Social Icons

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΗ στις 10.30΄ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ


oge
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΗ στις 10.30 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

 Η Ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας) στέλνει μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης, μπροστά στην 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε όλες τις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, τις νέες μητέρες και τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους, τις μετανάστριες και πρόσφυγες.

Η ΟΓΕ απευθύνεται σε σένα, τη γυναίκα του καθημερινού μόχθου που ζεις με την κακοπληρωμένη και εντατικοποιημένη εργασία χωρίς δικαιώματα, με το φόβο της ανεργίας, την ανασφάλεια, την ευθύνη για την φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων και σε καλεί να τιμήσεις τη Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει. Να συνεχίσουμε τους αγώνες των αγωνιστριών γυναικών του προηγούμενου αιώνα που διεκδίκησαν και πέτυχαν μια σειρά δικαιώματα που τις έφερε πιο κοντά στην ισοτιμία τους με τους άντρες.

Σήμερα, στη χαραυγή του 21ου αιώνα, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες που μπορούν να εξασφαλίσουν μια ζωή όπως αξίζει σε μας και τα παιδιά μας. Υπάρχουν οι δυνατότητες για να έχουμε όλες μια ζωή με μόνιμη και σταθερή εργασία, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, με ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά και θα μπορούμε να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση.

Οι ανάγκες μας όμως σκοντάφτουν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και των αντιλαϊκών περιφερειακών, τοπικών διοικήσεων, που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κι όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Σήμερα λοιπόν η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας περνάει μέσα από τις μυλόπετρες του κέρδους των μεγαλοεπιχειρηματιών. Γι’ αυτό χτυπιέται η μόνιμη και σταθερή δουλειά, ειδικά για τις γυναίκες, γι’ αυτό η μητρότητα θεωρείται κόστος, γι’ αυτό η ανατροφή, η μόρφωση και η υγεία των παιδιών βαραίνει τις πλάτες της οικογένειας, αφού θεωρείται ατομική υπόθεση και όχι ευθύνη του κράτους.

Για το γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα είναι ζήτημα αιχμής η υγεία να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και να παρέχεται ισότιμα, δωρεάν και ποιοτικά προς όλο το λαό με επίκεντρο τη γυναίκα της λαϊκής οικογένειας και τις ανάγκες της οικογένειάς της. Αντ’ αυτού τόσο πανελλαδικά όσο και στο νομό μας, μειώνονται και υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας στην πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας τα προβλήματα είναι γνωστά και χρόνια με ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, με κατακερματισμένες εργασιακές σχέσεις στους εργολαβικούς εργαζόμενους, με υποβαθμισμένο και ανύπαρκτο σε πολλές περιπτώσεις εξοπλισμό, όπως είναι ο ψηφιακός μαστογράφος που έπαψε να λειτουργεί εδώ και χρόνια και δεν αντικαταστάθηκε ποτέ. Τραγικό παράδειγμα και η έλλειψη παιδοχειρούργου που οδήγησε και στην οδυνηρή απώλεια του 14χρονου κοριτσιού στην πόλη μας λίγες μέρες πριν.

Τα Κέντρα Υγείας και τα ιατρεία του ΠΕΔΥ έχουν τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Τα αγροτικά ιατρεία των χωριών μας έχουν υποβαθμιστεί σε γραφεία συνταγογράφησης, αφού δεν έχουν σχεδόν καθόλου εξοπλισμό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ειδικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως τώρα με τα εκατοντάδες περιστατικά γρίπης, υπάρχουν δομές υγείας σε οριακό σημείο λειτουργίας. Δεν επαρκούν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του ελάχιστου υγειονομικού προσωπικού που τα στελεχώνει.

Και όλα αυτά γιατί η υψηλής ποιότητας, δημόσια και δωρεάν φροντίδα υγείας έρχεται σε αντίθεση με τη λογική κόστους-οφέλους που προτάσσουν τα μεγάλα κοράκια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που με τις πλάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων, των περιφερειών και των δήμων  βγάζουν κέρδη σε  βάρος της ανθρώπινης ζωής.
Ε, λοιπόν δεν θα τους αφήσουμε! Οι ανάγκες μας δε χωράνε στην πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβερνήσεων!

Η διέξοδος για μας τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι να δυναμώσουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, να εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΗ στις 10.30 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative