Social Icons

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Στυλίδα: Διοργάνωση-Διεξαγωγή Άσκησης Καταπολέμησης Ρύπανσης 2019 (Φώτο)


Άσκηση Καταπολέμησης Ρύπανσης 2019
Άσκηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου στο λιμάνι της Στυλίδας με την ονομασία "Άσκηση Καταπολέμησης Ρύπανσης 2019".

"Στα πλαίσια της θεσμικής υποχρέωσης της Υπηρεσίας μας που άπτεται αμιγώς του αντικειμένου πρόληψης και αντιμετώπισης προκληθείσας ρύπανσης πραγματοποιήθηκε θεματική εικονική άσκηση σήμερα 14 Μαΐου 2019 στον Λιμένα Στυλίδας Ν.Φθιώτιδας στις εγκαταστάσεις του Λιμένα Φθιώτιδας.
Σκοπός της άσκησης ήταν επί του ρεαλιστικού σεναρίου της από θαλάσσης ρύπανσης.

Συνοπτικά γνωρίζεται ότι σύμφωνα με το σενάριο διέρρευσαν κατά την πρόσκρουση Ρ/Κ πλοίου στην προβλήτα του Λιμένα Στυλίδας 20 m3 πετρελαίου (ναυτιλίας), προκαλώντας ρύπανση η οποία έχρηζε άμεσης αντιμετώπισης και ανάσχεσης.


Τα ανωτέρω εικονικά περιστατικά σκοπό είχαν σύμφωνα με το πνεύμα να επικαιροποιήσουν κατά το εφικτό το ενδεχόμενο πιθανής ρύπανσης ενισχύοντας τη δυνατότητα άμεσης και ταχείας επέμβασης, συντονισμού, εκπαίδευσης και διακριτών ρόλων όλων των απαραιτήτως εμπλεκομένων και ετερόκλιτων φορέων και προσώπων (στελεχών Λ.Σ., προσωπικό Δήμου Στυλίδας, προσωπικό εγκατάστασης,) ως προς την αντιμετώπιση μια σύνθετης και πολυσχιδούς κατάστασης ρύπανσης.

Αμφότερα τα σενάρια εκτυλίχθηκαν με επιτυχία και τα αποτελέσματα της Άσκησης κρίνονται απολύτως ικανοποιητικά καθώς επετεύχθη τόσο ο εγκλωβισμός και η συγκέντρωση της άμεσης προκλειθήσας στη θάλασσα ρύπανσης και η συγκέντρωση με απορροφητικά φράγματα και πετσέτες του ρυπογόνου προϊόντος.

Τέλος, τα πιθανά στερεά κατάλοιπα στην ακτή συγκεντρώθηκαν από τα συνεργεία καθαριότητας με ενδεδειγμένα μέσα και η τελική μεταφορά και αποκομιδή τους πραγματοποιήθηκε από φορτωτή και φορτηγό όχημα της εταιρείας διαχείρισης αποβλήτων."

O ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Λ.Σ ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ Στέφανος
Άσκηση Καταπολέμησης Ρύπανσης 2019
Άσκηση Καταπολέμησης Ρύπανσης 2019
Άσκηση Καταπολέμησης Ρύπανσης 2019
Άσκηση Καταπολέμησης Ρύπανσης 2019
Άσκηση Καταπολέμησης Ρύπανσης 2019
Άσκηση Καταπολέμησης Ρύπανσης 2019
Άσκηση Καταπολέμησης Ρύπανσης 2019
Άσκηση Καταπολέμησης Ρύπανσης 2019
Άσκηση Καταπολέμησης Ρύπανσης 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative