Social Icons

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Ο Σύλλογος Καφεπωλών και Εστιατόρων Ανατολικής Φθιώτιδας σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων στην Αν. Φθιώτιδα



1
Καραβόμυλος, 17 Οκτωβρίου 2018 

Την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Στυλίδας, κ. Απόστολου Γκλέτσου και εκπροσώπων του Συλλόγου Καφεπωλών και Εστιατόρων Ανατολικής Φθιώτιδας. Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο τη διαφαινόμενη εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή του Καραβομύλου και από πλευράς του Συλλόγου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Θανάσης Στουρνάρας, ο εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία, κ. Γιάννης Αντωνόπουλος και η Γραμματέας Δ.Σ. κα Κατερίνα Κούτρα.
Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου ανέλυσε στο Δήμαρχο Στυλίδας τη θέση που έχει καταθέσει και με επιστολή της, ότι η εγκατάσταση, με το διαφαινόμενο τρόπο, μεταναστών στην περιοχή του Καραβομύλου Φθιώτιδας, θα επιφέρει κινδύνους δυσάρεστων έως ανεξέλεγκτων κοινωνικών καταστάσεων, ενώ ο αρνητικός της οικονομικός αντίκτυπος θα διαχυθεί ταχύτατα σε ολόκληρη την Ανατολική Φθιώτιδα.

Επιπλέον τονίστηκε, πως πεποίθηση του Συλλόγου Καφεπωλών και Εστιατόρων Ανατολικής Φθιώτιδας είναι ότι η επιλογή του χώρου στο ανενεργό ξενοδοχείο “Stylis Beach” θα γκετοποιήσει μια ζώνη της μοναδικής παράλιας περιοχής του Δήμου Στυλίδας, που έχει επισήμως χαρακτηρισθεί κι αναγνωριστεί ως τουριστική, ενώ ως βέλτιστη επιλογή προκρίνεται η φιλοξενία οικογενειών προσφύγων, που θα μπορούσαν να διαχυθούν σε όλες τις κοινότητες του Δήμου, σε ποσόστωση ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε οικισμού και χωρίς αρνητικές συνέπειες.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, κ. Γκλέτσος, επεσήμανε ότι κατανοεί πλήρως τις ανησυχίες του Συλλόγου, οι οποίες συνάδουν με αυτές της Δημοτικής Αρχής, αλλά και άλλων φορέων και κατοίκων της Ανατολικής Φθιώτιδας. Προσέθεσε δε τη διαβεβαίωσή του, πως ο Δήμος Στυλίδας πράττει κάθε τι δυνατόν, ώστε εάν και εφόσον γίνει η όποια εγκατάσταση να πραγματοποιηθεί σε δίκαια και ρεαλιστικά πλαίσια, με κύριο γνώμονα τη διατήρηση της κοινωνικής γαλήνης και την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Γκλέτσος ενημέρωσε, πως ο Δήμος Στυλίδας διαθέτει την τηλεφωνική γραμμή 2238 350100, όπου οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν για την πρόθεσή τους να διαθέσουν προς ενοικίαση σε οικογένειες προσφύγων οικίες στην Ανατολική Φθιώτιδα. Η παραπάνω εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν είναι δεσμευτική και γίνεται μόνο για τη δημιουργία μιας πρώτης εικόνας γύρω από τις δυνατότητες φιλοξενίας του Δήμου Στυλίδας, μέσω ενοικίασης κατοικιών.

Η συνάντηση στο Δημαρχείο Στυλίδας ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους σε πνεύμα εμπιστοσύνης και ομοθυμίας.

Από το Σύλλογο Καφεπωλών και Εστιατόρων Ανατολικής Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative