Social Icons

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Χρ. Σταϊκούρας: Κατάθεση Ερώτησης για το Κέντρο Υγείας Στυλίδας


Χρήστος Σταϊκούρας,
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε την υπ’ αρίθ. 6631/22-3-2019 Ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με προβλήματα λειτουργίας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας – Κέντρο Υγείας Στυλίδας.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Ερώτηση
προς το Υπουργείο Υγείας
Αθήνα, 22 Μαρτίου 2019

Θέμα: «Προβλήματα λειτουργίας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας – Κέντρο Υγείας Στυλίδας». Σύμφωνα με ενημέρωση του ιατρικού προσωπικού, το ΠΕΔΥ - Κέντρο Υγείας Στυλίδας αντιμετωπίζει προβλήματα, τόσο στη στελέχωση όσο και στην υλικοτεχνική υποδομή του.
Συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας χρήζει ενίσχυσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως από τις 9 θέσεις ιατρών που προβλέπονται οργανικά για το Κέντρο Υγείας Στυλίδας, υπηρετούν μόλις οι 4. Χειρότερη είναι η κατάσταση για το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς από τις 13 θέσεις νοσηλευτών που προβλέπονται, υπηρετούν μόλις οι 5.

Επίσης, το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που διαθέτει το Κέντρο Υγείας είναι παλαιό, τριανταετίας, έχοντας διανύσει 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα (!) και παρουσιάζει βλάβες σχεδόν σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα συχνά το Κέντρο Υγείας να μένει χωρίς ασθενοφόρο.
Τέλος, υπάρχουν σοβαρά κτιριακά προβλήματα (προβλήματα στη σκεπή, στον περιβάλλοντα χώρο, έλλειψη συντήρησης, κ.ά.), στα οποία προστίθεται και η απουσία προσωπικού φύλαξης.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

Τι προτίθεται να κάνει το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να δοθεί λύση στα προβλήματα στελέχωσης και υλικοτεχνικής υποδομής που αντιμετωπίζει το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας – Κέντρο Υγείας Στυλίδας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Σταϊκούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative