Social Icons

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Ούτε καν οι μισοί από πέρσι στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα


συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Εθνικιστικά συνθήματα κυριάρχησαν στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στο Σύνταγμα υπό την ομπρέλα της λεγόμενης «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», την οποία απαρτίζουν οργανώσεις όπως «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων», «Παμμακεδονική ΗΠΑ», «Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη δημοκρατία», «Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου».

Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσαν στελέχη της ΝΔ με πρώτο και καλύτερο τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, παντού υπήρχουν τρικάκια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ενώ δεν έλειψαν και τα συνθήματα για τον Κατσίφα, η αδερφή του οποίο ανέβηκε στην εξέδρα των ομιλητών. Στην εξέδρα ανέβηκαν επίσης ο δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΝΔ Γ. Πατούλης καθώς κι ο δήμαρχος Άργους, Δ. Καμπόσος., συμμετείχαν 140.000 πολίτες.
Σε 60.000 πολίτες εκτιμά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όσους βρέθηκαν στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματα για το συλλαλητήριο. Υπενθυμίζουμε ότι οι συμμετέχοντες επιδίωκαν συμμετοχή πολύ περισσότερων. Στο συλλαλητήριο του Φλεβάρη 2018, σύμφωνα πάλι με την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα πάντα με την ΓΑΔΑ, για το συλλαλητήριο έφτασαν στην Αττική 326 λεωφορεία, από τα οποία τα 253 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, τα 71 από τον σταθμό διοδίων Ελευσίνας και τα 2 από την Κρήτη. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.
Στο νοσοκομείο Σωτηρία έχουν μεταφερθεί 4 άτομα από το συλλαλητήριο με ελαφρά δύσπνοια.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ ένα άτομο τραυματίσθηκε με μαχαίρι, ψηλά στην οδό Ασκληπιού, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες ότι το περιστατικό αυτό συνδέεται με το συλλαλητήριο.

sigkentrosi
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου δέχθηκε επίθεση ο φωτορεπόρτερ Κωστής Νταντάμης, από ομάδα αγνώστων και μεταφέρθηκε με τραύματα στο κεφάλι στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.
Η κυβέρνηση έσπευσε να αξιοποιήσει τον εθνικιστικό χαρακτήρα του συλλαλητηρίου για να εξωραΐσει τον δικό της ρόλο στην υλοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων.

συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Οργανωμένες ομάδες προκάλεσαν τα επεισόδια στη Βουλή και τραυμάτισαν 10 αστυνομικούς

Οργανωμένες ομάδες, που επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό να εισβάλλουν στην Βουλή, προκάλεσαν τα επεισόδια κατα την διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν απο λίγο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Αστυνομία λειτούργησε βάσει οργανωμένου σχεδίου, που είχε σκοπό να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, να αποτρέψει έκνομες και παράνομες ενέργειες σε βάρος τους και να διαφυλάξει την έννομη τάξη και εφάρμοσε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες ομάδες ατόμων «επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του Κοινοβουλίου».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται οτι ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός ότι τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Μέγαρο Μαξίμου: Ακραία στοιχεία και χρυσαυγίτες επιχείρησαν να εισβάλουν στην Βουλή

“Δυστυχώς για άλλη μια φορά τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου και τονίζει:

“Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία.»
Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε.
Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα”.

ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τα επεισόδια στα συλλαλητήριο

Την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Παπακώστα ζητά η ΝΔ με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στο Σύνταγμα και την αντίδραση της αστυνομίας. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για κυβέρνηση – κουρελού του κ. Τσίπρα που, όπως λέει, έδειξε σήμερα το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο.

«Πανικόβλητοι μπροστά στην οργή των Ελλήνων και χωρίς καμία σοβαρή αφορμή, έριξαν μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν ειρηνικά εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι κυρίες Γεροβασίλη και Παπακώστα πρέπει να ντρέπονται και οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

atexnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative