Social Icons

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΦΤΩΧΕΙΑ ...του Γιάννη Φραγκούλη


Γιάννης Φραγκούλης


Κε αρχισυντάκτη

ΦΤΩΧΕΙΑ

Πολύ ντόρο έκανε η υποψηφιότητα του περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πρωτεύουσας για δήμαρχος Αθήνας, ως «πετυχημένος, φέρελπις» και φυσικά «ακομμάτιστος». Αυτά όμως, είναι πολύ προκλητικά όταν την προηγούμενη μέρα έχουν δημοσιευθεί τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την μέση δαπάνη των νοικοκυριών ανά περιφέρεια. Η γλώσσα των αριθμών στην Περιφέρεια Στερεά που υπήρξε ανάπτυξη, όπως την εννοεί ο κ. Μπακογιάννης, λέει πολλά. Στην Περιφέρεια Στερεάς οι δαπάνες των νοικοκυριών για το 2017 ήταν οι χαμηλότερες όλης της χώρας. Δηλ. είναι η φτωχότερη της χώρας.
Πότε ασχολήθηκε ο κ. Μπακογιάννης αλήθεια με την φτώχεια των πολιτών της Περιφέρειάς του; Ποτέ. Αντίθετα, με τις ευλογίες του έγιναν ιδιωτικοποιήσεις (φθηνό ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας κ.λπ. ). Αλλά, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και για τον τρόπο που ο ίδιος και αυτοδιοικητικοί ίδιας κοπής (δήμαρχος Καμένων Βούρλων, Λαμίας κ.λπ.). χειρίστηκαν τα ζητήματα.

Η Περιφέρεια Στερεάς είναι φτωχότερη και από την Ήπειρο που είναι η φτωχότερη σε όλη την Ευρώπη περιφέρεια της χώρας μας, με μόνο 895 ευρώ ανά μήνα για τα νοικοκυριά (στοιχεία από εφημερίδα «Σέντρα» 5/11/2018). Μετά το πρωτάθλημα στην ανεργία, η πολιτική των Μπακογιάννηδων και Συκιώτιδων κερδίζει και το πρωτάθλημα φτώχειας.

Οι «νέοι σωτήρες» λοιπόν, που κουνούν το δάχτυλο στους παλιούς «σωτήρες», ακολουθούν τις ίδιες πολιτικές. Π.χ. ρωτούν «Γιατί δεν χρηματοδοτείται ο δήμος Καμένων Βούρλων από προγράμματα τύπου νέο ΕΣΠΑ». Οι καυγάδες για τα προγράμματα είναι για το θεαθήναι, η φτώχεια είναι εδώ. Οι κατευθύνσεις των προγραμμάτων (οπτικές ίνες κ.λπ.) σε μεγάλο βαθμό δεν ακουμπούν λαϊκά προβλήματα παρά πάνε σε επιδοτήσεις καρχαριών. Η δε πλημμυρίδα μελετών, τύπου υδατοδρόμιο για υδροπλάνα στον Άγιο Κωνσταντίνο, είναι μπουρδολογίες και λεφτά να γυρνάνε. Και κανένα έργο για τις λαϊκές ανάγκες.

Η ανάγκη μίας άλλης πολιτικής με την κοινωνία όρθια και όχι παραμυθιασμένη με παραφουσκωμένα λόγια είναι επιτακτική. Ο τοπικισμός πρέπει να είναι εχθρός όλων. Η πάνδημα ομολογούμενη πετυχημένη θητεία του δημάρχου Πάτρας είναι ένας δρόμος που οι δημότες πρέπει να πάρουν σαν παράδειγμα.

Γιάννης Φραγκούλης

Καμένα Βούρλα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative