Social Icons

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ



1


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συνάδελφοι,

Στις 14 του Μάρτη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει, σε... πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Καλαμάτα, το συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.. Πρόκειται για διεργασίες που αποτελούν το αποκορύφωμα της νοθείας, της "σαπίλας" και της υποταγής του συνδικαλιστικού κινήματος στις διαθέσεις της εργοδοσίας, που χρόνια τώρα υπηρετούν οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) ΔΑΚΕ (Ν.Δ.) και τώρα τελευταία η "ομάδα Βασιλόπουλου" ( ΣΥΡΙΖΑ ).
Σύμφωνα με έναν πρώτο έλεγχο των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν και όσο αυτό ήταν εφικτό, 53 αντιπρόσωποι ελέγχονται σχετικά με τον τρόπο που εξελέγησαν. Σε αυτούς θα πρέπει να προσθέσει κανείς και τους "νόθους" αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και της γνωστής "ομάδας Καραγεωργόπουλου".

Υπάρχει πληθώρα ελεγχόμενων διαδικασιών, όπου προκειμένου να εκλέξουν αντιπροσώπους και να ελέγξουν τις πλειοψηφίες της Γ.Σ.Ε.Ε., μικρά Εργατικά Κέντρα εμφανίζονται να πολλαπλασιάζουν τη δύναμη τους σε αρκετές περιπτώσεις και με περισσότερους εργαζόμενους από όσους υπάρχουν στην περιοχή τους, εργάτες ψηφίζουν κατά εκατοντάδες σε καφενεία μικρών χωριών, διευθυντές πολυκαταστημάτων εκλέγονται ως αντιπρόσωποι σωματείων, εργοδότες που εκτός από "παραίνεση για χαμόγελο" να υποδεικνύουν και το τι θα ψηφίσεις στο σωματείο σου.

Στη Φθιώτιδα, την κατάσταση αυτή και το καθεστώς του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού εκφράζει και στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ). Έρχεται ως συνέχεια του παλιού Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, που οι ίδιοι διέλυσαν για την γνωστή υπόθεση των σεμιναρίων και των προστίμων του ΣΔΟΕ. Και στην ίδια λογική συνεχίζουν, ως διοργανωτές σεμιναρίων και υποστηρικτές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη διοίκηση της Γ.Σ.Ε.Ε.. Απόντες από κάθε χώρο δουλειάς, μακριά από τις ανάγκες και τα βάσανα του εργαζόμενου. Σαν καλοί υπάλληλοι των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ το Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ) θα εκπροσωπηθεί κανονικά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Δικά τους παιδιά είναι. Δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούν. Οι εργατοπατέρες της Φθιώτιδας και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ από κοινού μας δίδαξαν πως να διαλύεις Εργατικά Κέντρα, πώς να αλλάζεις ΑΦΜ για να γλιτώνεις πρόστιμο 1.000.000 ευρώ, πως να συστήνεις Εργατικό Κέντρο με εικονικές Γενικές Συνελεύσεις των μελών των Σωματείων 58 ατόμων σε 15 τ.μ., δύο (2) Γενικές Συνέλευσης με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα μέσα σε 4 ημέρες και αυτά τα Σωματεία που έχουν αυτές τις δυνατότητες δεν μπόρεσαν λόγο δυσκολιών μέσα σε 6 μήνες να κάνουν εκλογές για να αναδείξουν νέους αντιπροσώπους. 

Αυτοί μας δίδαξαν πως ένας εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι σε δυο ‘Εργατικά Κέντρα αλλά ο εργοδότης συνδικαλιστικής Καραγεωργόπουλος μπορεί να είναι σε δυο (2) Ομοσπονδίες και να εκλέγεται αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΕ για να μην χάσει την καρέκλα του.

Από την άλλη αυτές οι παρατάξεις της ΓΣΕΕ σαν γνήσιοι εργατοπατέρες του παρελθόντος και θυμίζοντας την εποχή των "Μακρήδων" και "Λικιαρδόπουλων" αρνούνται τη συμμετοχή στο 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας γιατί δεν το θεωρούν δικό τους.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας δημιουργήθηκε κόντρα στη "σαπίλα" από σωματεία και συνδικαλιστές που όχι μόνο ήταν ενάντια στα σεμινάρια που διέλυσαν και διέσυραν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, αλλά συνεχίζουν και σήμερα να τα καταγγέλλουν ως εκμαυλισμό συνειδήσεων, δημιουργίας παραταξιακής πελατείας και εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αρνούνται την συμμετοχή στο 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, που από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του στέκεται στο πλευρό κάθε εργαζομένου. Βρίσκεται σε κάθε χώρο δουλειάς. Συγκρούεται με την εργοδοσία, στηρίζει διεκδικήσεις εργαζομένων, οργανώνει αγωνιστικές κινητοποιήσεις, κηρύσσει απεργίες όπου απαιτούνται για να προασπίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, σέρνεται στα Δικαστήρια από την εργοδοσία και βγαίνει νικητής. Δεν μας τρομοκρατούν ότι και να κάνουν οι εργατοπατέρες, η εργοδοσία, και η κυβέρνηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα και δεν πρόκειται να μας σταματήσουν όσα εμπόδια και να μας βάλουν.

Συνάδελφοι,

Η εξέλιξη αυτή με τους εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ δεν αποτελεί έκπληξη για μας. Την περιμέναμε. Ξέραμε πως ο ταξικός μας προσανατολισμός και η προσήλωσή μας στα συμφέροντα του εργαζόμενου, δεν χωρά στους σχεδιασμούς και τα καλούπια τους.

Τους καταγγέλλουμε στη συνείδηση του εργαζόμενου λαού της Λαμίας και της Φθιώτιδας. Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα. Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή να καταδικάσει αυτές τις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, να απομονώσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε σωματεία και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα και να συμβάλουν στην ανασύνταξη του εργατικού ταξικού κινήματος. Τίποτα δεν μπορούν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Ανασύνταξη του εργατικού ταξικού κινήματος τώρα με Σωματεία εργατών και όχι των εργοδοτών.

Δηλώνουμε επίσης ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας θα βρεθεί την Πέμπτη 14 Μάρτη ακόμη και στην Καλαμάτα προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού της Φθιώτιδας, τα συμφέροντα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative