Social Icons

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Σαντορίνη: Τόσο ιστορική όσο και μοντέρνα, τόσο ρομαντική όσο και ζωηρή


santorini
Αυτό που κάνει έναν τόπο συναρπαστικό για τον επισκέπτη του είναι το ιστορικό του παρελθόν, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με μια ζωηρή παρουσία στο σήμερα και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Από αυτή την άποψη η Σαντορίνη είναι σίγουρα ένα νησί που γοητεύει χάρη στις αντιφάσεις του.
Από τη μία πλευρά είναι ένας τόπος άγριος, αν σκεφτούμε το βραχώδες ανάγλυφό της και την παρουσία του ηφαιστείου που δεσπόζει στα βάθη της θάλασσας. Κι όμως, την ίδια στιγμή θα έλεγε κανείς ότι είναι ένας τόπος ρομαντικός, θα υποστήριζε μάλιστα ότι είναι ο ορισμός του ρομαντισμού, αντικρίζοντας έστω και για μία φορά το ηλιοβασίλεμά της.

Και ενώ μπορεί κανείς να μιλάει με τις ώρες για τη μακραίωνη ιστορία της, από τα χρόνια του πρωτοκυκλαδικού πολιτισμού μέχρι και την Τουρκοκρατία και αργότερα, η σύγχρονη πραγματικότητα συνεχίζει να είναι εντυπωσιακή και το βάρος του ονόματός της τεράστιο για τον παγκόσμιο τουρισμό. Η Σαντορίνη εδώ και πολλά χρόνια είναι ίσως ο πιο πολυφωτογραφημένος τουριστικός προορισμός και αναφέρεται ως το νησί που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούν όλοι τουλάχιστον για μία φορά στη ζωή τους. 

Και αυτές οι διακρίσεις δεν μένουν… στάσιμες. Κάθε τόσο όλο και κάτι έρχεται να προστεθεί σε αυτό το νησί των αντιφάσεων και να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για αυτό. Τα βήματα που έχει κάνει η Σαντορίνη τα τελευταία χρόνια στον τομέα της γαστρονομίας βασιζόμενη στα τοπικά προϊόντα της, οι πλούσιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, η παρουσία θερινού κινηματογράφου στο Καμάρι και βιβλιοπωλείου με σπάνιους τίτλους στην Οία και η συχνή διεξαγωγή αγώνων παρκούρ είναι κατά κάποιον τρόπο οι νέοι «κράχτες» για τους νέους τουρίστες και της δίνουν νέα ώθηση.
Συν τοις άλλοις, η απόφαση πολλών νεαρών ζευγαριών Κινέζων να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης στο νησί είναι άλλη μία τονωτική ένεση για τον τουρισμό μας, που κατά ένα μεγάλο του μέρος εξαρτάται από τις επιδόσεις του. Τα νούμερα λένε πως αν η Σαντορίνη και η Μύκονος πάνε καλά, τότε συνολικά η τουριστική σεζόν θα πάει σίγουρα καλά.

Όσο για τη διαμονή, όλα είναι στη διάθεση του επισκέπτη: Από απλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και στούντιο μέχρι υπερπολυτελή ξενοδοχεία που επαξίως καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στις σχετικές λίστες. Ειδικά η πλευρά της Καλντέρας είναι γεμάτη από μικρά και μεγάλα διαμάντια αισθητικής και αρχιτεκτονικής αρτιότητας.

Το συνολικό επίπεδο των δωματίων είναι εξαιρετικό, ακόμη και όταν δεν μιλάμε για εκείνα των πολυάστερων ξενοδοχείων, αφού όλα διαθέτουν τα βασικά κομφόρ που πρέπει να έχει ένα δωμάτιο, όπως κλιματισμό, τηλεόραση και ψυγείο, ενώ και το δίκτυο της συγκοινωνίας είναι ικανοποιητικό και φτάνει σε όλες σχεδόν τις παραλίες. Υπάρχει βέβαια πάντα και η λύση των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, σε προσιτές τιμές.

Και βέβαια η αρχόντισσα των Κυκλάδων δεν υστερεί σε νυχτερινή διασκέδαση. Χωρίς την εκζήτηση της Μυκόνου, οι επιλογές για βραδινή έξοδο, για ποτό ή χορό, είναι πάμπολλες και καλύπτουν όλα τα γούστα, γι’ αυτό και δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα που να επισκέπτεται περισσότερο ή λιγότερο τη Σαντορίνη. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα παραμείνει το κυκλαδονήσι που θα γοητεύει τους πάντες και θα το προτιμούν όλοι.

Πηγή αρθρογραφίας: https://pegasussuites.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative