Social Icons

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Δήμος Πάτρας: Αποφάσισε την καταβολή 13ου και 14ου μισθού σε εργαζόμενους


Κώστας Πελετίδης
Για άλλη μια φορά ο δήμος Πάτρας επέλεξε να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων. Για άλλη μια φορά έλαβε μια απόφαση προς όφελος της εργατικής τάξης. Για άλλη μια φορά απέδειξε στην πράξη τι σημαίνει μια δημοτική αρχή να είναι στο πλευρό του εργαζόμενου λαού. Για άλλη μια φορά απέδειξε πραγματικά πως λειτουργεί προς όφελος των πολλών…

Με απόφαση που έλαβε την Τετάρτη 22 Μάη στη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ), θα καταβληθεί στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης ο 13 ος και 14 ος μισθός για το χρονικό διάστημα από το 2013 έως το 2018.

Ειδικότερα όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση:

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ και συνολικά η Δημοτική Αρχή, ήταν στο πλευρό των εργαζομένων όταν τον Οκτώβριο του 2018, στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, προχώρησε σε ένδικα μέτρα γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμής του 13 ου και 14 ου μισθού τους που είχαν εκδοθεί μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ.

Σήμερα, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ειρηνοδικείου, με την οποία γίνεται δεκτό το αίτημα των εργαζομένων για την καταβολή του 13 ου και 14 ου μισθού. Αυτή η απόφαση είναι η συνέχεια αυτής που πήρε η ΔΕΥΑΠ (4/26-1-2016), με την οποία υπάρχει πρόβλεψη και δέσμευση των σχετικών κονδυλίων στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΠ. Με βάση τη σημερινή απόφαση του Δ.Σ., εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, για τις σχετικές ενέργειες.

Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν εργαζόμενους στον Δήμο Πατρέων και τους Οργανισμούς του. Η Δημοτική Αρχή έχει με σαφήνεια τοποθετηθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο για την επαναφορά του 13 ου και 14 ου μισθού, διεκδικώντας από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις την επαναφορά και την αντίστοιχη χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative