Social Icons

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Ακόμη ένας ντελιβεράς έχασε τη ζωή του κυνηγώντας το μεροκάματο


ντελιβεράς
Νεαρός διανομέας εξέπνευσε στην εντατική μονάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν από τις 12 Φεβρουαρίου ύστερα από τροχαίο εν ώρα εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.
“Το τροχαίο συνέβη στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Ξενοφώντος, ο συνάδελφος πήγαινε παραγγελία με το μηχανάκι, ένα αυτοκίνητο πήγε να στρίψει και συγκρούστηκαν” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Κτενάς, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης και του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας.

Ο νεαρός έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. “Ήρθε στο Ιπποκράτειο ημέρα εφημερίας χειρουργήθηκε, ωστόσο έφερε πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις” σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Βασιλική Παπαχριστοδούλου.
Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων επισημαίνουν στην ανακοίνωση ότι η λίστα των συναδέλφων τους, που χάνουν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας, συνεχώς μεγαλώνει, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει τους 14 νεκρούς τον τελευταίο περίπου ενάμιση χρόνο.

“Δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου, όπως και άλλων δυστυχημάτων, γι’ αυτό ζητάμε να υπάρχει ένα μίνιμουμ προστασίας για τους εργαζόμενους στον δρόμο, όπως για παράδειγμα έχουμε ζητήσει τα δίκυκλα να ανήκουν και να ελέγχονται από τους εργοδότες, ώστε να πληρούν προϋποθέσεις ασφάλειας” υπογράμμισε ο Νίκος Κτενάς.

Στις 13/2 “συνάδελφος διανομέας 24 ετών σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας στη Λυκόβρυση Αττικής. Η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο συνάδελφος, εξετράπη της πορείας της -λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν- και προσέκρουσε σε τσιμεντένια κολώνα.

Μάλιστα το περιστατικό καταγράφηκε ως τροχαίο κι όχι ως εργατικό δυστύχημα” σημειώνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, στην οποία επισημαίνεται ότι οι εργοδότες παραμένουν στο απυρόβλητο, παρότι έχουν την κύρια ευθύνη. “Τεράστια ευθύνη έχουν και οι κυβερνήσεις και το υπουργείο Εργασίας, που με τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφίσει τα τελευταία χρόνια, μας αφήνουν τελείως απροστάτευτους απέναντι σε κάθε είδους εργοδοτικής αυθαιρεσίας” καταλήγει η ανακοίνωση.

atexnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative