Social Icons

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ανησυχούντες ..."Αντιφασίστες"


mathites
Χιλιάδες μαθητές στους δρόμους λίγες μέρες πριν! Μια μεγάλη κινητοποίηση που θάφτηκε κανονικά για να διαφημιστεί η ασήμαντη εθνικιστική συγκέντρωση της Θεσ/νίκης

Γέμισε ο τόπος ανησυχία για την "άνοδο της ακροδεξιάς".

Αφορμή γι αυτό το νέο γύρο ανησυχίας δεν ήταν άλλη από την ολοφάνερα αποτυχημένη προσπάθεια μαθητικού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη με εθνικιστικό χαρακτήρα, "ενάντια" στη συμφωνία των Πρεσπών.
Θα πει κανείς γιατί εισαγωγικά στο ενάντια. Μα απλά γιατί όλοι αυτοί που βρίσκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πίσω από αυτό το ενάντια, από τους φασίστες νεοναζί μέχρι τη ΝΔ, το νεοΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και τις άλλες ψευτοδημοκρατικές δυνάμεις, όχι μόνο δεν είναι εναντίον της ουσίας της συμφωνίας, αλλά αν ήταν αυτοί στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται πως  θα την έκαναν πιο περίτεχνα, πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά. Κι αυτό ακριβώς είναι που τους στενοχωρεί.
Γιατί δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι αυτοί;

Φυσικά η ουσία της συμφωνίας δεν είναι το ονοματολογικό, αλλά η συμφωνία και η απαίτηση της μερίδας εκείνης της άρχουσας τάξης να βαδίζουμε σφιχταγκαλιασμένοι με το ΝΑΤΟ και τις ανάγκες του στην περιοχή. Μόνο που αυτό, όλοι οι πιο πάνω έκαναν πως δεν το είδαν και τό 'ριξαν στις μάχες σώμα με σώμα για το όνομα, προσπαθώντας να κάνουν και τον πολύ κόσμο να μην το δει.
Ευτυχώς που υπήρχαν και πάλι αυτοί οι δαιμόνιοι ...Λακεδαιμόνιοι(του ΚΚΕ) που τους χάλασαν το γλυκό.

Ξαναγυρίζουμε στην "ανησυχία" για την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού.
Ποιοι είναι όλοι αυτοί που δήθεν ανησυχούν; Αυτοί που δε βγάζουν άχνα για το ότι η Ε.Ε στηρίζει ανοιχτά τα ακροδεξιά καθεστώτα της Ανατολικής Ευρώπης (όπως η Πολωνία) που κυνηγούν τα ΚΚ; Αυτοί που δίνουν το χέρι στους Ουκρανούς νεο-Ναζί; Αυτοί που δέχονται είτε σιωπηλά είτε χειροκροτώντας την επίσημη ιδεολογία της Ε.Ε που είναι ο αντικομμουνισμός και η εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό;
Αυτοί που δέχονται χωρίς λέξη το ότι η μέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών στις 9 Μάη όπου ο κόκκινος στρατός κάρφωσε το φίδι του φασισμού μέσα στο ίδιο το Βερολίνο,  έχει θαφτεί και   έχει μετατραπεί σε "μέρα της Ε.Ε";
Αυτοί που προσπαθούν να εξαφανίσουν με κάθε τρόπο τους αγώνες, καταργώντας με νόμους όλο και περισσότερο ακόμη και το δικαίωμα στην Απεργία;

Αλλά ας έρθουμε πάλι στο θέμα  μας.
Είναι λογικό όταν ανησυχείς για κάτι και "τρομάζεις" για την εξάπλωση της ακροδεξιάς να κάνεις κάτι για να το σταματήσεις. Κάτι παραπάνω από το να μιλάς γι αυτό στην tv. Kάνουν όμως όλοι αυτοί οι συμπαθείς "αντιφασίστες" κάτι;
Βεβαίως κάνουν! Τι; Διαφημίζουν μια αποτυχημένη προσπάθεια των φασιστών της ΧΑ να φτιάξει εθνικιστικό παράπηγμα στα σχολεία!
Γιατί; Ξέρουν αυτοί ... Σαν καλοί υπάλληλοι του συστήματος που είναι κάνουν πάντα ότι χρειάζεται το αφεντικό.

Η μεγάλη υποκρισία λοιπόν είναι, ότι ακριβώς τη στιγμή που ανησυχούσαν και τρόμαζαν στα κανάλια, αυτό που έκαναν ήταν να δίνουν το χέρι στο φασισμό και την ακροδεξιά, λέγοντας ψέματα στο λαό πως υπήρξε κλίμα ανόδου του εθνικισμού στα σχολεία.
Η αλήθεια όμως ήταν ακριβώς η αντίθετη.
Ούτε 800 άτομα δεν μάζεψε η μάζωξη στη Θεσσαλονίκη ενώ σε όλη την άλλη Ελλάδα έπεσε εντελώς στο κενό, κοινώς έφαγε χοντρό άκυρο από τους μαθητές. Και αυτό έγινε χάρη στη δουλειά που έκαναν οι κομμουνιστές μαθητές και οι γύρω από αυτούς αγωνιστές μαθητές, όλο αυτό τον καιρό.

Λίγες μόνο βδομάδες πριν, οργανώθηκε από τα συντονιστικά των 15μελών των σχολείων, ένα από τα μεγαλύτερα μαθητικά συλλαλητήρια, που κατέβασε στο δρόμο 10000 μαθητές στην Αθήνα και χιλιάδες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με αιτήματα γύρω από τα άλυτα προβλήματα της νέας γενιάς στα σχολεία.
Μόνο που γι αυτό οι ανησυχούντες δεν είχαν να πουν τίποτα. Το έθαψαν κανονικά...

Όταν όμως τα φασιστοειδή έκαναν ανώνυμο κάλεσμα στο διαδίκτυο για το εθνικιστικό συλλαλητήριο, όλοι αυτοί που "ανησυχούν" έτρεξαν να το διαφημίσουν ...ανησυχώντας!
Παρά την ομολογουμένως καλή προσπάθεια διαφήμισης όμως έφαγαν πόρτα. Ούτε χίλια άτομα σε όλη την Ελλάδα!

Μια από τις βασικές ερωτήσεις που έγιναν στα διάφορα πάνελ ήταν το "τι πρέπει να γίνει για να φραχτεί ο δρόμος στο φασισμό".
Κι εκεί η μόνη σωστή απάντηση δόθηκε από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εμπλακούν οι μαθητές και οι νέοι άνθρωποι στον οργανωμένο αγώνα για μια καλύτερη ζωή που τους αξίζει. Γιατί εκεί φυσικά, σ'αυτό τον αγώνα δεν θα δουν κανένα φασίστα δίπλα τους γιατί απλά θα τους δουν απέναντι τους(όσους δεν είναι κρυμμένοι στις φωλιές τους).
Θα δουν ότι ο ρόλος του φασισμού είναι να σκούζει μόνο "για την πατρίδα" και μετά να τρέχει στα σκοτεινά σοκάκια να σπάσει κεφάλια αγωνιστών για να πάρει το μεροκάματό του από τα μεγάλα αφεντικά αυτού του κόσμου.
Το ίδιο έγινε και τώρα. Υπήρξαν επιθέσεις σε κομμουνιστές και αγωνιστές μαθητές στη Γκράβα, χτυπήθηκαν κάποιοι από αυτούς, αλλά οι φασίστες πήραν σκληρή απάντηση από το οργανωμένο κίνημα και το ξέρουν.
mathites

Για αυτούς τους αγώνες δεν ακούστηκε τίποτα...

Ας ξέρουν λοιπόν όσοι "ανησυχούν", ότι την ώρα που αυτοί βγάζουν τρομαγμένους λόγους στα κανάλια, βγάζοντας από το σκοτάδι αποτυχημένες εθνικιστικές προσπάθειες, κάποιοι παλεύουν με κόστος καθημερινά να στήσουν κίνημα και αγώνα όπου χρειάζεται, αποκαλύπτοντας έτσι στην πράξη το απαίσιο πρόσωπο του φασισμού.

Ξεκρεμάνε από τα κάγκελα τα γελοία πανώ με τα ξεκρέμαστα και ύποπτα "Η Μακεδονία είναι Ελληνική" και κρεμάνε άλλα που λένε "Όχι στη συμφωνία Πρεσπών", "Έξω το ΝΑΤΟ", "Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές", "Όχι στον Πόλεμο".
Γιατί βέβαια όπως όλοι ξέρουν, Ελληνική είναι η Ελληνική Μακεδονία και αυτή δεν απειλείται από τους γείτονες γενικά αλλά από το ΝΑΤΟ και αυτούς που ονειρεύονται πολέμους.
 Όποιος λοιπόν ονειρεύεται πολέμους και τα παιδιά μας ματωμένα στο χακί για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων αφεντικών, ας βγει και ας τους το πει καθαρά και ας εισπράξει στα μούτρα το χειροκρότημα που του αξίζει.

Γιώργος Σαρρής


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative