Social Icons

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Μια μεγάλη αγκαλιά στα προσφυγόπουλα από σωματεία και μαζικούς φορείς της Χίου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


xios
Το πρώτο σημαντικό «μάθημα» έδωσε το οργανωμένο κίνημα στη Χίο σήμερα, πρώτη μέρα παρουσίας των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Με αποφάσεις τους, εκπρόσωποι από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, από το Σύλλογο Γυναικών Χίου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ, έφθασαν γύρω στη μία έξω από τα σχολεία και απευθύνθηκαν αρχικά στους γονείς που έφταναν για να πάρουν τα ελληνόπουλα από το πρωινό σχολικό ωράριο.

xios

Παρά τις μεμονωμένες φωνές που επιχείρησαν και πάλι να σπείρουν το μίσος, με επιχειρήματα «ξέρεις πως μεγαλώνουν αυτοί», «μαθαίνουν το κοράνι…», «πάρτε τους σπίτι σας», «δεν ξέρετε το κακό κάνετε στο νησί», «δεν έχετε το δικαίωμα να είστε εδώ», κλπ., με την αποφασιστική και ψύχραιμη στάση των συγκεντρωμένων, δεν δόθηκε το περιθώριο για συνέχεια. Τη στιγμή της παρουσίας των παιδιών που τα συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί, υπήρξε εγκάρδια υποδοχή με χειροκροτήματα, ενώ μοιράστηκαν δωράκια, μπαλόνια μαζί με ένα μεγάλο χαμόγελο σε όλα τα παιδιά. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν επίσης μηνύματα υποδοχής στα αραβικά.
Αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία, τους φορείς τους, είναι η μόνη ικανή να σταματήσει τις ξενοφοβικές φωνές, να αγκαλιάσει τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Το καλύτερο «μάθημα» πήραν τα προσφυγόπουλα, αλλά και τα ελληνόπουλα σε μια κίνηση ανθρωπιάς προς πάσα κατεύθυνση.


atexnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative