Social Icons

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Στυλίδα 24 Μαΐου: Προεκλογική συγκέντρωση της Βιργινίας Στεργίου υποψήφιας Δημάρχου Στυλίδας


stergiou
Μήνυμα νίκης και ενότητας από τους πολίτες της Στυλίδας!

Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία της Στυλίδας ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής το πρόγραμμα των κεντρικών ομιλιών της Υποψήφιας Δημάρχου Στυλίδας κ. Βιργινίας Στεργίου.
Η επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα» απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημότες, και κυρίως στους νέους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας χωρίς αντιπαλότητες και μικροπολιτικές και να εργαστούμε με μια νέα αντίληψη για να παραδώσουμε ένα Δήμο πρότυπο στις επόμενες γενιές.

«Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς και δεν απαξιώνουμε την προσπάθεια κανενός. Προχωράμε μπροστά για να φτιάξουμε το Δήμο που οραματιζόμαστε με χαμόγελα και αισιοδοξία...», είπε η κ. Βιργινία Στεργίου, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μια φορά ότι δημιουργήσαμε μια νέα δυναμική κοινωνική συμμαχία, η οποία είναι έξω και πάνω από κόμματα, βγαλμένη μέσα από την τοπική κοινωνία.

Η υποψήφια Δήμαρχος Στυλίδας ευχαρίστησε τους κάτοικους της Ανατολικής Φθιώτιδας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους, επαναλαμβάνοντας ότι θα είναι Δήμαρχος όλων των δημοτών και όχι μόνο εκείνων που ψηφίσαν το Συνδυασμό «Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα».

«Πάμε μπροστά, πάμε δυνατά, πάμε να φτιάξουμε μαζί το Δήμο που ονειρευόμαστε!!!»
Βιργινία Στεργίου
 Η ομιλία

Φίλες και φίλοι

Λένε ότι ιστορία γράφουν οι παρέες. Κι αυτή εδώ η παρέα, η μεγαλύτερη παρέα του τόπου μας, θα φέρει τη μεγάλη Νίκη για την Αλλαγή και την Αναγέννηση της Ανατολικής Φθιώτιδας!

Και είστε όλοι εδώ! Από κάθε γειτονιά και κάθε γενιά του τόπου μας!

Η σημερινή παρουσία σας είναι συγκλονιστική. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Είμαστε σήμερα τόσοι πολλοί εδώ, που κανένας πλέον δεν μπορεί, να αμφισβητήσει τη δυναμική μας. Από σήμερα, βάζετε όλοι εσείς τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Δεν μας αρκεί πια να είμαστε πολλοί. Θέλουμε πολύ σύντομα, να είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία που θα φέρει την ανατροπή στο Δήμο Στυλίδας.

Και να ξέρετε καλά. Ότι η νίκη μας την Κυριακή θα είναι μόνο δική σας νίκη. Δεν θα ανήκει σε κανένα κόμμα, σε κανέναν κομματικό μεγαλοπαράγοντα.

Η νίκη αυτή, η μεγάλη αφετηρία για την αλλαγή στην Ανατολική Φθιώτιδα, θα ανήκει μόνο σε εσάς! Μόνο στους ανθρώπους της πόλης μας!

Γιατί για μας, δεν υπάρχει κόκκινη, μπλε ή πράσινη Ανατολική Φθιώτιδα! Υπάρχει μόνο η ανεξάρτητη και ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα!

Και απέναντι σε όσους επιμένουν το βράδυ της Κυριακής, η Στυλίδα να εμφανίζεται με κόκκινο ή άλλο χρώμα στον εκλογικό χάρτη, τους απαντούμε:

Το χρώμα θα είναι το λευκό. Το χρώμα της ανεξαρτησίας από κομματικές εξαρτήσεις, το χρώμα που θα συμβολίζει μια καθαρή, μια νέα αρχή για τον τόπο μας!

Το χρώμα που θα συμβολίζει την ενότητα όλης της Ανατολικής Φθιώτιδας για να πάμε επιτέλους τον τόπο μπροστά.

Και είμαστε έτοιμοι να φέρουμε την αλλαγή στον τόπο μας, γιατί θέλουμε να τρέξουμε προς το μέλλον.

Γιατί θέλουμε να δούμε την Ανατολική Φθιώτιδα να προοδεύει απέναντι στη μιζέρια και την εσωστρέφεια που θέλουν να μας πάνε κάποιοι!

Το γεγονός ότι είμαστε όλοι εδώ σήμερα σημαίνει ότι όσα μας ενώνουν είναι πολλά, πολλά περισσότερα από αυτά που ενδεχομένως μας χωρίζουν.

Κυρίες και κύριοι

Φίλες και φίλοι,

Μετά από 10 χρόνια κρίσης, μέσα σε μια πρωτόγνωρη δοκιμασία, όλοι μας αξίζουμε κάτι καλύτερο.

Οι δήμοι είναι αυτοί που κράτησαν όρθια την κοινωνία μας στα δύσκολα.

Και οι δήμοι είναι αυτοί που θα βάλουν τις βάσεις για μια ζωή με ποιότητα, περιβάλλον, πολιτισμό, φροντίδα και διαφάνεια.

Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς τη Διοίκηση του Δήμου, έτσι θέλουμε την πόλη μας.

Να πρωταγωνιστεί, να παίρνει αποφάσεις, να διαβουλεύεται με τους πολίτες, να διεκδικεί, να συγκρούεται, να έλκει δημιουργικούς και παραγωγικούς ανθρώπους από όλη την ευρύτερη Στερεά Ελλάδα.

Έτσι γεννήθηκε η «Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα».

Όχι σε κομματικά και βουλευτικά γραφεία.

Ο συνδυασμός μας γεννήθηκε στις γειτονιές του τόπου μας.

Εκεί όπου δεν υπάρχουν αριστερά ή δεξιά προβλήματα, αλλά ανάγκες που απαιτούν άμεσες λύσεις.

Εκεί όπου η ενότητα των ανθρώπων του τόπου μας υπερβαίνει και αφήνει πίσω της τα διάφορα κομματικά χρίσματα.

Για μια ακόμη φορά θα τονίσω ότι είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε.

Αυτή η παράταξη συνθέτει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, χωρίς να κοιτά κομματικές ταμπέλες, χωρίς να θεωρεί τον δήμο κομματικό της παραμάγαζο, όπως κάποιοι άλλοι.

Ναι, η Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα είναι τα δικά σας θέλω, τα δικά σας αιτήματα.

● για τους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε σχολεία-πρότυπα αλλά και να υπάρχουν ελεύθεροι χώροι με σύγχρονες παιδικές χαρές .

● για τους επιχειρηματίες που θέλουν η περιοχή μας να προσελκύσει επιτέλους περισσότερους επισκέπτες.

● για τους αγρότες, τους ελαιοπαραγωγούς και τους ψαράδες μας, που θέλουν κίνητρα να αναπτυχθούν και επιτέλους ο τόπος μας να γίνει γνωστός για την ποιότητα των προϊόντων του

● για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ζητούν ένα πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν,

● για τους νέους που έχουν όνειρα και σχέδια να δημιουργήσουν κάτι δικό τους από την αρχή

● για τους ηλικιωμένους που χρειάζονται φροντίδα αλλά και θέλουν δημιουργική απασχόληση.

Αυτή είναι η Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα.

Και την Κυριακή στις 26 Μαΐου ανοίγει μια νέα σελίδα! Για να φυσήξει αέρας αλλαγής και ανανέωσης, για να σηκώσουμε επιτέλους μανίκια και να δουλέψουμε, όπως τόσοι άξιοι και ικανοί άνθρωποι ξέρουν. Όλοι μαζί ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο, με νέους αλλά και έμπειρους ανθρώπους, με φρέσκες ιδέες, αντιλήψεις και όρεξη για να προχωρήσει ο τόπος μας μπροστά.

Ναι, νέα πρόσωπα απέναντι σε αυτούς που όλη αυτή την περίοδο παριστάνουν τους ληξίαρχους και μετράνε μέρα-μέρα πόσο χρόνο ζήσαμε στον τόπο που μεγαλώσαμε και λατρεύουμε.

Γιατί για κάποιους η ενασχόληση με τα κοινά θα έπρεπε να αφορά μόνο ένα κλειστό κλαμπ ανθρώπων.

Δεν τους ενδιαφέρει η εξωστρέφεια του δήμου, δεν τους ενδιαφέρουν οι νέες ιδέες, τι γίνεται λίγο παραέξω στον κόσμο, τι μεγάλες αλλαγές γίνονται, πως η καινοτομία αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων, πως οι πόλεις αξιοποιούν τουριστικά τον φυσικό τους πλούτο.

Δεν τους ενδιαφέρει για ποιο λόγο τα παιδιά μας, γιατί τα δικά τους παιδιά, φεύγουν από τον τόπο μας και αναζητούν την τύχη τους αλλού.

Αυτή η μικρόπνοη λογική είναι που κρατάει τον δήμο Στυλίδας πίσω και τον γυρίζει στο παρελθόν.

Και αν κάποιοι παραπονούνται ότι δεν μας έβλεπαν κάθε μέρα στο παρελθόν, ας μην αγχώνονται.

Θα τους κάνουμε τη χάρη.

Από τις εκλογές και μετά, θα μας βλέπουν κάθε μέρα στο δημαρχείο της πόλης!

Θα μας βλέπουν κάθε μέρα στις γειτονιές του τόπου μας όπου θα λύνουμε τα προβλήματα των ανθρώπων!

Θα μας βλέπουν κάθε μέρα στα κτήματα με τους παραγωγούς, θα μας βλέπουν κάθε μέρα στο λιμάνι με τους ψαράδες, στην αγορά της πόλης, στα σχολεία!

Θα μας βλέπουν στα υπουργεία και στην περιφέρεια να διεκδικούμε το καλύτερο για την περιοχή μας!

Θα μας βλέπουν παντού και τους καλούμε και αυτούς να έρθουν να βοηθήσουν στον αγώνα για την αναγέννηση και τη μεγάλη αλλαγή της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Φίλες και φίλοι,

Όταν τον περασμένο Μάιο ανακοινώσαμε τη δημιουργία της Ενωμένης Ανατολικής Φθιώτιδας, δώσαμε μια υπόσχεση. Την υπόσχεση ότι θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και να ανεβάσουμε το βιοτικό μας επίπεδο.

Καλώ λοιπόν όλους τους δημότες και κυρίως τους νέους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας χωρίς αντιπαλότητες και μικροπολιτικές, να εργαστούμε ενωμένα με μια νέα αντίληψη με το βλέμμα σε πετυχημένα μοντέλα ανάπτυξης τόσο εγχώρια όσο και του εξωτερικού και να σταθούμε στις καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί αλλού, για να παραδώσουμε ένα Δήμο πρότυπο στις επόμενες γενιές.

Όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι το πολιτικό διακύβευμα δεν είναι να δώσουμε μόνο τεχνοκρατικές λύσεις στα προβλήματα της ζωής μας αλλά να μιλήσουμε για τις λύσεις που βρίσκουμε παντού ανάμεσά μας, μέσα στην κάθε γειτονιά του Δήμου μας. Να δώσουμε δηλαδή φωνή και βήμα στις λύσεις που εκφράζουμε όλοι εμείς οι δημότες στην καθημερινότητά μας που πολύ συχνά είναι οι πιο καλές, οι πιο απλές και οι πιο φθηνές.

Ναι, θέλουμε ένα δήμο καθαρό, νοικοκυρεμένο από άκρη σε άκρη.

Να σταθούμε σε μικρά και καθημερινά ζητήματα χωρίς μεγαλοστομίες, υποσχέσεις για διορισμούς στο Δήμο και οπουδήποτε αλλού, ταξίματα και δωρεάν παροχές.

Δίνοντας έμφαση στην καθαριότητα, στο φωτισμό στα πεζοδρόμια, τις λακκούβες, το πράσινο, τις παιδικές χαρές, αλλά και στο πόσιμο νερό σε ολόκληρο το δήμο.

Ναι, το δίκτυο ύδρευσης τόσο στο κέντρο του Δήμου, στη Στυλίδα όσο και στις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες αποτελεί βασικό πρόβλημα. Και γι’ αυτό δρομολογούμε άμεσα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης. Για ολόκληρο το Δήμο. Και να βάλουμε οριστικό τέλος στις δημοτικές κοινότητες των δύο ταχυτήτων. Ενώ παράλληλα θέτουμε ως στόχο την αξιοποίηση του συνόλου των υδάτινων πόρων του Δήμου μας για την κάλυψη των αναγκών μας.

Από την άλλη μεριά, το πρόβλημα της άρδευσης είναι καθημερινότητα και επίσης ζωτικής σημασίας για τους ελαιοπαραγωγούς και γενικά τους αγρότες, λόγω της αγροτικής φύσης του Δήμου μας.

Με τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και γνώμονα τις ανάγκες της κάθε περιοχής, θα προβούμε άμεσα στην ανόρυξη αρδευτικών γεωτρήσεων, που έχουμε ήδη εντοπίσει σε ενδεδειγμένα σημεία του Δήμου.

Η απορρόφηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων είναι βασικός μας στόχος τόσο από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, που μπορεί λόγω παράτασης να δεχτεί ακόμη αιτήσεις χρηματοδότησης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, για την ύδρευση και άρδευση όσο και από το επόμενο πρόγραμμα 2021-2027 και έχουμε την τεχνογνωσία αλλά και τον τρόπο να το πετύχουμε.

Θέλω να τονίσω ότι τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στο νερό θα ελεγχθούν για την περίπτωση που υπάρχουν περιθώρια μείωσης της τιμής του νερού. Θα υπάρξει απόλυτος και αυστηρός έλεγχος των υδρονομέων σε ολόκληρο το Δήμο.

Ολοκλήρωση συστημάτων αποχέτευσης όπου απαιτείται, κατασκευή νέων αποχετεύσεων σε μικρότερους οικισμούς και η σύνδεσή τους με βιολογικούς καθαρισμούς βάσει των πραγματικών αναγκών των κατοίκων.

Θα αξιοποιήσουμε και θα επικαιροποιήσουμε την όποια μελέτη βρούμε στα συρτάρια του Δήμου, αλλά σε κάθε περίπτωση θα προωθήσουμε στη λύση του προβλήματος αυτού, με έτοιμες μελέτες που έχουμε ήδη στην κατοχή μας, διότι εκτός των άλλων θα έχουμε τεράστιο οικολογικό όφελος για το περιβάλλον και τον Μαλιακό κόλπο.

Φίλες και φίλοι,

Η διαχείριση των υδάτινων πόρων, βρίσκεται σε άμεση συσχέτιση και εμπλέκεται ενεργά τόσο με την οικονομία και την ανάπτυξη, όσο και με το περιβάλλον και αποτελεί προϋπόθεση για κάθε μορφή κοινωνικής ανάπτυξης και το γνωρίζουμε πολύ καλά.

Τα επόμενα χρόνια πιθανόν να αντιμετωπίσουμε κρίση νερού και εμείς θέλουμε να το προλάβουμε αυτό.

Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να μαζέψουμε το νερό που χάνεται, με δημιουργία ταμιευτήρων νερού σε κάποιες περιοχές του Δήμου μας, όπως στη Σπαρτιά ή στους Μύλους και αλλού χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια ή άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που εμείς έχουμε την τεχνογνωσία και τη δυναμική να το κάνουμε.

Φίλες και φίλοι,

Τα σκουπίδια δεν έχουν ιδεολογία. Η επιτυχία μιας Δημοτικής Αρχής στον τομέα αυτό κρίνεται καθημερινά. Στην «Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα» θεωρούμε πως η διαχείριση των απορριμμάτων, όπως γίνεται μέχρι σήμερα στο Δήμο Στυλίδας χρειάζεται σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις.

Προχωρούμε σε πλήρη εφαρμογή λοιπόν του σχεδίου διαχείρισης των αποβλήτων, με επανασχεδιασμό και αναδιοργάνωση των δρομολογίων αποκομιδής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την προστασία της δημόσιας υγείας από εστίες μόλυνσης λόγω της ανεξέλεγκτης έκθεσης απορριμμάτων σε δημόσιους χώρους. Στοχεύουμε στην κυκλική οικονομία με συνεχείς ενημερώσεις για την ανακύκλωση, το περιβάλλον και τα ανταποδοτικά τους οφέλη.

Με τη στήριξη του Πράσινου Ταμείου θα προχωρήσουμε άμεσα στη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας στερεών αποβλήτων για να μειώσουμε το κόστος διαχείρισης που θα μας επιτρέψει να φέρουμε έσοδα στο Δήμο.

Παράλληλα, ξέρουμε όλοι καλά ότι χρειάζεται ασφαλτόστρωση σε πολλές γειτονιές της Στυλίδας, αλλά και στα περισσότερα μέρη του Δήμου μας. Έχουμε δεσμευτεί για την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στο Λογγίτσι για να διευκολύνουμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες, αίτημα που αιωρείται πολλά χρόνια.

Σε πιο συγκεκριμένα θέματα, τα δύο ρέματα στο κοκκινόχωμα είναι γεμάτα υλικά και σκουπίδια και πρέπει να καθαριστούν για την υγιεινή της περιοχής. Ενώ, ο παλιός βιολογικός στα εργατικά που δεν χρησιμοποιείται πρέπει να κλείσει και να καθαριστεί η περιοχή, η οποία σήμερα είναι εστία μόλυνσης και δημιουργεί ασχήμια στην περιοχή και στους κατοίκους.

Φίλες και φίλοι,

Η εποχή μας έχει αλλάξει. Η αναβάθμιση και ενίσχυση ηλεκτροφωτισμού με λάμπες LED και η αντικατάσταση του φωτισμού παλαιάς τεχνολογίας για έναν ασφαλή και φωτεινό Δήμο είναι προτεραιότητα στο πρόγραμμά μας. Εκτιμάται ότι με το πρόγραμμα αυτό θα έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως του 65% και κατ’ επέκταση εξοικονόμηση πόρων που πληρώνει ετησίως ο Δήμος σε τιμολόγια οδοφωτισμού, μείωση κόστους συντήρησης, βλαβών και αποκατάστασης, μείωση αερίων θερμοκηπίου CO2 και φωτορύπανσης.

Ως συνδυασμός έχουμε ήδη σχεδιάσει πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Με κατασκευή καταφυγίου προσωρινής φιλοξενίας, κτηνιατρείου, χώρου καραντίνας, γραφείου, αποθήκης και τουαλέτες για το προσωπικό και από μα σειρά ενεργειών, στείρωσης, στιπαρίσματος και εμβολιασμού.

Εδώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι φιλόζωοι του Δήμου μας που θα κληθούν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και η συνεργασία με όλους τους Δήμους της περιφέρεια για την συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Φίλες και φίλοι,

Δεν ήταν για μένα εύκολη απόφαση να είμαι υποψήφια δήμαρχος. Και αυτό γιατί η μεγάλη η ιστορία του τόπου μας προκαλεί δέος και αντιλαμβάνομαι πόσο βαριά ευθύνη θα έχει όποιος αναλάβει αυτή την υποχρέωση.

Όμως έχω μάθει στη ζωή μου να παλεύω και να κερδίζω. Η επίπεδη σημερινή εικόνα του Δήμου μας, ενός Δήμου χωρίς ταυτότητα, που όμως κάποτε, οι παλαιότεροι θυμούνται, ότι έζησε εποχές αίγλης και ποιότητας δεν μπορεί να αφήσει κανένα αδιάφορο. Η Στυλίδα μας που κάποτε τη λέγανε «μικρό Παρισάκι» και η βόλτα στην παραλία δεν είναι πια ίδια. Ο δρόμος που πέρασε δίπλα από τη θάλασσα αποκλείοντάς μας από το παραλιακό μας μέτωπο χάλασε την όμορφη εικόνα της πόλης μας.

Πρέπει όμως να ξαναφέρουμε τη Στυλίδα μας στη θάλασσα. Θα φροντίσουμε λοιπόν για τη νομιμοποίηση και την αποκατάσταση του ξύλινου περίπτερου στον Καλόγερο και θα κάνουμε ανάπλαση, καθαρισμό και αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης όπως πρέπει από τον Καλόγηρο μέχρι τον Άγιο Κηρύκο, τη Βασιλική και την Αγία Μαρίνα. Από τη Βασιλική μέχρι την Αγία Μαρίνα ένας καλλωπισμένος πεζόδρομος βρίσκεται μέσα στις προτάσεις μας για την ανάπλαση της περιοχής.

Η θάλασσα είναι πηγή ζωής. Ας επενδύσουμε λοιπόν σ’ αυτήν.

Η Στυλίδα μας πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο εμπορευματικό κέντρο που θα παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες logistics, αξιοποιώντας, την Εθνική Οδό και το σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ θα αναζωογονηθεί και η Βιομηχανική Ζώνη της Λαμίας. Με τη στήριξη της περιφέρειας και την ανάλογη πολιτική βούληση θα επιδιώξουμε την εκβάθυνση του λιμανιού, τη διόρθωση των προβλητών και την επέκταση των αποθηκευτικών χώρων του λιμένα.

Με τις χρηματοδοτήσεις που μπορούμε να επιτύχουμε με τη νέα πρόσκληση του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», και η οποία αφορά στη χρηματοδότηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων για μελέτες και αναβάθμιση του λιμανιού και των αλιευτικών καταφυγίων, όπως αυτό της Αγίας Μαρίνας.

Η επιχειρηματικότητα και η οικονομία είναι αλληλένδετες έννοιες.

Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι προτεραιότητα. Η γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία καθορίζουν την ανάπτυξη του τόπου μας.

Σήμερα χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση για να πετύχουμε πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη.

Θα είμαστε έμπρακτα δίπλα στους ελαιοπαραγωγούς, των κτηνοτρόφους, τους ψαράδες. Στόχος μας να είμαστε η κινητήριος δύναμη τους αλλά και η γέφυρα τους με το εξωτερικό. Παρέχοντας τους ενημέρωση για νέες μεθόδους παραγωγής και αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, με ημερίδες για τη βιολογική καλλιέργεια για το μάρκετινγκ των προϊόντων, συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και προβολή των τοπικών προϊόντων.

Για τους ψαράδες μας, είναι κρίσιμη η χορήγηση ενισχύσεων από το νέο ΕΣΠΑ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας. Και εκεί θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης του καλύτερου δυνατού.

Στον χώρο του τουρισμού, στόχος μας να προχωρήσουμε σε ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρουν η Γλύφα, οι Ράχες, o Καραβόμυλος, να αξιοποιήσουμε το φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο, και να αναδείξουμε την Πελασγία, τον Αχινό και το Αχλάδι ως τόπους πολιτισμού. Η ανάδειξη ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος για τον δήμο, θα φέρει επισκέπτες και επομένως επενδύσεις σε ξενοδοχειακές υποδομές. Αντιλαμβανόμαστε πόσο αυτό θα βοηθήσει στην οικονομία όλου του Δήμου ανεξαιρέτως.

Με σχέδιο αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου του Δήμου (αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής και οπτικής ρύπανσης, ασφάλεια και αναψυχή) σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τους επαγγελματίες εστίασης και όχι μόνο, της περιοχής.

Με ενίσχυση και στήριξη του εμπορικού κόσμου μέσα από εκδηλώσεις Χριστουγέννων, Πάσχα, Αποκριές, Λευκές Νύχτες, Ναυτική Εβδομάδα. Επαναφορά του «Διάπλου του Μαλιακού» και προβολή του.

Με στήριξη μορφών θεματικού τουρισμού όπως: α) Αγροτουρισμός για την προβολή των τοπικών προϊόντων. β). Εκπαιδευτικός Τουρισμός για να γνωρίσει ο επισκέπτης την πατρίδα του Αχιλλέα, το Μυκηναϊκό πολιτισμό στην Ανατολική Φθιώτιδα σε συνεργασία με τα Εθνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. γ). Θρησκευτικός Τουρισμός, γιατί τα μοναστήρια μας είναι μοναδικά δ). Αθλητικός τουρισμός με διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ε) Αξιοποίηση ορεινών όγκων.

Και όλα αυτά μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλάνο τουριστικής προβολής του Δήμου μας.

Στον τομέα των αθλητικών υποδομών, που ξέρω ότι πονάμε:

Έχουμε δεσμευτεί για την αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου Στυλίδας που θα έχει όφελος ολόκληρος ο Δήμος, ενώ θα γίνει ουσιαστική προσπάθεια για τη δημιουργία, την αναβάθμιση, ή τη συστηματική συντήρηση των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών, με αξιοποίηση των εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου, τένις μπάσκετ και άλλων, όπως και υλοποίηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού με τη στήριξη του Δήμου.

Στόχος της τετραετίας είναι οι αθλητικές υποδομές του Δήμου να είναι προσβάσιμες σε όλους, ενώ είναι σημαντική και η στήριξη όλων των αθλητικών συλλόγων διευρύνοντας και το θεσμό του «Ναυτικού Ομίλου» σε όλα τα παραθαλάσσια μέρη του Δήμου.

Από την άλλη, πρωτοβουλίες όπως η δημιουργία Μουσειακού χώρου στον Αχινό μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης, όπως στις Θερμοπύλες, η τουριστική αξιοποίηση και προστασία της Ακροπόλεως της Πελασγίας, αλλά και στοχευμένες δράσεις και ανάδειξη της αρχαίας αλλά και νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς της Στυλίδας, θα αναβαθμίσουν την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου.

Επιπλέον, μέσα από τη συστηματική οργάνωση φεστιβάλ και την αναβίωση τοπικών εθίμων, θα τονωθεί η πολιτιστική ζωή του τόπου αλλά και η εμπορική κίνηση. Στο ίδιο πλαίσιο εξετάζουμε και τη δημιουργία Δημοτικού Ωδείου.

Σημαντική είναι και η δημιουργία πολυχώρων νεολαίας όπου θα μπορούν οι νέοι να κάνουν εκδηλώσεις, προβολές και σεμινάρια, αλλά και κέντρων «δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης» σε τομείς όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία, η ιχθιοκαλλιέργεια, νέες τεχνολογίες και πολλά άλλα θα τονώσουν την κινητικότητα στην περιοχή. Ενώ, σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε ειδικό πρόγραμμα σε συνεργασία με Microsoft, που υλοποιείται σε άλλους Δήμους, για να μάθουν οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι να χειρίζονται τον υπολογιστή και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φυσικά, θα συνεργαστούμε στενά με την Εκκλησία. Αναγνωρίζουμε και θα ενισχύσουμε το έργο των εκκλησιών μας, και θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά, ενώνοντας τις δυνάμεις μας , προς όφελος του δήμου μας.

Και ναι, θα είμαστε δίπλα στα παιδιά μας και τους γονείς τους όχι απλά κάνοντας τα τυπικά που αφορούν τις σχολικές υποδομές, όπως για παράδειγμα το πρόβλημα για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο 1ο δημοτικό σχολείο Στυλίδας ή το στέγαστρο στο δημοτικό σχολείο του Αχινού και του Γυμνασίου Στυλίδας για να μην μένουν οι μαθητές στις τάξεις τους κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Αλλά και στηρίζοντας δράσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και υλοποιώντας το πιλοτικό πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» με δωρεάν δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και τις ώρες εκτός μαθημάτων.

Για μας έχει πολύ μεγάλη σημασία να αναδείξουμε την ταυτότητα του Δήμου. Τα κτίρια του. Καθαρίζοντας και αναβαθμίζοντας τις όψεις τους όπως το θέατρο Μαρία ΚΑΛΛΑΣ και όπου αλλού χρειάζεται στο πάρκο του λαού της Στυλίδας αλλά και καλλωπισμό των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου μας.

Είναι επίσης ανάγκη για την αναμόρφωση της αγοράς της Στυλίδας που θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα δώσει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να προωθήσουν σε έναν σύγχρονο και ζωντανό χώρο τα προϊόντα τους.

Και είναι γνωστό ότι υπάρχει από προηγούμενη δημοτική αρχή μελέτη ανάπλασης για την πλατεία της Στυλίδας. Εμείς θα την εξετάσουμε και θα την προσαρμόσουμε στα σημερινά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση η πλατεία Στυλίδας χρειάζεται να μετατραπεί σε μια σύγχρονη πλατεία που αρμόζει στην πρωτεύουσα του Δήμου μας.

Φυσικά, ξέρω από πρώτο χέρι το έργο των Συλλόγων Γυναικών Στυλίδας και άλλων Γυναικείων Οργανώσεων. Θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις!

Η Κοινωνική μέριμνα – και ο Εθελοντισμός είναι προτεραιότητα: Η λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου, κοινωνικού φαρμακείου και ταμείου κοινωνικής αλληλεγγύης εντάσσονται και αυτά στο πρόγραμμά μας. Στο πρόγραμμά μας, έχουμε εντάξει ειδικά προγράμματα για ηλικιωμένους, καθαρά και αναβαθμισμένα ΚΑΠΗ, ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», δημιουργία δομών για άτομα με αναπηρία και πολύτεκνες οικογένειες.

Φυσικά, για να προχωρήσουμε μπροστά χρειαζόμαστε τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία. Από τα φαξ και τις σφραγίδες, να μετατρέψουμε το Δήμο Στυλίδας σε μια “έξυπνη πόλη”, όπου όλες οι υπηρεσίες του δήμου θα συνδέονται μεταξύ τους με νέες τεχνολογίες, ώστε η μία να γνωρίζει τι κάνει η άλλη, θα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα πολύ πιο γρήγορα.

Από την άλλη, αναφέρθηκα και πριν στους νέους μας που εγκαταλείπουν την περιοχή μας γιατί δεν έχουν ευκαιρίες. Ξεκινάμε από το πρώτο διάστημα διοίκησης του δήμου με 3 δράσεις, που δεν έχουν κανένα κόστος:

Δημιουργούμε δημοτικό γραφείο διασύνδεσης των νέων για τις επαγγελματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην περιοχή και τους δικτυώνουμε με επιχειρήσεις. Παράλληλα, μια φορά το εξάμηνο οργανώνουμε ημέρες καριέρας.

Δεύτερον, δίνουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις για να προσλαμβάνουν νέους μέχρι 30 ετών, όπως η κλιμακωτή έκπτωση στα δημοτικά τέλη ή διαφημιστική προβολή μέσω του καναλιών του Δήμου.

Τρίτον, προωθούμε τη συνεργασία με επιχειρήσεις και εργοστάσια της περιοχής ώστε οι πτυχιούχοι νέοι να επιστρέφουν στον τόπο τους και να κάνουν την πρακτική τους άσκηση κοντά στην οικογένειά τους.

Τέλος, είναι προτεραιότητα να καταρτίσουμε σχέδιο δράσης για τη ανθεκτικότητα του Δήμου και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, που βλέπουμε όλοι ότι είναι εδώ. Με πλημμύρες, φωτιές και άλλα καιρικά φαινόμενα.

Φίλες και φίλοι ,

Γνωριζόμαστε καλά. Εδώ μεγαλώσαμε, εδώ ζούμε.

Εδώ σε αυτό τον τόπο είναι το παρόν, εδώ είναι και το μέλλον μας.

Και με το μέλλον μας δεν παίζουμε.

Αλλά το αναλύουμε, το σχεδιάζουμε, το κοστολογούμε.

Κρατήστε το πρόγραμμά μας και δώστε το στους φίλους και γνωστούς σας. Είναι ο οδικός μας χάρτης. Είναι αυτό για το οποίο θα μας κρίνετε κάθε μέρα.

Όχι μόνο θα το ακολουθήσουμε κατά γράμμα, αλλά θα το κρατήσουμε στο Διαδίκτυο για να βλέπετε τι κάνουμε και τι όχι.

Ώστε στο τέλος να μας αξιολογήσετε για όσα είπαμε και κάναμε και για όσα είπαμε και δεν κάναμε.

Φίλες και φίλοι,

Αν για κάποιους η δημαρχία είναι επάγγελμα ή μέσο για να κάνουν άλλα πράγματα, για μένα είναι η ευκαιρία να αγωνιστώ μαζί σας.

Γι αυτό είμαι εδώ,

γι’ αυτό σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις και να αφήσουμε τον διχασμό οριστικά πίσω.

Γιατί αν δεν το κάνουμε, πάλι εδώ θα είμαστε σε 4 χρόνια να συζητάμε τι πήγε λάθος και χάσαμε και άλλες ευκαιρίες.

Σας καλώ λοιπόν να δώσουμε μαζί μάχες που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη, πιο ποιοτική, πιο εύκολη, πιο ανθρώπινη.

Ώστε, μετά από τέσσερα χρόνια, όταν θα έρθει η ώρα του λογαριασμού, να μπορώ να σταθώ απέναντί σας και με αξιοπρέπεια να σας πω ότι “τα καταφέραμε”.

Ας μη χάσουμε ούτε λεπτό από αυτήν τη μάχη.

Όσοι δεν γνωρίζουν, πείτε τους για εμάς.

Όσοι αμφιβάλλουν, δείξτε τους το πρόγραμμά μας.

Όσοι γυρίζουν το κεφάλι γενικά στην πολιτική, πείτε τους ότι τίποτε δεν αλλάζει, αν δεν πάμε στην κάλπη.

Εγώ δεσμεύομαι, σήμερα εδώ από τη Στυλίδα μας,

ότι θα δώσω όλο μου το είναι,

ότι θα βάλω κάθε δύναμη που έχω μέσα μου, για να αισθανόμαστε ξανά όλοι περήφανοι για τον τόπο μας.

Και το πιο σημαντικό: Για να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας καλύτερο.

Καλό μας αγώνα. Με τη νίκη, τη μεγάλη νίκη που έρχεται την Κυριακή, τη μεγάλη αλλαγή που έχουμε όλοι ανάγκη.

(χαιρετάμε πλήθος – μουσική κτλ)

Πριν τους καλέσω στο βήμα, θα ήθελα να πω δυο λόγια για την ομάδα μου.

Όταν ξεκινήσαμε πριν από περίπου 9 μήνες, δεν ήμασταν πολλοί.

Μαζί με λίγους συνεργάτες, για τους οποίους και θα τρέφω για πάντα μια απέραντη ευγνωμοσύνη, ξεκινήσαμε με οδηγό τις αρχές, τις αξίες αλλά και πείσμα ότι μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή στην πόλη που αγαπάμε.

Και σιγά σιγά, οι λίγοι γίναμε πολλοί.

Άνθρωποι που δεν γνωρίζονταν από πριν, από διαφορετικές πολιτικές καταβολές.

Αλλά που τους έδενε το πάθος για αλλαγή.

9 μήνες μαζί. Με τις εντάσεις μας, με τα γέλια μας, τις στενοχώριες μας, με τις περιοδείες μας, με τις ατέλειωτες ώρες για να φτιάξουμε το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει κατατεθεί ποτέ στη Στυλίδα.

Αλλά πάνω απ’ όλα με την κοινή και αταλάντευτη πίστη, ότι εδώ πάμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο.

Γιατί η πραγματική αλλαγή ποτέ δεν ήταν και δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Αλλά σας εγγυώμαι ότι αυτή η ομάδα, αυτή η ισχυρή ομάδα είναι έτοιμη να φέρει τη μεγάλη αλλαγή και την αναγέννηση του τόπου μας.

Σας τους παρουσιάζω:


stergiou

Αυτή είναι η ομάδα, αυτή είναι η παρέα που θα γράψει τη δική της ιστορία στον τόπο μας.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για αυτή τη μαζική σας συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή Νίκης της συνδυασμού μας. Της Ενωμένης Ανατολικής Φθιώτιδας!

Σας ευχαριστώ γι’ αυτή τη πραγματικά συγκινητική παρουσία!
Για τη στήριξη, για την εμπιστοσύνη, για το δυναμισμό, για τον ενθουσιασμό σας.
Πάμε όλοι μαζί!
Πάμε για ισχυρή πλειοψηφία στις 26 Μαΐου!
Πάμε να φέρουμε την αλλαγή στον τόπο μας!
Η δική μας φωνή ακούγεται σήμερα παντού και στέλνει μήνυμα μεγάλης νίκης, μήνυμα αλλαγής!

Σας ευχαριστώ

stergiou
stergiou
stergiou
stergiou
stergiou
stergiou

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative