Social Icons

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Ο ρόλος του ΝΑΤΟ


nato
Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες

Γράφει ο Γιώργος Α. Λεονταρίτης
Τα μαύρα σύννεφα που συσσωρεύονται πάνω από τα Βαλκάνια, η ψευδοαριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα, δεν τα βλέπει. Αντίθετα θριαμβολογεί, ή από άγνοια ή από δουλόφρονα διάθεση απέναντι στο NATO και στις Βρυξέλλες. Με την επονείδιστη Συμφωνία των Πρεσπών, ο ευρωλάγνος πρωθυπουργός πανηγύρισε: «Η Ελλάδα γίνεται ο εγγυητής της σταθερότητας και της ανάπτυξης στα Βαλκάνια» ισχυρίσθηκε ο Αλέξης και χρησιμοποίησε έναν περίεργο ορισμό: Για το… «αξιακό φορτίο» που αποκτά η χώρα μας…

Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες. Πού το βλέπει το… «αξιακό φορτίο»; Απλώς ο Τσίπρας έγινε χαμάλης που σηκώνει στους ωμούς του τα σχέδια του NATO και των σκοτεινών δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης, που ονειρεύονται να τεμαχίσουν την Ελλάδα, όπως το 1999 διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία.
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ «συμφωνία», δώσαμε τη δυνατότητα στα Σκόπια να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια, με τη μεταμφίεση μιας ψευτο-«Μακεδονίας» που παίρνει υπόσταση, κλέβοντας την Ιστορία μας. Και με τις πλάτες του NATO, των Αμερικάνων και των «εταίρων», θα προωθήσουν το ανίερο σχέδιο για αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια. Η Τουρκία έσπευσε να χαιρετήσει τη «συμφωνία», διότι ετοιμάζεται να προχωρήσει στα δικά της σχέδια για τη Δυτική Θράκη. Και η κυβέρνηση των τυχοδιωκτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμη πάλι να δείξει… «πολιτικό θάρρος» και «φρόνηση». Ξεχάσαμε τόσο γρήγορα τι έγινε στη Γιουγκοσλαβία; Ξεχάσαμε το ΝΑΤΟϊκό έγκλημα; Η ΝΑΤΟϊκή συμμορία, σφάγιαζε τα Βαλκάνια επί 78 ημέρες.

Τότε, είχε έλθει στην Αθήνα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Κλίντον για να πιέσει την κυβέρνηση να συναινέσει στις Νατοϊκές βλέψεις. Δεν κουράστηκε καθόλου ο Κλίντον, διότι ο ολετήρας Κώστας Σημίτης (που μας έβαλε πραξικοπηματικά στο «ευρώ» για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των γερμανικών τραπεζών) έσπευσε να προσκυνήσει τον πλανητάρχη. «Σοσιαλδημοκράτης» κι αυτός, μέντορας του Τσίπρα, δήλωσε στη Θεσσαλονίκη, στις 3/9/1999, ότι: «To NATO και η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι οι πυλώνες ευημερίας και ισχύος της Ελλάδος…». Βεβαίως το NATO ουδέποτε υποστήριξε τα ελληνικά συμφέροντα από το 1952 μέχρι σήμερα. Φέρει ευθύνη ακόμα και για το δράμα με την εισβολή στην Κύπρο. Όσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αυτή που επανέφερε εργασιακό Μεσαίωνα στην Ελλάδα και διέλυσε την κοινωνία.
Θυμάμαι τον αείμνηστο Πρόεδρο της ΕΔΑ, τον σοφό γέροντα της Αριστεράς Γιάννη Πασαλίδη, αντιδογματικό, είχε αντιταχθεί στον δεσποτισμό του Στάλιν, που συνεχώς έκανε λόγο για «το ανθελληνικό NATO, αφού μονίμως υποστηρίζει τις άγγλο-τουρκικές απόψεις…». Το 1999 είχε έλθει λοιπόν ο Κλίντον, για να πιέσει την Ελλάδα να ακολουθήσει τη γραμμή που ήθελε το NATO και η Ουάσιγκτον, δηλαδή την καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας. Τώρα ήρθε η Μέρκελ να πιέσει για την προδοσία της Μακεδονίας, ενώ ο πρύτανης της διπλωματικής αλητείας, ο Μάθιου Νίμιτς μάς απείλησε ξεκάθαρα, λέγοντας: «Αν δεν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, μπορώ να προλέγω επικίνδυνα σενάρια…». ΝΑΤΟ, Αμερικανοί, Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώθηκαν εναντίον της Ελλάδος. Διότι τι εμπόδιζε το γειτονικό κρατίδιο να μπει στο ΝΑΤΟ με το όνομα Σκόπια; Αλλά τα Σκόπια είναι μία πρώην επαρχία, και ο Ζάεφ ήθελε να αποκτήσει αίγλη η χώρα του, κλέβοντας Ιστορία, γλώσσα και ταυτότητα, σε βάρος της Ελλάδος, γνωρίζοντας ότι οι Εφιάλτες σ’ αυτόν τον τόπο, δεν έλειψαν.
Το NATO και το 1999 και σήμερα, επενέβη για να επιβάλει τις θελήσεις του για τα Βαλκάνια με απειλές. Στην πρώτη περίπτωση του 1999, είχε παίξει τον ρόλο του και ο άλλος… «σοσιαλδημοκράτης», ο αμερικανοτραφής Γιωργάκης Παπανδρέου. Τώρα το κάνουν ο Αλ. Τσίπρα και ο Ζ. Ζάεφ και οι λύκοι της ευρωπαϊκής συμμορίας των Βρυξελλών και οι Αμερικανοί, δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους προτείνοντάς τους για… «Νόμπελ Ειρήνης»! Πρώτη φορά δίνεται «Νόμπελ» για εθνική προδοσία
Ο Μίλοβαν Τζίλας, ο μεγάλος αιρετικός του Γιουγκοσλάβικου Κομμουνιστικού Κόμματος έλεγε, ότι: «Είμεθα Ευρώπη, αλλά φιλοασιατική». Έδινε δηλαδή έμφαση στη Σλαβική καταγωγή της πατρίδας του. Ο Ζάεφ όμως; ήθελε για «πρόγονό» του τον Μέγα Αλέξανδρο, έστω κι αν εκείνος μιλούσε μόνον ελληνικά. Το NATO επομένως και το 1999 και σήμερα, επενέβη για να επιβάλει τις θελήσεις του με απειλές. Στην πρώτη περίπτωση του 1999, είχε παίξει τον ρόλο του και ο άλλος… «σοσιαλδημοκράτης», ο αμερικανοτραφής Γιωργάκης Παπανδρέου. Η Ολμπράιτ, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, με τον Μπέρνς στρίμωξαν τον Γιώργο Παπανδρέου –υπουργό του Σημίτη– και μετά τις συνομιλίες που είχαν, η Ολμπράιτ δήλωσε: «Oι ΗΠΑ και η Ελλάδα συμφωνούν στην πλήρη υποστήριξη των προσπαθειών του NATO για την αντίθεση στην εθνική κάθαρση του Κοσσυφοπεδίου και την αποφασιστικότητά μας, πως μόνο όταν γίνουν αποδεκτοί και αρχίσουν να εφαρμόζονται οι πέντε όροι του ΝΑΤΟ, θα σταματήσει η αμερικανική εκστρατεία…».

Αξίζει να θυμίσουμε ότι, την εποχή εκείνη, ακόμα και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος (που υποστήριζε το ΠΑΣΟΚ) δεν χαρίσθηκε στους «πράσινους» κυβερνήτες. Το Έθνος, έγραφε: στις 27/5/1999, την επομένη δηλαδή της επίσκεψης Παπανδρέου στο Σταίητ Ντηπάρτμεντ: «Η Ελλάδα ευθυγραμμίσθηκε χθες πλήρως με τις αμερικανικές θέσεις στο Κοσσυφοπέδιο και εμφανίσθηκε να υποστηρίζει σχεδόν στην ολότητά τους τις ΝΑΤΟϊκές ενέργειες στα Βαλκάνια…». Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, ο Γ. Κοέν, στις 3/7/1999 βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη που είχε «πυρποληθεί» από δακρυγόνα και χημικά (όπως έγινε και τώρα στην Πλατεία Συντάγματος από τον Τσίπρα), έδωσε εύσημα στην κυβέρνηση Σημίτη, όπως τώρα δίνουν «εύσημα» ΝΑΤΟϊκοί και «εταίροι» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε πει τότε ο Κοέν: «…Η όλη προσπάθεια δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, και για τον λόγο αυτόν, οι ΗΠΑ, οι χώρες του NATO, θέλουν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους…».

Τώρα όλοι οι λύκοι της ευρωπαϊκής συμμορίας των Βρυξελλών και οι Αμερικανοί, δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον πρωθυπουργό των Εξαρχείων, προτείνοντάς τον μαζί με τον Ζάεφ, για… «Νόμπελ Ειρήνης»! Πρώτη φορά δίνεται «Νόμπελ» για εθνική προδοσία.
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ για να αποκτήσει την «πλειοψηφία» στη Βουλή, επιστράτευσε –υπό τα χειροκροτήματα, αλλά και τις υπόγειες ενισχύσεις του βρικόλακα των Βαλκανίων Τζ. Σόρος– τυχοδιώκτες γυρολόγους διαφόρων κομματιδίων. Οι «συμβιβασμοί» οργίαζαν στο παρασκήνιο. Ο Τρότσκι; σχολιάζοντας τις «συνθηκολογήσεις» του ερυθρού Τσάρου, έλεγε ότι: «Ο Στάλιν σαν τον ήρωα του Γκόγκολ, συγκεντρώνει γύρω του τις νεκρές ψυχές, μια και δεν υπάρχουν ζωντανές…». Κι ο Τσίπρας για να πετύχει τους «συμβιβασμούς» του, συγκέντρωσε γύρω του «νεκρές ψυχές» τυχάρπαστων βουλευτών, αφού δεν υπάρχουν ζωντανοί εκπρόσωποι του Λαού.
Οι τωρινές αθλιότητες όμως, έφεραν στην επιφάνεια και την υποκρισία των ευρωπαίων δήθεν «σοσιαλιστών». Η «ευρωπαϊκή Αριστερά» όπως ψευδεπίγραφα αποκαλούνται όλοι αυτοί που στην πραγματικότητα αποτελούν την άλλη όψη του αυτού καπιταλιστικού νομίσματος, έδωσαν συγχαρητήρια στον Τσίπρα. Έχετε δει ποτέ «σοσιαλισμό» στην υπηρεσία του άκρατου καπιταλισμού; Αυτό συμβαίνει σήμερα.
Θυμάμαι στα χρόνια της νεότητάς μου, τον Ηλία Τσιριμώκο, που σοφά έλεγε ότι: «Ο Σοσιαλισμός δεν επιβάλλεται ούτε απ’ έξω, ούτε από πάνω. Δεν μπορεί να είναι, παρά έργο των λαϊκών μαζών…» Ο αληθινός σοσιαλισμός έσβησε στην εποχή μας, και διάφοροι Ευρωπαίοι, αλλά και εγχώριοι πολιτικοί αγύρτες, ασελγούν πάνω στη μνήμη του.
Για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε μια θλιβερή πραγματικότητα: Όλα τα δεινά προέρχονται από τη γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση. Την παγκόσμια αυτή δικτατορία με ψευδοκοινοβουλευτικό μανδύα, η οποία στην ουσία έχει καταργήσει τα κοινοβούλια, και επιβάλλει τις θελήσεις της. Ο Τσίπρας δήλωσε υποταγή στους ξένους δυνάστες. Ο Μακρυγιάννης, ο μεγάλος αυτός πατριδοφύλακας, έλεγε: «Το γουρούνι γουρούνι είναι, και θα γκιζάρει στα ξένα σοκάκια…». Κι ο Αλέξης για να μένει στην εξουσία, «γκιζάρει» στα «ξένα σοκάκια». Ο Σαίν Ζύστ τό 1789 αναφωνούσε:
«Η ευτυχία είναι μια ιδέα καινούργια στην Ευρώπη». Μετά από 230 χρόνια, εμείς αναφωνούμε: «Η δυστυχία είναι μια ιδέα καινούργια στην Ευρώπη…».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative