Social Icons

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ


απεργία

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Με την απεργία 28 Νοεμβρίου δίνουμε ισχυρή απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία . Απαντάμε οργανωμένα με το σωματείο μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των μεγάλων εμπορικών ομίλων.Θέλουμε αυξήσεις εδώ και τώρα, κατάργηση των νόμων Κατρούγκαλου, Βρούτση-Αχτσιόγλου και όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων. Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Επαναφορά όλων των απωλειών.

Να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να σταματήσει την κοροϊδία πως δήθεν επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις και πως δήθεν θα δώσει αύξηση στους μισθούς. Δεν πρόκειται να υπάρχει όφελος για μας όσο η κυβέρνηση συνεχίζει τις φοροελαφρύνσεις και τις επιδοτήσεις στους μεγαλοκαρχαρίες. Γιατί δεν μπορεί να είναι και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος, δεν μπορούν να είναι ευτυχισμένοι οι εργαζόμενοι, ευτυχισμένοι και οι μεγαλέμποροι και όλοι μαζί μια αγαπημένη οικογένεια.

Γιατί για κάτι τέτοιο πάει να μας πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα έρχεται η ανάπτυξη, έρχονται υγιείς επιχειρηματίες, θα φάει και ο εργάτης κανένα ψίχουλο λένε. Όμως οι ανάπτυξή τους πατάει στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Οι μνημονιακοί νόμοι που είναι σε πλήρη ισχύ δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από κορώνες και θριαμβολογίες. Δεν μπορούν να κρύψουν ότι θα μας ματώνουν με πλεονάσματα μέχρι το 2060. Και από πάνω μας παρουσιάζουν τον νόμο Βρούτση, που πλέον έχει και το όνομα της Αχτσιόγλου, ως θετικό για τους εργαζόμενους. Η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων δηλαδή ως κάτι το θετικό!

Την ανάπτυξή τους την ζούμε καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς. Εντατικοποίηση, απληρωσιά, εργατικά ατυχήματα, καταπάτηση δικαιωμάτων, ανασφάλεια, απολύσεις. Δεν χρειάζεται περιγραφή, ούτε τα ψίχουλα που τάζουν από το καρβέλι που μας κλέβουν θα μας ρίξει στάχτη στα μάτια!

Αποφασιστική απάντηση χρειάζεται και ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός που παίζει άθλιο παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων που κάνει ό,τι μπορεί για να μη σηκώσει κεφάλι αντίστασης η εργατική τάξη, και φαίνεται ξεκάθαρα από τις προσπάθειές τους να μη γίνει απεργία. Η συνδικαλιστική πλειοψηφία των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ στη ΓΣΕΕ, στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, κράτησε για άλλη μια φορά στάση άκρως υπονομευτική απέναντι στο απεργιακό μέτωπο που συγκρότησαν πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες. Η άρνησή τους για απεργία και το παιχνίδι με τις ημερομηνίες φανερώνουν ότι από κοινού κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους που αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική. Να μην περάσουν οι παλιές και νέες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης-εργοδοσίας για περαιτέρω αφαίμαξη των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ Θ. Βασιλόπουλος ήταν αυτός που αρχικά καταψηφίσε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά την απεργία. Η παράταξή του πρότεινε απεργία στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας στις 14 Νοέμβρη ενώ στη ΓΣΕΕ πρότεινε απεργία στις 28 Νοέμβρη. Στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταψήφισε την πρόταση της ΔΑΣ-Π.Α.ΜΕ για απεργιακή κινητοποίηση και την ίδια στιγμή στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο μαζί με το συνέταιρό τους της ΠΑΣΚΕ, το γνωστό εργοδότη συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλο, πρότεινε απεργία για την Κυριακή αργία μόνο. Αυτές οι δυνάμεις είναι εχθροί των συμφερόντων της εργατικής τάξης είναι υπηρέτες των συμφερόντων της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Θέλουν ένα συνδικαλιστικό κίνημα χειραγωγημένο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του νέου εργασιακού μεσαίωνα που έχουν διαμορφώσει. Θέλουν ένα κίνημα ανήμπορο να αντιδράσει.Να πάρουν απάντηση από κάθε εργαζόμενο σε κάθε χώρο δουλειάς με μαζική συμμετοχή στην απεργία της 28ης Νοεμβρίου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η μαύρη Παρασκευή έρχεται να προστεθεί στις Κυριακές και στα βαριά και ασήκωτα πλέον ωράρια που επιβάλλουν μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου. Με δεδομένα τα χαμηλά μεροκάματα, την εντατικοποίηση, με τέτοιες αφορμές αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε 11ωρα- 12ωρα με αλλαγές και κόψιμο στα ρεπό, εργασία κάτω από έντονη πίεση. Τέτοιες πρωτοβουλίες των πολυεθνικών έρχονται να προσθέσουν και άλλες απλήρωτες ώρες δουλειάς, περαιτέρω εξόντωση των εργαζομένων. Είναι ανάγκη και υποχρέωση να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας, να κατακτήσουμε εργασιακές συνθήκες ανθρώπινες. Απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς να γίνουν έλεγχοι για την τήρηση των ωραρίων, των συμβάσεων την Παρασκευή 23/11 στα πλαίσια της ‘Black Friday.’

Ο καθένας από εμάς μόνος του ενάντια στην εργοδοσία, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου είμαστε ευάλωτοι, εύκολη λεία στα σαγόνια τους. Όσο όμως είμαστε μαζί, παλεύουμε μαζί με τα συνδικάτα μας, τα σωματεία μας, με το εργατικό μας κέντρο, τους πιάνει ρίγος. Όσο βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων που λέει το σύνθημά μας για την απεργία, τρομάζουν πραγματικά. Γιατί η μεγαλοεργοδοσία, οι επιχειρηματικοί όμιλοι ξέρουν ότι αυτοί που μπορούν να τους πετάξουν από τους θρόνους τους, είναι ο οργανωμένος λαός με καθαρό πλαίσιο πάλης βασισμένο στα δικά μας συμφέροντα. Απευθυνθείτε στο σωματείο μας για οποιοδήποτε πρόβλημα. Μόνο συλλογικά και οργανωμένα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες χωρίς κανένα συμβιβασμό!

Παλεύουμε για:

• Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.

• Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.

• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

• Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.

• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!

• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

• Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.

• Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

 ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative