Social Icons

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ : Φτάνει πια η κοροϊδία με τις Γερμανικές επανορθώσεις


ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ


Φτάνει πια η κοροϊδία με τις γερμανικές επανορθώσεις.

Πολύ πρόσφατα επισκέφτηκε τη χώρα μας ο Γερμανός Πρόεδρος κ. Σταϊνμάγερ. Ανάμεσα στα άλλα εξέφρασε τη «συγνώμη» της γερμανικής πλευράς για τα εγκλήματα των Γερμανών ναζί κατά τη διάρκεια της Κατοχής στην Ελλάδα. Ωστόσο, προκλητικά και προσβλητικά, ξεκαθάρισε τη θέση του: Το ζήτημα των γερμανικών οφειλών «έχει κλείσει»(!) Ο δε Έλληνας Πρωθυπουργός απέφυγε ακόμα και να αναφέρει συγκεκριμένα για τις γερμανικές οφειλές…

Το γερμανικό κράτος αρνείται να ικανοποιήσει το διεθνώς αναγνωρισμένο δικαίωμα και αίτημα των Ελλήνων για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Συνεπώς η «συγνώμη» του κ. Προέδρου μόνο ως υποκρισία και εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί.
 
Δυστυχώς, η θέση και η στάση της ΟΔ Γερμανίας ενισχύεται από τη μέχρι σήμερα σκόπιμη αδράνεια και απραξία των μεταπολεμικών αστικών ελληνικών κυβερνήσεων, και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αποφεύγουν να θέσουν συγκεκριμένα το αίτημα και να διεκδικήσουν τις γερμανικές οφειλές, τις πολεμικές αποζημιώσεις, το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο, αλλά και τις οφειλές στα θύματα των μαρτυρικών πόλεων και χωριών που προξένησαν ολοκαυτώματα. Και στη Φθιώτιδα έχουμε τέτοιες περιπτώσεις.

Επίσης, η επανάληψη, απλώς, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο ότι "οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι νομικώς ενεργές και δικαστικά επιδιώξιμες και δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής", δεν αρκεί.

Η κυβερνητική υπόσχεση ότι, προσεχώς, θα φέρει στη Βουλή για ψήφιση το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις, το οποίο, βέβαια, δεν θέτει ζήτημα διεκδίκησης, δίνεται ευκαιριακά και προεκλογικά. Είναι μια ακόμη ανέξοδη υπόσχεση. Η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, δεν τολμά να κάνει ό,τι υποχρεούται για να μη διαταράξει τη συμμαχία με τη Γερμανία, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Ως Παράρτημα Λαμίας επισημαίνουμε ότι είναι απαράδεκτες οι προσπάθειες της γερμανικής πλευράς να αντιμετωπίζουν με μια απλή "συγνώμη" τις ευθύνες τους, αποφεύγοντας να ικανοποιήσουν το δίκαιο, ηθικά και πολιτικά, αίτημα για τις Γερμανικές Πολεμικές Αποζημιώσεις που έχουν αποφασιστεί σε Διεθνείς Διασκέψεις.

Απαράδεκτη και κατακριτέα είναι η τακτική και της παρούσας κυβέρνησης στο εν λόγω ζήτημα.

Ταυτόχρονα, πρέπει να υπογραμμιστεί η υπεύθυνη στάση του ΚΚΕ, που σταθερά, από την αρχή της μεταπολεμικής περιόδου, από το 1945, παλεύει και διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις. Τελευταία, έφερε στην Ευρωβουλή την Αναφορά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την εξόφληση των γερμανικών οφειλών η οποία, όμως, δεν συζητήθηκε και εξαιτίας της άρνησης της ελληνικής κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) να στηρίξει επίσημα το αίτημα.

Σε κάθε περίπτωση, η Πανελλήνια Ένωση Α.Ε.Α.-Δ.Σ.Ε. με τα Παραρτήματά της -που εξασφάλισε και τη στήριξη της FIR στο αίτημά της- θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών με όποιες πρόσφορες κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

Απαιτούμε και καλούμε την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα να αφήσουν στην άκρη τις μεγαλοστομίες, τη διγλωσσία και τις ασάφειες. Να διεκδικήσουν επιτέλους, με συγκεκριμένες ενέργειες και παρεμβάσεις το δίκαιο και νόμιμο αίτημα για πληρωμή από την ΟΔ Γερμανίας των πολεμικών αποζημιώσεων στη χώρα μας.

Είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουν, στην πράξη, την 28η Οκτωβρίου και τον τιτάνιο αγώνα του ελληνικού λαού κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Κατοχή και την Αντίσταση.

ΛΑΜΙΑ 16 10 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative