Social Icons

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Ντίνος Μπούρχας: Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αν. Στερεά και Εύβοια με την ”Λαϊκή Συσπείρωση”



Αγαπητοί συμπατριώτες

Υποψήφιος για την Περιφέρεια Αν.Στερεάς και Εύβοιας με το ψηφοδέλτιο της ”Λαϊκής Συσπείρωσης ” για τους παρακάτω λόγους :
Με την ”Λαϊκή Συσπείρωση ” γιατί είναι το μόνο ψηφοδέλτιο που θα σταθεί δίπλα στο λαό της περιοχής στηρίζοντας τα συμφέροντά του κι αυτό έχει αποδειχτεί απο την μέχρι τώρα παρουσία και δράση της ”Λαϊκής Συσπείρωσης” στην περιφέρεια και στους Δήμους της περιοχής μας αλλά και όλης της χώρας!

–Με την ”Λαϊκή Συσπείρωση” για να πολλαπλασιαστούν οι εργατικές – λαϊκές δυνάμεις και τα κέντρα αντίστασης που αμφισβητούν, αντιπαλεύουν, παρεμποδίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που εκπορεύονται από την ΕΕ συνυπογράφονται από τις κυβερνήσεις και υλοποιούνται από τις περιφέρειες και τους Δήμους!
–Με την ”Λαϊκή Συσπείρωση” για να ενισχυθεί μια πλατιά Κοινωνική Συμμαχία που θέτει στην πρώτη γραμμή τον αγώνα για:
Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, με μισθό που να ικανοποιεί τις ανάγκες. Το δικαίωμα στο δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην αξιοπρεπή σύνταξη.

Το δικαίωμα της νεολαίας για ολόπλευρη και δωρεάν μόρφωση, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό.
Την πλήρη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος, για να μην πληρώνει διπλά και τριπλά το λαϊκό νοικοκυριό για βασικές του ανάγκες.
Την προστασία της μητρότητας, την εφαρμογή μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζόμενων γυναικών

–Με την ”Λαϊκή Συσπείρωση ” για να διεκδικήσουμε στην Περιφέρεια την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας, με την ανάπτυξη, στελέχωση και εξοπλισμό των αναγκαίων υποδομών και χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.
-Την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων.
-Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών. Την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους προσωπικού.

-Την κρατική χρηματοδότηση και υποδομές για τον πολιτισμό, τον μαζικό αθλητισμό, για τους φορείς και τα σωματεία που οργανώνουν αυτές τις αναγκαίες δραστηριότητες στις γειτονιές και τις πόλεις.
-Το συνολικό σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς κ.λπ.), της μεγάλης έκτασης βιομηχανικών και άλλων ατυχημάτων, μολυσματικών εστιών.
-Τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση.
-Την προστασία του περιβάλλοντος: Ατμόσφαιρα, νερό, πράσινο και ελεύθεροι χώροι. Ασφαλή διευθέτηση των ρεμάτων. Εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.
-Τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.

Με την ”Λαϊκή Συσπείρωση ” για να αντιπαλέψουμε τις αντιδραστικές αλλαγές στην Κεντρική, Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, οι οποίες προωθήθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια και με τις οποιες οι Δήμοι και οι Περιφέρειες έγιναν αρωγοί της ανταποδοτικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, των προγραμμάτων ανακύκλωσης των ανέργων, “των ελάχιστων κοινωνικών παροχών”.

Αποτέλεσμα, η εκτόξευση της απασχολησιμότητας και της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις, η κατακόρυφη μείωση του μόνιμου προσωπικού, η αξιοποίηση του λεγόμενου εθελοντισμού η συρρίκνωση κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, που τις υποκαθιστούν ιδιώτες, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, οι φορείς της “κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας”. Δεν υλοποιούν έργα υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες, γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, αφού δεν προσφέρουν τα προσδοκώμενα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Απογειώθηκε η φοροεπιδρομή για τα λαϊκά νοικοκυριά. Χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά είναι σήμερα αντιμέτωπα με τις κατασχέσεις και την απειλή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακόμα και για “οφειλές” 500 ευρώ στους δήμους.

Με τα περί “αποκέντρωσης και δημοκρατίας”, “λαϊκής συμμετοχής και ελέγχου από τα κάτω” “στη βάση της εγγύτητας” των οργάνων της Τοπικής Διοίκησης, προσπάθησαν να “χρυσώσουν το χάπι”, των αντιλαϊκών επιλογών, να ενσωματώσουν λαϊκές δυνάμεις. Με το κάλπικο δίλημμα “συγκεντρωτικό κράτος ή αποκέντρωση”, αποκρύπτουν ότι Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση είναι μέρος του κράτους και, μαζί με μηχανισμούς της ΕΕ, δρουν ενιαία και εχθρικά απέναντι στο λαό και τις ανάγκες του.

Δήμαρχοι και περιφερειάρχες παίζουν ρόλο κυματοθραύστη των λαϊκών αναγκών. Με τις δομές “διαχείρισης της φτώχειας” και τη σακούλα “των κοινωνικών παντοπωλείων” επιχειρούν να “ξεπλύνουν” τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων και της ΕΕ, που διαιωνίζουν τη φτώχεια και την ανεργία, επιδιώκουν να μειώσουν τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις του λαού.

Όσο ο ρόλος της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης στην προώθηση της γενικής αντιλαϊκής πολιτικής μεγαλώνει, μεγαλώνουν και “οι δεσμοί” με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, οι “πειρασμοί”, που αφορούν στη διαχείριση χρημάτων και αρμοδιοτήτων, οι ασφυκτικές πιέσεις από την κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και τους επιχειρηματικούς ομίλους για την ευθυγράμμισή τους.

Στα όργανα των Δήμων και των Περιφερειών συνωστίζονται πρόσωπα της αγοράς, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, κάθε λογής επιχειρηματίες, οι οποίοι λειτουργούν σαν “manager” της αντιλαϊκής πολιτικής και της επιχειρηματικής δράσης.

Με την ”Λαϊκή Συσπείρωση” που στηρίζει το ΚΚΕ γιατί
οι κομμουνιστές δήμαρχοι (ΠΑΤΡΑ , ΧΑΙΔΑΡΙ , ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ , ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΙΚΑΡΙΑ ) οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι το 5χρονο που πέρασε, έδρασαν με τα αιτήματα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, εναντιώθηκαν σε όλες τις πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων. Με πλήθος αγωνιστικών κινητοποιήσεων πρόβαλαν τα λαϊκά προβλήματα, απέσπασαν κατακτήσεις, έδωσαν ανάσα και κουράγιο στο λαό.
Εμπόδισαν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς για χρέη των λαϊκών οικογενειών.
Μείωσαν σημαντικά τη δημοτική φορολογία. Χτύπησαν την ανταποδοτικότητα σε λειτουργίες και υπηρεσίες του δήμου.

Στήριξαν τα σχολεία, διεύρυναν το δίκτυο των παιδικών – βρεφικών σταθμών. Πήραν πρωτοβουλίες για δομές αλληλεγγύης προς τον κόσμο που ζει στη φτώχεια.
Στήριξαν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στους δήμους τους.
Υπερασπίστηκαν και διεύρυναν με λαϊκές κινητοποιήσεις τους χώρους πρασίνου – αθλητισμού – αναψυχής. Διεκδίκησαν γενικότερα έργα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας.
Διεύρυναν το μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στηρίζοντας την πρόληψη, τα προγράμματα θεραπείας.
Διεκδίκησαν χώρους και υποδομές προς όφελος του λαού.

Γι αυτούς και πολλούς ακόμα λόγους σας καλώ να στηρίξουμε μαζικά τα ψηφοδέλτια της ”Λαϊκής Συσπείρωσης ” για την περιφέρεια Αν.Στερεάς και Εύβοιας με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Κώστα Μπασδέκη και την ”Λαϊκή Συσπείρωση” στο Δήμο Στυλίδας με υποψήφια Δήμαρχο την Ευαγγελία Καρκάνη!

Όσα περισσότερα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο πέσουν στις κάλπες τόσο δυνατότερη θα είναι η φωνή του λαού την επομένη των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative