Social Icons

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜ.ΒΕΤΤΑ ΩΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ στο Σ/Ν«Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2019»



Δημήτρης Βέττας
Στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επί του Σ/Ν «Κύρωση Κρατικού Προϋπολογισμού 2019» τοποθετήθηκε χτες ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Γενικός Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Βέττας.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 3ετους προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, καταθέτουμε τον Προϋπολογισμό του έτους 2019, ο οποίος είναι ο πρώτος προϋπολογισμός δημοσιονομικής επέκτασης μετά από μία δεκαετία, τόνισε ο κ. Βέττας.
Δεν περιέχει μέτρα δημοσιονομικών περιορισμών, όπως περικοπές ή διογκώσεις φόρων, αλλά αντίθετα μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης, όπως η αύξηση κοινωνικών δαπανών και μείωση φόρων και εισφορών για τους πολίτες.

Στις νέες παρεμβάσεις που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση περιλαμβάνονται:

● Η ενίσχυση του Προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι", μέσω προκήρυξης για την πρόσληψη 3.000 εργαζομένων.
● Η ενίσχυση του Προγράμματος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης , με την πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών.
● Το πρόγραμμα Επιδότησης Στέγασης", το οποίο απευθύνεται σε 340.000 νοικοκυριά τα οποία διαμένουν σε ενοικιαζόμενη κατοικία, αλλά και σε δανειολήπτες. Τα κριτήρια ένταξης αναμένεται να εκκινούν από την περιοχή των 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και να κλιμακώνονται έως τα 21.000 ευρώ.
● Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.
● Το πρόγραμμα επιδότησης του 50% των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών για νέους έως και 24 ετών.
● Η μείωση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων από 29% σε 25%.
● Η μείωση της φορολογίας διανεμόμενων κερδών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.
● Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% μεσοσταθμικά.
Περίπου 3,5 εκατομμύρια πολίτες θα δουν μείωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα στο 2019.

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2019 ενσωματώνει σημαντικά μέτρα για την στήριξη της κοινωνίας της οικογένειας και των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

Σε αυτά ανήκουν:

● Το επίδομα παιδιού, ύψους 961 εκατομμυρίων ευρώ.
● Το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο αυξάνεται κατά 40 εκατομμύρια ευρώ και το οποίο θα αγγίξει συνολικά το 1,3 δις ευρώ.
● Η επέκταση των σχολικών γευμάτων σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας, για 600.000 παιδιά, κόστους 190 εκατομμυρίων ευρώ.
● Η κάλυψη αναγκών 150.000 παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Δημήτρης Βέττας, επεσήμανε ότι οι προσπάθειες στήριξης των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές στα χρόνια των μνημονίων, χάνοντας δικαιώματα και εισοδήματα, η στήριξη της εργασίας μέσω της επαναφοράς των κανόνων των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της επέκτασης τους, η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, αλλά και η τήρηση της δημοσιονομικής αξιοπιστίας πρέπει να συνεχιστούν με συνέπεια, έτσι ώστε η χώρα να μην ξαναγυρίσει ποτέ στα μνημόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative