Social Icons

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Εξακόσια περιστατικά Αλτσχάιμερ στη Μαγνησία


Alzheimer
Περισσότερα από 700 δωρεάν τεστ μνήμης τα δύο τελευταία χρόνια

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η νόσος Αλτσχάιμερ, με περισσότερα από 600 περιστατικά να έχουν καταγραφεί από το 2005 μέχρι και σήμερα από τη μονάδα νόσου Αλτσχάιμερ του Βόλου.
Στο μεταξύ, άνω των 700 ατόμων έκαναν δωρεάν τεστ μνήμης τα δύο τελευταία χρόνια, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της εφημερίδας Ταχυδρόμος. 

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Παράλληλα, στη δομή του οικοτροφείου φιλοξενήθηκαν 190 άτομα και τη δομή του Κέντρου Ημέρας χρησιμοποίησαν άνω των 450 ατόμων από την περιοχή. Σήμερα Κυριακή, 18 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο Δημαρχείο Βόλου, διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Θεμάτων Βόλου.
 Το θέμα της ενημερωτικής ομιλίας είναι «Άνοια: Γνωρίζω – Φροντίζω -Υποστηρίζω», με εισηγήτρια τη διακεκριμένη επιστήμονα δρ. Παρασκευή Σακκά, νευρολόγο – ψυχίατρο, πρόεδρο του Εθνικού Παρατηρητηρίου Άνοιας και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ Αθηνών. 

«Η νόσος Alzheimer είναι η συχνότερη μορφή άνοιας, εκδηλώνεται κυρίως σε άτομα άνω των 65 ετών. Πρόκειται για νόσο μη θεραπεύσιμη, η οποία αργά και προοδευτικά καταστρέφει τα κύτταρα του εγκεφάλου, επηρεάζοντας τη μνήμη πρόσφατων κυρίως γεγονότων και τις νοητικές λειτουργίες.

Επιπλέον επηρεάζονται η συμπεριφορά, η διάθεση και η κινητικότητα.

Η νόσος επηρεάζει όχι μόνο τους ασθενείς, αλλά και τις οικογένειες τους, ενώ η περίθαλψη είναι το σημαντικότερο ζήτημα παροχής υπηρεσιών ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου οι υπηρεσίες βασίζονται στην πρωτοβουλία εταιρειών» εξηγούν οι υπεύθυνοι της μονάδας Αλτσχάιμερ Βόλου.
Σύγχρονες δομές Σημαντική δράση αναπτύσσει, εξάλλου, σε πολλά επίπεδα η μονάδα αντιμετώπισης νόσου Alzheimer, που απευθύνεται σε ασθενείς με άνοια τύπου Alzheimer και συγγενείς διαταραχές, αλλά και στις οικογένειές τους, παρέχοντας ημερήσια απασχόληση και φιλοξενία στους ασθενείς, καθώς και ενημέρωση και στήριξη στους φροντιστές τους.

Στο οικοτροφείο παρέχεται φιλοξενία 24ώρου βάσεως, επτά ημέρες την εβδομάδα, βραχείας διάρκειας, σε ανοϊκούς περιπατητικούς ασθενείς, προκειμένου να ξεκουραστούν οι φροντιστές και να αποφορτιστούν συναισθηματικά από την επίπονη σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο κόπωση.
Οι φιλοξενούμενοι της δομής του οικοτροφείου ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Κέντρου Ημέρας, που λειτουργεί από τις 08.00 έως τις 16.00, Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν στην εκτίμηση των νοητικών λειτουργιών των ασθενών, τη νευρολογική και παθολογική παρακολούθησή τους, τον έλεγχο μνήμης.
Παράλληλα έχει ως στόχο την απασχόλησή τους μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, που αποσκοπούν στην εξάσκηση των γνωστικών λειτουργιών τους.

Η μονάδα στήριξης της οικογένειας, αντίστοιχα, παρέχει τις υπηρεσίες της σε καταγεγραμμένους ασθενείς (στα αρχεία της μονάδας), αλλά είναι κλινήρεις ή δύσκολο να μετακινηθούν και δεν μπορούν να προσέλθουν για παραμονή ή φιλοξενία στις προαναφερόμενες δομές, με την προϋπόθεση όμως να βρίσκονται εντός ιστού της πόλης.

Γλυκερία Υδραίου Ταχυδρόμος – taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative