Social Icons

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΣΗ ΣΤΗΝ FERRO (FOTO) ΤΕΤΑΡΤΗ 23/1/2019


FERRO
 Λαμία 23/12/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Άμεσα αποτελέσματα απέφερε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λαμίας στο εργοστάσιο FERRO, καθώς η εργοδοσία αναγκάστηκε να καταβάλει τμήμα των οφειλών από δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και να δεσμευτεί για την εξόφληση τους.

Καθοριστικό ρόλο στο θετικό αποτέλεσμα της κινητοποίησης έπαιξε η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων από νωρίς τα ξημερώματα έξω από την πύλη του εργοστασίου και η περιφρούρηση της απεργιακής κινητοποίησης.
Η δυναμική στάση των εργαζομένων ήταν αυτή που ακύρωσε στην πράξη την προσπάθεια εκβιασμού και τρομοκράτησης που καθόλη την ώρα της κινητοποίησης επιχειρούσαν διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, που από τη στιγμή που αντιλήφθηκαν ότι οι απειλές και οι εκβιασμοί τους δεν μπορούσαν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων κάλεσαν την αστυνομία για να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους απεργούς και αλληλέγγυους από την πύλη του εργοστασίου.

Η ψύχραιμη στάση των εργαζομένων, απέναντι στις προκλήσεις και τις απειλές διευθυντικών στελεχών ήταν αυτή που απέτρεψε αρνητικές εξελίξεις αλλά και παράλληλα έστειλε ένα δυναμικό μήνυμα στην εργοδοσία.

Μπροστά στην άκαμπτη στάση των απεργών, η εταιρεία προχώρησε στην καταβολή τμήματος των οφειλόμενων και παράλληλα δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην εξόφληση τους, ενώ οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, που βρέθηκαν στην κινητοποίηση, τόνισαν ότι στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματα τους θα επανέλθουν με νέα δυναμική κινητοποίηση.

Η θετική εξέλιξη και η δέσμευση της εταιρείας για καταβολή των δεδουλευμένων, είχε ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι σε συνεργασία με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, να αποφασίσουν την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης και συντεταγμένα οι εργαζόμενοι της πρωινής βάρδιας να μπουν στη συνέχεια για δουλειά.

Στο πλευρό των εργαζομένων έξω από την πύλη του εργοστασίου βρέθηκαν από τα ξημερώματα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", Κώστας Μπασδέκης και υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", Γιώργος Δελιχάς.

Σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαμίας Γιώργος Δελιχάς δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η απλήρωτη εργασία και η όξυνση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων είναι στοιχεία που κυριαρχούν σε αρκετούς χώρους δουλειάς, τόσο στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας όσο και σε άλλους εργασιακούς χώρους της περιοχής. Μια κατάσταση που θεριεύει καθημερινά και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την "επιστροφή στην κανονικότητα" και την "δίκαιη ανάπτυξη" που πλασάρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις δικές τους ευθύνες για την κατάσταση αυτή φέρουν και οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες και το σύνολο σχεδόν των παρατάξεων στο περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας αλλά και τον Δήμο Λαμιέων, που όχι μόνο αδιαφορούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, αλλά παράλληλα στηρίζουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα".

Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό του εργαζόμενου λαού και να παλεύουμε για την επίλυση κάθε προβλήματος που αντιμετωπίζει. Εξάλλου για μας όμορφη πόλη είναι η πόλη με ανθρώπους που μπορούν να χαμογελούν αλλά και να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους».

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
FERRO
FERRO
FERRO



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative