Social Icons

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Τροπολογία του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών


συμβασιούχοι πυροσβέστες
Πηγή: Eurokinissi

Τη μονιμοποίηση των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών προτείνει το ΚΚΕ με τροπολογία - προσθήκη που κατέθεσαν οι βουλευτές του, Μανώλης Συντυχάκης, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Θανάσης Παφίλης και Σταύρος Τάσσος στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η τροπολογία έχει ως εξής:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης - Κατασκευής - Χρηματοδότησης - Λειτουργίας - Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη - Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων»


Θέμα: Μονιμοποίηση των πενταετών και συμβασιούχων Πυροσβεστών

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ


Με την προτεινόμενη διάταξη καταργούνται οι διατάξεις του άρθρου 15 του νόμου 3938/2011 και της παρ. 5 του άρθρου 3 του Νόμου 2612/1998 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν και προστίθεται άρθρο στο ως άνω Σχέδιο Νόμου.

Οι διευρυμένες ανάγκες, όπως καταγράφονται διαχρονικά στους τομείς της πυρασφάλειας, της δασοπροστασίας, της αντιπλημμυρικής και της αντισεισμικής θωράκισης της χώρας και οι τραγικές συνέπειες που έχουν σε βάρος των δασικών οικοσυστημάτων, των δημόσιων υποδομών, της περιουσίας και της ζωής των λαϊκών στρωμάτων, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για την άμεση κάλυψη των χιλιάδων κενών θέσεων, που προκύπτουν για την αντιμετώπιση των πραγματικών αναγκών σε προσωπικό των αρμόδιων φορέων, δηλαδή του πυροσβεστικού σώματος, της δασικής υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το πυροσβεστικό σώμα ως βασικός πυλώνας της πολιτικής προστασίας αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια επεμβάσεών του, κυρίως σε μεγάλα δασικά συμβάντα, ανυπέρβλητα εμπόδια λόγω της έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τη διαχείριση και προστασία του δασικού πλούτου. Δασικοί δρόμοι κλείνουν και δεν γίνεται πλέον συντήρηση ή διάνοιξη νέων.

Το δασικό οικοσύστημα καταστρέφεται από τις παράνομες και «νόμιμες» καταπατήσεις. Δηλαδή ουσιαστικά δεν παίρνεται κανένα μέτρο φύλαξης, πρόληψης, διαχείρισης και συντήρησης των δασικών οικοσυστημάτων. Η κυβέρνηση ενώ μέσω των προσλήψεων στους οργανισμούς τοπικής διοίκησης των 5.066 ατόμων με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και με 8μηνες συμβάσεις, ναι μεν αναγνωρίζει επιτέλους τις μεγάλες ελλείψεις στον τομέα αυτόν που συνεχώς επεσήμανε το ΚΚΕ, δεν δίνει όμως την ουσιαστική λύση με τον περιοδικό χαρακτήρα αντιμετώπισής τους.

Η αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων είναι στοιχειώδης έως ανύπαρκτη και οι συνέπειες από εκδήλωση πλημμυρικών και σεισμικών φαινομένων καταγράφονται με τον πλέον τραγικό τρόπο.

Η ΓΓΠΠ αδυνατεί λόγω έλλειψης σχετικών υποδομών και προσωπικού να σχεδιάσει και να εφαρμόσει αποτελεσματικά και έγκαιρα τη διάσωση πληθυσμών που απειλούνται από την εξέλιξη καταστροφικών φαινομένων όπως είναι οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, οι σεισμοί και οι έντονες χιονοπτώσεις.

Η πυρασφάλεια της χώρας και η προστασία του δασικού μας πλούτου, η αποτελεσματική αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, απαιτεί τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού προσωπικού, πολύ μεγαλύτερο από το ήδη υπάρχον μόνιμο, πενταετούς θητείας και με σύμβαση στελεχικό δυναμικό που απασχολείται στους συναρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα στο Πυροσβεστικό Σώμα, τη Δασική Υπηρεσία και τη ΓΓΠΠ. Με δεδομένα λοιπόν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην αντιπυρική, αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία της χώρας και κυρίως από την έλλειψη προσωπικού, το ΚΚΕ καταθέτει την κάτωθι τροπολογία για να εξασφαλισθούν σταθερές σχέσεις εργασίας για τους 1.466 πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που δεν πληρούν τα κριτήρια κατάταξης στο πυροσβεστικό σώμα καθώς και για τους 1.250 Συμβασιούχους Πυροσβέστες.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης - Κατασκευής - Χρηματοδότησης - Λειτουργίας - Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη - Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων»

Προστίθεται άρθρο ως εξής:

Άρθρο

«Κάλυψη και σύσταση οργανικών θέσεων στο Υπουργείο Εσωτερικών ή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας»

Οι ήδη υπηρετούντες πενταετούς θητείας υπάλληλοι στο πυροσβεστικό σώμα που παρατάθηκε η θητεία τους για πέντε ακόμη έτη με την υπ' αριθ. 9531 οικ. Φ.300.2/13-02-2017 απόφαση του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος «Απόφαση ανανέωσης της θητείας χιλίων τετρακοσίων εξήντα έξι (1.466) Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο Πυροσβεστικό Σώμα» και οι οποίοι δεν πληρούν τα κριτήρια κατάταξης στο μόνιμο προσωπικό του, καθώς και οι 1.250 απασχολούμενοι με σύμβαση κατά την αντιπυρική περίοδο εποχικοί πυροσβέστες, καταλαμβάνουν μόνιμες οργανικές θέσεις και σε περίπτωση έλλειψης οργανικών θέσεων συστήνονται νέες, υπαγόμενες στο υπουργείο Εσωτερικών που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία της χώρας ή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη Δασική Υπηρεσία για την κάλυψη των αναγκών της. 

Για όλη την μεταβατική περίοδο μέχρι την πλήρη κάλυψη των οργανικών κενών του πυροσβεστικού σώματος από τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, οι υπάλληλοι αυτοί καλύπτουν τομείς πυροπροστασίας και πρόληψης του πυροσβεστικού σώματος. Με τη λήξη της μεταβατικής περιόδου απασχολούνται με τα νέα καθήκοντα πρόληψης, φύλαξης και διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων καθώς και με εκχιονισμούς των οδικών δικτύων της χώρας, με αντιπλημμυρικές και αντισεισμικές παρεμβάσεις.

Αθήνα 10 Μαΐου 2019

Οι προτείνοντες βουλευτές
  • ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
  • ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
  • ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
  • ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΣΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative