Social Icons

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΚΝΕ: «Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας» βροντοφώναξαν χιλιάδες νέοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


kne
«ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ σημαίνει χούντες και πόλεμοι! Όχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Βενεζουέλα» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλαν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στη δυναμική πικετοφορία που πραγματοποίησαν την Τρίτη στην Αθήνα παρά τη βροχή, για την καταδίκη της ωμής επέμβασης στις εσωτερικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα από τις ΗΠΑ, τις συμμαχικές τους κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που εκφράζεται με στρατιωτικές απειλές και πραξικοπηματικές ενέργειες κατά του εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας, με παράλληλη στήριξη και αναγνώριση των αντιδραστικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη.

Το σύνθημα «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!» ακούστηκε δυνατά στη συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας, όπου μίλησε ο Πασχάλης Καγιάνης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων σημείωσε: «Από αυτό το βήμα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας, τον μοναδικό αρμόδιο για τις εξελίξεις στη χώρα του, που μόνο με τον αταλάντευτο αγώνα του ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος μπορεί να ζήσει μία ζωή καλύτερη, όπως ο ίδιος πραγματικά την ορίζει, αφέντης του πλούτου που παράγει.

Ακολούθησε πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία και τα γραφεία της ΕΕ. Σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας και το ΚΚ Βενεζουέλας, στην κεφαλή κυμάτιζε και η σημαία της ΚΝ Βενεζουέλας.
Η συνέχεια των εκδηλώσεων αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας θα δοθεί το Σάββατο 16 Φλεβάρη με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπόρτιγκ.

Θεσσαλονίκη

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Βενεζουέλα, πραγματοποίησαν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και στη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και από εκεί με μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης κατευθύνθηκαν προς το Αμερικάνικο Προξενείο.
kne
Με συνθήματα όπως «στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών», στο διάβα τους στο κέντρο της πόλης, σάλπισαν ξεσηκωμό.

Μπροστά στο Αμερικάνικο Προξενείο ακούστηκε μυριόστομα το σύνθημα «αμερικάνοι φονιάδες των λαών». Εκεί μπροστά, μίλησε ο Γιάννης Βασιλειάδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Εξέφρασε την αλληλεγγύη στο λαό και τη νεολαία της Βενεζουέλας, στον αγώνα τους για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.
Τα μέλη της ΚΝΕ έκαψαν την σημαία των ΗΠΑ, το σύμβολο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και πέταξαν αυγά στα κατεβασμένα ρολά που περιφρουρούν το κτίριο όπου στεγάζεται.

atexnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative