Social Icons

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Nexans Hellas: Το…timing της δημόσιας πρότασης, όταν έκλεισε το deal


Nexans Hellas
Σύμπτωση; Ίσως. Αλλά το timing της δημόσιας πρότασης για τη Nexans Hellas από τη γαλλική μητρική, ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά το «κλείδωμα» των αναδοχών για το έργο της Γ’ φάσης της Διασύνδεσης των Κυκλάδων, το οποίο ανατέθηκε στην Nexans Hellas.

Στον ανοικτό διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε ο ΑΔΜΗΕ συμμετείχαν οι FULGOR ΑΕ, Prysmian Powerlink και Nexans, η οποία και τελικά αναδείχθηκε μειοδότης έναντι τιμήματος 111,6 εκατ. ευρώ, ενσωματώνοντας σημαντική έκπτωση σε σχέση με την τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού. Αυτό, ανακοινώθηκε το μεσημέρι χθες.
Το απόγευμα, λίγο μετά τις 19:00 μ.μ. ανακοινώθηκε η προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Nexans Hellas στην τιμή των 1,60 ευρώ ανά μετοχή. Η πρόταση έγινε από το γαλλικό όμιλο «Νexans», μέσω της 100% θυγατρικής του Nexans Participations, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια, ελέγχει τη συντριπτική πλειοψηφία της εισηγμένης εταιρείας.

Η Nexans Participation κατέχει άμεσα 20.369.184 μετοχές της Nexans Hellas που αντιστοιχούν σε περίπου 88,57% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. H πρόταση αφορά στην απόκτηση των υπολοίπων 2.627.691 μετοχών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 11,43% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Nexans Hellas

Τι θα ισχύσει σήμερα για τη μετοχή

Όπως ανακοίνωσε χθες το Χ.Α. για τις ανάγκες της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης για τη Nexans Hellas, μόνο για σήμερα αναπροσαρμόζει το ανώτατο όριο διακύμανσης της μετοχής «ΑΛΚΑΤ» (που είναι ο κωδικός της Nexans) σε +28,00% από την τιμή εκκίνησης της μετοχής στη συνεδρίαση της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου. Η εν λόγω αλλαγή θα ισχύσει μόνο για τη σημερινή συνεδρίαση. Το κατώτατο όριο της μετοχής δεν θα μεταβληθεί.

Θυμίζουμε πως η εταιρεία ιδρύθηκε το 1973 με την ονομασία Μανούλι Ελλάς Καλώδια, το 1991 μετονομάστηκε σε Αλκατέλ Καλώδια Ελλάς, ενώ το 2000 έγινε η αλλαγή της επωνυμίας σε Nexans Hellas. Στο ελληνικό χρηματιστήριο μπήκε στις 12 Μαρτίου 1990.

H εταιρεία παράγει καλώδια ενέργειας, χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης, καλώδια τηλεπικοινωνιακά χάρτινα ή πλαστικά, καθώς και γυμνούς αγωγούς χαλκού, αλουμινίου και κραμάτων αλουμινίου. Επίσης, καλώδια οπτικών ινών, χερσαία και υποβρύχια. Ανήκει στον όμιλο Nexans και διαθέτει μεγάλη βιομηχανική μονάδα στην περιοχή Αγία Μαρίνα, στη Στυλίδα του νομού Φθιώτιδας. Η επιχείρηση απασχολεί περίπου 230 εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative