Social Icons

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Σήμερα η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες – Σε «κόκκινο» συναγερμό οι αλβανικές αρχές


Κωνσταντίνος Κατσίφας
Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να γίνει στους Βουλιαράτες της Αλβανίας η κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε νεκρός στις 28 Οκτώβρη μετά από συμπλοκή με την αλβανική αστυνομία.
Η σορός του αποδόθηκε χτες στην οικογένειά του από τις αλβανικές αρχές, ενώ στους Βουλιαράτες αναμένεται να φτάσουν αυτοκίνητα και πούλμαν από την Ελλάδα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο (και) η κηδεία του να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης εθνικιστικών κύκλων των δύο χωρών. Άλλωστε, και ο Κατσίφας είχε αναπτύξει σχετική δραστηριότητα.
Εξάλλου, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έχουν ήδη γίνει αλλεπάλληλες επικοινωνίες μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών αστυνομικών και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, καθώς η αλβανική πλευρά εκφράζει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο επεισοδίων σήμερα, στη διάρκεια της κηδείας, καθώς και προβοκάτσιας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αλβανική πλευρά έχει εκπονήσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, στο οποίο θα συμμετάσχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και μικροεντάσεις στα σύνορα συμφωνήθηκε και από τις δύο χώρες να αυξηθούν τα άτομα στον διαβατηριακό έλεγχο στην Κακαβιά και να συμμετάσχουν και ειδικές ομάδες ώστε να αποφευχθεί η μακροχρόνια αναμονή.

Η Κακαβιά ορίστηκε, άλλωστε, το σημείο όπου θα αναπτυχθούν Αλβανοί και Έλληνες αξιωματικοί οι οποίοι στην ουσία θα ανταλλάσσουν πληροφορίες. Λέγεται, εξάλλου, ότι ο ίδιος ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας θα βρίσκεται στην περιοχή της κηδείας.

Η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει διαβεβαιώσει ότι θα προχωρήσει σε ελέγχους των πούλμαν που θα μεταφέρουν Έλληνες για την κηδεία του 35χρονου και ότι κυρίως οι έλεγχοι αυτοί θα γίνονται κατά τη διαδρομή μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Έχοντας κάνει ήδη μια «χαρτογράφηση», πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι μεγάλο ποσοστό ατόμων που θα πάνε στην κηδεία, προέρχονται από τη βόρεια Ελλάδα και την Αττική.

Πηγη: Ριζοσπάστης

atexnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative