Social Icons

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ναζιστικοί χαιρετισμοί και εθνορατσιστικά συνθήματα στις… αυθόρμητες μαθητικές πορείες για τη Μακεδονία (Φωτό & Βίντεο)


εθνορατσιστικά συνθήματα
Διαψεύδονται πανηγυρικά όσοι τις τελευταίες μέρες προσπαθούν να μας πείσουν πως οι καταλήψεις σε σχολεία και οι πορείες «για τη Μακεδονία» διέπονται αποκλειστικά από τον αγνό πατριωτισμό των μαθητών. Παραβλέπουμε τα εμετικά φασιστικά-χρυσαυγίτικα συνθήματα («κομμούνια θα γίνετε σαπούνια» στο 4ο ΓΕΛ Βέροιας, κλπ.) με τα οποία διάφορα θρασύδειλα αποβράσματα βρωμίζουν τα σχολεία και ερχόμαστε στις χθεσινές πορείες.

Στις οποίες χθεσινές πορείες ο φωτογραφικός φακός και η κάμερα κατέγραψαν τόσο ναζιστικούς χαιρετισμούς (ή μήπως «αρχαιοελληνικούς» όπως λέει η Χρυσή Αυγή;) όσο και εθνικιστικά-ρατσιστικά συνθήματα.

Όπως για παράδειγμα ο κάτωθι εικονιζόμενος «λεβέντης» μαθητής (;) που με περηφάνεια υψώνει το δεξί του χέρι, χαιρετώντας ναζιστικά, την ίδια ώρα που ακούγεται το σύνθημα «δεν θα γίνεις έλληνας ποτέ, σκοπιανέ σκοπιανέ». Τόσο ο χιτλερικός χαιρετισμός όσο και το ρατσιστικό σύνθημα εναντίον των γειτόνων είναι, να υποθέσουμε, προϊόν του… «αυθόρμητου πατριωτισμού» των συμμετεχόντων στην πορεία και της «αγάπης για τη Μακεδονία»…

Εκτός του παραπάνω «λεβέντη», ο φωτογραφικός χαιρετισμός εντόπισε και άλλο ναζιστικό χαιρετισμό στη μαθητική πορεία για τη Μακεδονία. Ο κάτωθι εικονιζόμενος ναζιστολεβέντης που υψώνει παρατεταμένο το δεξί του χέρι βρίσκεται ανάμεσα σε «μαθητές». Και εύλογα αναρωτιέται κανείς: Δεν βρέθηκε κανείς από τους παρευρισκόμενους να τον πετάξει κλωτσηδόν από την συγκέντρωση;
εθνορατσιστικά συνθήματα
Φωτογραφία από την πορεία για τη Μακεδονία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Την «τιμητική» τους στις «αυθόρμητες πατριωτικές» πορείες για τη Μακεδονία, πέραν των ναζιστικών χαιρετισμών και των σκοπιανών (που «δεν θα γίνουν έλληνες ποτέ»), είχε και η γειτονική Τουρκία.

Στο παρακάτω βίντεο μπορεί κάποιος να δει… «αθώα μαθητούδια» (ενίοτε και κουκουλοφόρα μαθητούδια) να τραγουδούν «αγνά πατριωτικά» συνθήματα όπως «Η Κύπρος είναι ελληνική γαμιέται η Τουρκία». Κάθε ομοιότητα με την συνθηματολογία χρυσαυγίτικων και ακροδεξιών συγκεντρώσεων είναι- υποθέτουμε- συμπτωματική…

Για το τέλος αφήσαμε τον μακεδονομάχο γκαφατζή της ημέρας. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, ο «υπερπατριώτης» που βιντεοσκοπεί το μπάχαλο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης φωνάζει πως αναρχικοί «χτυπάνε τα παιδιά». Μόνο που εκείνη τη στιγμή, ούτε αναρχικοί υπήρχαν και τα υποτιθέμενα «παιδιά» μόνο… παιδιά δεν ήταν, αλλά κουκουλοφόροι ακροδεξιοί μαντράχαλοι που κυνηγιόντουσαν με τα ΜΑΤ στους γύρω δρόμους.

Όταν η «συναγωνίστριά» του τον διορθώνει ότι «δικοί μας είναι», εννοώντας προφανώς ότι οι επιθετικές ενέργειες ήταν από εθνικιστικούς κύκλους, ο πονηρός μακεδονομάχος της απαντά ότι το ξέρει, αλλά το χρησιμοποιεί προπαγανδιστικά στον «πόλεμο» που διεξάγεται. Μόνο που έχει ξεχάσει να πατήσει το pause και η κάμερα καταγράφει το σκηνικό…


atexnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative