Social Icons

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

”Εξυπνάδα” ή βαρβαρότητα;


ert
Δάσκαλος

Στις 27 Δεκεμβρίου 2018, στην ΕΡΤ1 και στην πρωινή εκπομπή ”Απευθείας”, γινόταν η παρουσίαση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου! Εκεί, διατυπώθηκε η ”πρωτοποριακή” άποψη, πως, ”είναι θέμα μυαλού και τρόπου σκέψης”, για να γίνει κανείς δισεκατομμυριούχος!

Ένας τηλεθεατής διαφωνώντας, προφανώς, μ’ αυτή τη θέση και θέλοντας να αναδείξει την πραγματική αιτία υπερσυσσώρευσης του πλούτου σε ελάχιστους, (τους) έστειλε μήνυμα με τη συμβολική φράση ”είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε”! Για να λάβει, στη συνέχεια, την εξής ”βαθυστόχαστη” και ”αποστομωτική” απάντηση: ”Κανένας ηλίθιος δεν απέκτησε δισεκατομμύρια, εκτός και αν τα βρήκε”!!!

Συμπέρασμα; Όλοι οι φτωχοί και οι εξαθλιωμένοι, όλοι οι κοινοί θνητοί αυτού του πλανήτη που παλεύουν για ”τον άρτον τον επιούσιον”, είναι άξιοι της μοίρας τους (σύμφωνα με την ΕΡΤ), αφού δε διαθέτουν, ούτε κατ’ ελάχιστο, ”το μυαλό” των μεγιστάνων του πλούτου (π.χ. του ”διαβολικά καλού” Τραμπ που -”λόγω μυαλού”- είναι και εκατομμυριούχος και πρόεδρος)!!!

Αλήθεια, κύριοι της ΕΡΤ, έχετε ακούσει ποτέ για άγρια εκμετάλλευση και καταλήστευση ανθρώπων, λαών, ακόμα και μικρών παιδιών; Έχετε ακούσει για εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, για εμπόριο σάρκας και οργάνων; Έχετε ακούσει για αδυσώπητους οικονομικούς ανταγωνισμούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σπέρνουν τον όλεθρο και τη δυστυχία; Πίσω απ’ όλα αυτά κρύβονται συμφέροντα εκατομμυριούχων, που απλά και μόνο ”διαθέτουν μυαλό”, όπως, κυνικά και απερίσκεπτα, εσείς ισχυριστήκατε!!!

Όποιος έχει μυαλό, κύριοι της ΕΡΤ, αλλά δεν έχει χάσει την ανθρωπιά του, αγωνίζεται για μια άλλη κοινωνία, αγωνίζεται για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, την ευημερία και την ευτυχία όλων των ανθρώπων και δεν ”πατά επί πτωμάτων” για τα δικά του κέρδη! Εσείς, όμως, τη βαρβαρότητα την ονομάσατε ”εξυπνάδα”!!!

Τέτοιο ξέπλυμα και τέτοια αγιοποίηση του καπιταλισμού και των καπιταλιστών, θα τα ζήλευαν ακόμα και τα ιδιωτικά κανάλια των ”έξυπνων” επιχειρηματιών, θα τα ζήλευε ακόμα και ο ΣΕΒ! Και σ’ ανώτερα, λοιπόν!!!

Διαχρονικά κυβερνητική η ΕΡΤ και πιστός στυλοβάτης του συστήματος!
Πίστευε κανείς, ότι, τώρα, με την ”πρώτη φορά Αριστερά”, θα άλλαζε;
Κι όμως, την αγαπάμε την ΕΡΤ. Μ’ αυτήν μεγαλώσαμε (κυρίως το ραδιόφωνο)… Είχε και τις καλές στιγμές της! Μόνο που, αυτές, σπανίζουν πλέον…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative