Social Icons

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Άγαλμα του Στάλιν στο Νοβοσιμπίρσκ (Ρωσία)


Άγαλμα του Στάλιν στο Νοβοσιμπίρσκ (Ρωσία)
Από την τοποθέτηση της προτομής του Στάλιν στο Νοβοσιμπίρσκ

Ένα νέο άγαλμα, και πιο συγκεκριμένα προτομή του Ιωσήφ Στάλιν,ανεγέρθηκε στις 9 Μάη, επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ (τρίτη μεγαλύτερη στη Ρωσία) μπροστά από τα γραφεία του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, μετά από απόφαση του τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου. Η ανέγερση του αγάλματος έρχεται σε μια περίοδο που έρευνες καταγραφής της κοινής γνώμης δείχνουν ότι παρά τους τόνους λάσπης που έχουν εκτοξευτεί εναντίον του Στάλιν, η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων πολιτών έχουν θετική γνώμη για τον Σοβιετικό ηγέτη την περίοδο που η ΕΣΣΔ και ο Κόκκινος Στρατός ήταν η καθοριστική δύναμη που συνέτριψε το φασιστικό τέρας.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, του Μάρτη του 2019, σε δείγμα 1.600 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω από 50 περιοχές όλης της επικράτειας, το 70% αξιολογεί θετικά το ρόλο του Στάλιν στην Ιστορία (18% πολύ θετικά και 52% κυρίως θετικά), ενώ αρνητικά το 19% (πολύ αρνητικά το 5% και κυρίως αρνητικά το 14%) και δεν μπορούν να διατυπώσουν γνώμη 11%. Το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων χρόνων, και ανεξάρτητα αν το σημερινό αστικό καθεστώς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις ηρωικές σελίδες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και να τις αποστεώσει από το γεγονός ότι η ΕΣΣΔ ήταν το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο και αυτό υπερασπίζονταν τα εκατομμύρια των Σοβιετικών ανθρώπων, η εκτίμηση του λαού και η νοσταλγία του για τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού δυναμώνουν.

rizospastis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative