Social Icons

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Καταγγελία για παρατυπίες στο Νοσοκομείο Λαμίας


Τα παρακάτω δημοσιεύονται σήμερα στην ιστοσελίδα protothema.gr και αφορά υπόθεση παρατυπίας στο Νοσοκομείο Λαμίας που έχει καταγγείλει  μία γιατρός:

Το άρθρο αναλυτικά:

Στο νοσοκομείο που βαρύνεται με τους θανάτους δύο παιδιών που δεν έχουν ακόμα διελευκανθεί, η διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση διώκει γιατρό που αποκάλυψε πως άλλος γιατρός, με διοικητική θέση εκτός του νοσοκομείου, υπέγραφε έγγραφα για προμήθειες
Είναι Ιανουάριος του 2019 όταν η κοινή γνώμη συγκλονίζεται από τον θάνατο της 14χρονης Ιωάννα Κουτσοπάνου, ενός παιδιού που μπαίνει στο χειρουργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας (ΓΝΛ) για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας παρότι η ίδια είχε ρήξη στομάχου. Το παιδί πεθαίνει από περιτονίτιδα.

Λίγο αργότερα γίνεται γνωστός ο θάνατος ενός ακόμη παιδιού, του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου, που είχε μεταφερθεί το βράδυ της 22ας Ιουλίου του 2017 στο ίδιο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιά για να καταλήξει τέσσερις ημέρες αργότερα από πολυοργανική ανεπάρκεια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».Οι ειδικοί κάνουν λόγο για προδιαγεγραμμένα εγκλήματα, η πληροφορία ότι κάποιοι γιατροί είχαν καταγγείλει από τον Αύγουστο του 2016 πως στο ΓΝΛ κινδυνεύουν ζωές βλέπει το φως της δημοσιότητας, οι γνωρίζοντες μιλούν για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και λειτουργίας του εν λόγω νοσοκομείου, οι γονείς καταθέτουν μηνύσεις, οι υπεύθυνοι κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, ο δρόμος της δικαίωσης είναι μακρύς.
Την ίδια περίοδο περίπου, παράλληλα με τα δύο μεγάλα αυτά «εγκλήματα» συντελείται ακόμη ένα, μικρότερο μεν σε διάσταση, ενδεικτικό δε της σαθρότητας που όπως υποστηρίζεται από πολλούς πλήττει σε μεγάλο βαθμό το ΓΝΛ.

  Ένα «έγκλημα» που φέρνει σήμερα στο φως το protothema.gr. 

Στις αρχές του 2018 μία γιατρός, η κυρία Θεώνη Αγγελοπούλου, που υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας (ΓΝΛ) ως επιμελήτρια Α’ της οδοντιατρικής κλινικής, προάγεται στη θέση της διευθύντριας. Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων της πέφτει στην αντίληψή της ότι ο συντονιστής διευθυντής της οδοντιατρικής, υπογράφει σημαντικά έγγραφα όπως προμήθειες της κλινικής, παρότι ο διορισμός του είχε ακυρωθεί με δικαστική απόφαση από το 2014. Μία απόφαση που στην πράξη δεν εφαρμόστηκε ποτέ από τη διοικητική αρχή του εν λόγω νοσοκομείου, αν και γνώριζε την ύπαρξή της από την στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα! 


1
Η κυρία Αγγελοπούλου απευθύνεται στην διοίκηση του νοσοκομείου η οποία αρνείται να της απαντήσει, η συνεχής επιμονή της πάνω στο θέμα προκαλεί γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του ΓΝΛ, ο συντονιστής διευθυντής επιστρέφει στη νόμιμη θέση του στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης, ο πόλεμος στο πρόσωπό της έχει μόλις ξεκινήσει…

«Μέχρι να επιστρέψει ο συντονιστής διευθυντής στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης φρόντισε να καταθέσει σε συνεννόηση με τον υποδιοικητή Ανδρέα Κολοκυθά, αναφορές σε βάρος της κυρίας Αγγελοπούλου για δήθεν αργοπορία στην προσέλευσή της και άλλες ασυναρτησίες για τις οποίες ασφαλώς δεν υπήρχε κανένα στοιχείο. Υπήρχαν μάλιστα στοιχεία για τα ακριβώς αντίθετα, τα οποία η γιατρός προσκόμισε στη διοίκηση, χωρίς βέβαια να ληφθούν καν υπόψιν», λέει η δικηγόρος της γιατρού, Νίκη – Λίνα Αγγελοπούλου και συνεχίζει: «Έκτοτε, ο υποδιοικητής συνέτασσε έγγραφα με παρατηρήσεις εις βάρος της γιατρού κάνοντας λόγο για αναφορές που κατατέθηκαν εις βάρος της και για “στοιχεία”, γενικά και αόριστα χωρίς να αναφέρει τίποτα συγκεκριμένο. 

Η πελάτισσά μου, εμφανώς θορυβημένη ζήτησε επανειλημμένως να δει τον διοικητή Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη και τον υποδιοικητή, αίτημα που της το αρνούνταν αμφότεροι. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μηνύματα στο messenger που ήρθαν στα χέρια της πελάτισσας μου σε ανώνυμο φάκελο, ο συντονιστής διευθυντής με τον υποδιοικητή είχαν “ψιλή κουβεντούλα” στην οποία ο υποδιοικητής λέει ρητά ότι αποφεύγει την Αγγελοπούλου με φράσεις του στυλ: “Την απέφυγα με την πρόφαση ότι είχαμε σύσκεψη”. Από το περιεχόμενο των μηνυμάτων προκύπτει άμεσα η στενή σχέση των δύο ανδρών και η διάθεση να την πολεμήσουν γιατί τους χάλασε ίσως τη “συνεργασία”

2
«Αποφασίζω και διατάζω»

Στις 29 Μαρτίου του 2018 ο υποδιοικητής κάνει αυτή τη φορά έγγραφη επίπληξη στην Αγγελοπούλου για μη εξυπηρέτηση ασθενών και αδικαιολόγητη αποχή από την υπηρεσία της.
Στις 4 Απριλίου η γιατρός Αγγελοπούλου καταθέτει αίτηση στον υποδιοικητή προκειμένου να λάβει γνώση των πληροφοριών και των στοιχείων που όπως εκείνος υποστήριζε είχε στη διάθεσή του εις βάρος της. Όπως σημειώνει η δικηγόρος της:

«Η αίτηση αυτή όχι μόνο δεν απαντήθηκε αλλά αντιθέτως, ο υποδιοικητής δήλωσε ευθαρσώς τόσο στην ίδια όσο και σε μένα ότι “Δεν υποχρεούμαι να σας χορηγήσω κανένα στοιχείο”. Μάλιστα ο κύριος υποδιοικητής, είπε στην Θεώνη ότι πρέπει να αισθάνομαι τυχερή που δε με κατήγγειλε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου επειδή τον ενόχλησα με τηλεφώνημα στο κινητό του (!), καθώς δεν απαντούσε κανείς από τη Διοίκηση όταν καλούσα στο σταθερό».

Στις 24 Απριλίου του 2018 η Αγγελοπούλου επανέρχεται με δεύτερη αίτηση προς τη διεύθυνση του νοσοκομείου. Αυτή τη φορά λαμβάνει την απάντηση ότι «Δεν έχει υποβληθεί καμία αναφορά από πολίτη». Τότε ζητάει να λάβει τα στοιχεία και τις αναφορές που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ο πρώην συντονιστής διευθυντής είχε κάνει εις βάρος της. Καμία απάντηση.

Στις 30 Απριλίου του 2018 καταθέτει και τρίτη αίτηση στον Διοικητή του ΓΝΛ, Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη για τη λήψη των συγκεκριμένων στοιχείων.
Για ακόμη μία φορά δεν λαμβάνει καμία απάντηση: «Κατόπιν αυτής της άρνησης και αφού είχε εξαντλήσει όλα τα στάδια αιτήσεων στη διοίκηση, η πελάτης μου, προσφεύγει στις 29 Μαΐου του 2018 στον εισαγγελέα ζητώντας να δοθεί εισαγγελική εντολή προκειμένου να λάβει τα συγκεκριμένα έγγραφα.», λέει η δικηγόρος της και συνεχίζει: 
«Στις 26 Ιουνίου του 2018 και χωρίς να έχει λάβει κανένα έγγραφο ακόμα, η Αγγελοπούλου έλαβε κλήση να απολογηθεί γιατί “υπερέβη την ιεραρχία και προσέφυγε στον εισαγγελέα” και γιατί όψιμα μετά χρόνια υποδειγματικής υπηρεσίας “απουσιάζει αδικαιολόγητα και δεν εξυπηρετεί τους ασθενείς”». Υποβάλαμε ένσταση και στις 22 Μαρτίου 2019 ενημερωθήκαμε με κλήση ότι η δικάσιμος είχε οριστεί για τις 29 Μαρτίου του 2019. Εγώ, εκείνη την ημέρα είχα δικαστήριο στην Αθήνα το οποίο δεν μπορούσε να αναβληθεί καθώς εκπροσωπούσα τον Οργανισμό στον οποίον είμαι έμμισθη δικηγόρος. 

 Κατέθεσα εγγράφως αίτηση στο πειθαρχικό συμβούλιο του οποίου προΐσταται ο κ. Νέστορας Αντωνίου, διοικητής 5ης ΥΠΕ, διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να χορηγηθεί αναβολή λόγω κωλύματος του δικηγόρου με όλα τα έγγραφα δικαιολογητικά. Το αποτέλεσμα; Για πρώτη φορά στα χρονικά διοικητικό όργανο αρνήθηκε την ημέρα της δικασίμου να αναβάλει χωρίς μάλιστα καμία αιτιολογία και ερημοδίκασε την πελάτισσά μου απορρίπτοντας φυσικά την ένστασή της χωρίς καμία απολύτως αιτιολογία. Όταν τηλεφώνησα στον κ. Αντωνίου να τον ρωτήσω το λόγο απόρριψης της αναβολής μου έκλεισε, κατά την προσφιλή τους τακτική, το τηλέφωνο. Επίσης είναι αξιοσημείωτο πως όταν κάλεσα την κυρία Αργυρώ Πετσίτη, που εκείνη την ημέρα συμμετείχε ως αναπληρωματικό μέλος στη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, μου είπε πως δεν γνώριζε καθόλου το θέμα της Αγγελοπούλου, δεν το είχε διαβάσει πριν τη συνεδρίαση αλλά ψήφισε υπέρ της απόρριψης της ένστασης.

3

»Είναι προφανές ότι η Διοίκηση γνώριζε ότι με την απόρριψη της ένστασης της Αγγελοπούλου, της φόρτωνε μία πειθαρχική ποινή στο φάκελό της, η οποία θα την εμποδίσει να θέσει υποψηφιότητα για υπεύθυνη του Τμήματός της, καθώς θα αποτελεί, επιβαρυντικό στοιχείο για την εξέλιξή της. Μάλιστα αυτή η ποινή δεν προσβάλλεται δικαστικά και δεν ακυρώνεται παρά μόνο, διαγράφεται μετά την πάροδο 3 ετών. Για το λόγο αυτό ετοιμάζονται νομικές ενέργειες ενώπιον των αρμόδιων αστικών και ποινικών δικαστηρίων. 

Είναι βέβαιο ότι η όλη πολεμική είχε και έχει απολύτως κομματική χροιά καθώς η Αγγελοπούλου και είχε πολιτευθεί κατά το παρελθόν στην τοπική αυτοδιοίκηση σε αντίπαλο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ . Μιλάμε για απαράδεκτες πρακτικές του τύπου “Αποφασίζω και διατάζω”, με απόλυτη παράβαση νόμου μέσα σε έναν ιερό χώρο όπως αυτός του νοσοκομείου αλλά και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας».

Αναδημοσίευση από το protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative