόλυση 12 συναδέλφων δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ, μελών και μη μελών της ΕΣΗΕΑ. Επιπλέον η διοίκηση του ΣΚΑΙ, τους είχε υποχρεώσει να υπογράψουν συμβάσεις χωρίς αμοιβή για υπερωρίες, νυχτερινά και σαββατοκύριακα για λίγα ευρώ πάνω από το βασικό μισθό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τους εργοδότες για τις απολύσεις αυτές και καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς και το ΕΣΡ να προχωρήσουν στις νόμιμες ενέργειες, ώστε να εφαρμόζονται οι διατάξεις που προβλέπουν τη λειτουργία των ΜΜΕ και να σταματήσει η ανασφάλεια και η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

Έχουμε χρέος όλοι μαζί να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και τη νομιμότητα στα ΜΜΕ».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative