Social Icons

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΤΟ ΠΟΛΥΕΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 2021 – 2027 ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΩΝ


ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 2021 – 2027

ΤΟ ΠΟΛΥΕΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 2021 – 2027 ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΩΝ

Καινούριοι μακροχρόνιοι ευρωενωσιακοί σχεδιασμοί σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων έρχονται να γελοιοποιήσουν και την κυβερνητική «κανονικότητα» και την «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται οι επίδοξοι κυβερνήτες. Οι προτεραιότητες των επιχειρηματικών – μονοπωλιακών ομίλων κυριαρχούν στο νέο Π.Δ.Π. 2021 – 27, συνθλίβοντας παραπέρα τη ζωή της λαϊκής οικογένειας.
Η τακτική και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ απέναντι στο λαό μας θυμίζει τον ψαρά που κουνάει το άσπρο πανάκι έξω από το θαλάμι του χταποδιού, ώστε εκείνο να το αρπάξει και να βρεθεί στην απόχη χωρίς να το καταλάβει.

Τούτες τις μέρες, στις Βρυξέλες συζητείται το νέο «Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο 2021 - 2027», δηλαδή ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του οποίου υλοποιούνται,, μεταξύ άλλων, τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Η παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ρίχνει φως στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που εξυφαίνονται εκεί και ακυρώνουν τα φιλολαϊκά ταξίματα των λεγόμενων κομμάτων εξουσίας :

«Και αυτό το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο σφραγίζεται από τις προτεραιότητες των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών ομίλων, σε ανταγωνισμό με αντίστοιχους αμερικανικούς, κινεζικούς κ.λπ., την ευελιξία του σε αναμενόμενες νέες κρίσεις, σε βάρος πάντα των λαών.

Χαρακτηριστική η μείωση των κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, σε ζημία, όχι των μεγάλων, αλλά των μικρών αγροτών.

Η αυξημένη επιδότηση επιχειρηματικών ομίλων, κλάδων προτεραιότητας στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, της πολιτικής γειτονίας με αιχμή την παρέμβασή τους στην Αφρική.

Όσα αναφέρονται στον οδοστρωτήρα των εργασιακών δικαιωμάτων, τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Πυλώνα και την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, σημαίνουν επιδότηση επιχειρήσεων, γενίκευση της "ευέλικτης" απασχόλησης, δουλειά των συνταξιούχων μέχρι το θάνατο.

Καταργείται η αρχή της ομοφωνίας. Ενισχύονται αδρά οι στρατιωτικές δαπάνες και η καταστολή, οι μηχανισμοί επέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την προώθηση των αντιλαϊκών "θεμελιωδών αρχών της Ένωσης", ενώ σχεδιάζονται νέοι αντιλαϊκοί φόροι για την ενίσχυση των ιδίων πόρων της Ένωσης.

Συμπέρασμα: Νέα δεινά περιμένουν τους λαούς. Διέξοδος: Η πάλη τους ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative