Social Icons

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

«Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Χριστόφιας - Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ


Δημήτρης Χριστόφιας
Έφυγε από την ζωή, το απόγευμα της Παρασκευής, ο Δημήτρης Χριστόφιας σε ηλικία 72 ετών.

Ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και επί σειρά ετών ΓΓ του ΑΚΕΛ, από τις 20 Μάη νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του Κόμματος προς το ΑΚΕΛ, αλλά και την οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. 

Το βιογραφικό του Δ. Χριστόφια

Ο Δημήτρης Χριστόφιας γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1946 στο χωριό Δίκωμο της Κερύνειας, στη βόρεια Κύπρο, που σήμερα περιλαμβάνεται στο κατεχόμενο από τα τουρκικά στρατεύματα τμήμα του νησιού. Κατάγονταν από εργατική οικογένεια.

Σε ηλικία δεκατεσσάρων χρόνων έγινε μέλος της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Μαθητών (ΠΕΟΜ). Το 1964 έγινε μέλος του ΑΚΕΛ, της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ) και της Ενιαίας Δημοκρατικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΔΟΝ). Το 1969, στο 5ο Συνέδριο της ΕΔΟΝ, εξελέγη μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης. Το 1974, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Μόσχα στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών της Σοβιετικής Ένωσης από την οποία αποφοίτησε ως διδάκτωρ (PhD) ιστορικών επιστημών, επέστρεψε στην Κύπρο εξελέγη Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της Οργάνωσης και το 1977 Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης, θέση την οποία κατείχε μέχρι και το 1987.

Το 1982 εκλέχτηκε μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ και το 1986 μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ενώ στις 22 Απρίλη 1988 η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής τον εξέλεξε ΓΓ. Στην ίδια θέση αναδείχτηκε ξανά το 1990, το 1995, το 2000 και το 2005.

Εκλέχτηκε βουλευτής Κερύνειας με το ΑΚΕΛ το 1991, 1996, 2001 και 2006, ενώ κατά το χρονικό διάστημα 2001 - 2006 διετέλεσε πρόεδρος της κυπριακής Βουλής.

Στις προεδρικές εκλογές που έγιναν το Φλεβάρη του 2008 εκλέχτηκε πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ψηφοδέλτιο ΑΚΕΛ - Αριστερά και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 2013.

Ο Δ. Χριστόφιας κατείχε τιμητικούς τίτλους από αριθμό πανεπιστημίων συμπεριλαμβανομένων των: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (2004), Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Μόσχας (2008), Πανεπιστήμιο για Ξένους της Περούτζια (2009), Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (2011) και Πανεπιστήμιο Μαριούπολης (2011). Έχει τιμηθεί επίσης με διακρίσεις και μετάλλια σε πολλές χώρες.

Ανακοινώνοντας «με βαρύτατη θλίψη» το θάνατο του Δ. Χριστόφια, η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ενημέρωνε ότι άμεσα θα αποφασίζονταν οι λεπτομέρειες σχετικά με την κηδεία και εξέφραζε «τα θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του, συντρόφισσα Έλση και σε όλη του την οικογένεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative