Social Icons

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Κάλεσμα του ΚΚΕ στους εργαζόμενους στις ιχθυοκαλλιέργειες


ιχθυοκαλλιέργειες
Μην πιάνεσαι στα δίχτυα τους!

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Εργαζόμενε, εργαζόμενη στις ιχθυοκαλλιέργειες,

Σε καλούμε μπροστά στις βουλευτικές εκλογές να κρίνεις με βάση την δική σου πείρα. Να γυρίσεις την πλάτη στα κόμματα που όλα αυτά τα χρόνια ψήφισαν και εφάρμοσαν τεράστιο όγκο αντεργατικών νόμων, αντιλαϊκών νόμων. Γκρέμισαν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα. Φόρτωσαν τα λαϊκά στρώματα με φόρους. Κατήργησαν παροχές στην υγεία, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια.
Σταμάτησαν κάθε δημόσιο έργο απαραίτητο όχι μόνο για την καθημερινότητα μας, αλλά και για την ίδια την προστασία της ζωής. Στις ιχθυοκαλλιέργειες, γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει ανάπτυξη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι ιχθυοκαλλιέργειες εντάσσονται ανάμεσα στις δέκα παραγωγικές δραστηριότητες που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας. Είναι από τους πιο ανταγωνιστικούς τομείς της πρωτογενούς παραγωγής. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση παραγωγής ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας στην ΕΕ. Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κλάδο όπως ο Νηρέας και η Σελόντα, παίρνουν το ένα βραβείο επιχειρηματικότητας μετά το άλλο.

Την ίδια ώρα, να τι στήριξαν και εφάρμοσαν ΣΥΡΙΖΑ-Ν∆-ΠΑΣΟΚ:

- Η συγχώνευση των τριών μεγαλύτερων ομίλων προχωρά χωρίς καμία εξασφάλιση για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μάλιστα η εργοδοσία του Νηρέα κυνικά δήλωσε στο επιχειρησιακό σωματείο, ότι μπροστά στην συγχώνευση οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεχάσουν Συμβάσεις και δικαιώματα.

- Λεφτά για να έρχονται οι επίδοξοι αγοραστές με ελικόπτερο υπάρχουν, όχι όμως για προστασία της ζωής των εργαζομένων.

Οι στόχοι κερδοφορίας των εταιρειών έχουν οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς. Αποτέλεσμα είναι το τελευταίο διάστημα να έχουν αυξηθεί τα εργατικά «ατυχήματα», που βέβαια χωρίς κανένα εμπόδιο στην πλειοψηφία τους δεν καταγράφονται.

- Με το νομικό οπλοστάσιο που τους προσέφεραν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν∆, ΣΥΡΙΖΑ, οι εργοδότες τα προηγούμενα χρόνια μείωσαν μισθούς και κατάργησαν πλήθος από άλλα δικαιώματα.

- Οι επιχειρήσεις του κλάδου λειτουργούν συνεχόμενα 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την βδομάδα χωρίς καμιά πρόβλεψη για την ουσιαστική ανάπαυση των εργαζομένων.

∆ΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ∆ΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΕΝΑ Α∆ΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το ΚΚΕ και τα μέλη του τα ξέρεις, πρώτα και κύρια, από την πρωτοπόρα δράση τους στους χώρους δουλειάς. Ξέρεις ότι και μέσα από τη συμμετοχή του στην βουλή, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για όλα τα αντεργατικά σχέδια, σε βάρος της δουλειάς, της ζωής, και των δικαιωμάτων τους. Στάθηκε έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες με επερωτήσεις για τις απολύσεις, για τις μειώσεις μισθών, για τις καθυστερήσεις πληρωμών, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται αν θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά δίπλα σου, μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.

∆ΕΝ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ Ι∆ΙΑ ΨΗΦΟ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ!


ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΚΕ!



Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative