Social Icons

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

100 χρόνια ΚΚΕ: Με το ψωμί και το βιβλίο


1
Εκατό χρόνια ΚΚΕ! 100 χρόνια αγώνων και θυσιών για τα δίκια του λαού, για το σοσιαλισμό, τον κομμουνισμό. Διώχτηκε, συκοφαντήθηκε, πολεμήθηκε. Αλλά και υπονομεύτηκε στο όνομα της υπεράσπισής του.

Άντεξε όμως, γιατί έχει αποκτήσει γερές ρίζες μέσα στους ανθρώπους της δουλειάς. Ρίζες που τις θρέφουν οι ιδέες του μαρξισμού-λενινισμού. Στον αιώνα της ύπαρξης και δράσης του το αγκάλιασε η διανόηση, το εμπιστεύτηκαν οι καλλιτέχνες. Ενέπνευσε ανθρώπους της τέχνης. Έγινε Ποίηση και Μουσική, ενέπνευσε χιλιάδες σελίδες λογοτεχνίας, γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής, κινηματογραφικές ταινίες.

Στις μέρες μας, που γιορτάζει τα 100 του χρόνια, πλήθος οι άνθρωποι των γραμμάτων και των Τεχνών που δηλώνουν την εμπιστοσύνη την εκτίμησή και την στήριξή τους στο ΚΚΕ. Ένδειξη της απήχησής του στην παρούσα συγκυρία. Πολλοί εξ αυτών για πρώτη φορά.

Μια από αυτές τις δηλώσεις αλλά χαρακτηριστική και προφανώς ευπρόσδεκτη, είναι η δήλωση της ηθοποιού Κατερίνας Γιουλάκη:

«Στηρίζω το ΚΚΕ από τα νεανικά μου χρόνια και θα συνεχίσω να το στηρίζω. Είμαι συγκινημένη, που το Κόμμα μας έκλεισε 100 ηρωικά χρόνια. Εύχομαι να τα κάνει 200 για το καλό του λαού».

Και η προτροπή του παλαίμαχου κομμουνιστή, του Γιώργου Φαρσακίδη: «Εμπνευστείτε, διδαχτείτε από τους αγώνες και τις θυσίες τις δικές μας και δυναμώστε την πάλη σας». Είναι η κληρονομιά μας:

«Στους στροβιλισμούς του αιώνα που πέρασε, αναρίθμητα τα συμβάντα, τα δεμένα με την πρωτοπόρα πορεία του ιστορικού Κόμματός μας! Εμείς, η δική μου δρακογενιά, ανδρωθήκαμε και ζήσαμε ανυποχώρητοι σε αμέτρητους αγώνες για τον ερχομό ενός καλύτερου κόσμου, για το σοσιαλισμό. Νιώσαμε πόνο πολύ, στερήσεις, απογοητεύσεις… Μακάριοι όσοι πιστεύουν πως “τίποτα δεν πάει χαμένο”. Μακάριοι αυτοί που σήμερα επιλέγουν να πορευτούν πορεία τραχιά αλήθεια, προς μια Ιθάκη όμως όπου θα μπορεί να “ανθρωπέψει ο άνθρωπος”. Εμπνευστείτε, διδαχτείτε από τους αγώνες και τις θυσίες τις δικές μας και δυναμώστε την πάλη σας”».

Την Κυριακή, σε πείσμα όσων πολεμούν το ΚΚΕ, θα λάβει χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μια ξεχωριστή γιορτή για τα 100 χρόνια του κόμματος. Το ΚΚΕ, το παλιότερο αλλά συνάμα και νεότερο κόμμα της χώρας, το κόμμα της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού, γιορτάζει έναν αιώνα δράσης και θυσιών. Θα είμαστε όλοι εκεί και θα ‘ναι πολλοί καλλιτέχνες και επιστήμονες. Και “μεθαύριο” θα ‘ναι ακόμη περισσότεροι. Καλοδεχούμενοι στην συστράτευσή τους  με το ΚΚΕ.

Ατέχνως

_______________________________

Η σύνθεση στην κεντρική φωτογραφία είναι του Βασίλη Γρατσία: «Τιμής ένεκεν», 2007 Παστέλ, 50×32,5 εκ. / «Ευρωγεύμα», 2005 Κάρβουνο και παστέλ, 50×35 εκ. / «Όλα στο σφυρί», 2005 Κάρβουνο και παστέλ, 50×35 εκ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative