Social Icons

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας


sm

Συναδέλφισσες συνάδελφοι 

Κανένας να μην πιστέψει στο νέο παραμύθι της Κυβέρνησης. Έχουν γίνει οι καλύτεροι πωλητές στο εμπόριο ελπίδας. Θέλουν να μας πείσουν ότι η μεταμνημονιακή εποχή θα είναι κάτι καλύτερο για μας και τις οικογένειές μας. Θέλουν να μας πείσουν ότι δεν θα συνεχίζουν να τσακίζουν τα δικαιώματά μας.

Κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι θα τσιμπήσουμε για μία ακόμη φορά στα ψίχουλα.

Εμείς ζούμε τη σκληρή καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς, στο σπίτι. Τις οικονομικές δυσκολίες με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Δεν έχουν καταργήσει τίποτα από τους εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους των μνημονίων, ούτε έχουν σκοπό να το κάνουν. Αντίθετα έχουν συμφωνήσει επιπλέον μέτρα για να φορτώνουν στην εργατική λαϊκή οικογένεια ,τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς που δυσκολεύουν τη ζωή των εργαζομένων.

Ακόμα και αν δώσουνε μία μικρή αύξηση στον κατώτατο μισθό πατάει πάνω στον νόμο Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Η κατάσταση της εργατικής τάξης θα βελτιωθεί μόνο με την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα με τα μνημόνια. Πρόταση για την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και την επαναφορά του μισθού στα 751, που έχει έρθει στη Βουλή επανειλημμένα και είναι 500 και πλέον συνδικάτων και τα περισσότερα κόμματα δεν το ψήφισαν .

· Καταργήθηκε στην πράξη ο σταθερός εργάσιμος χρόνος με την νομοθετική καθιέρωση της εκ περιτροπής εργασίας, των 4ώρων
· Χτυπιέται το δικαίωμα στην σταθερή εργασία, με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ακόμα και ενός μήνα
· Γίνεται προσπάθεια να καταργηθεί το ιερό δικαίωμα των εργαζομένων στην κυριακάτικη ξεκούραση, με την νομοθετική κατοχύρωση 7 Κυριακών στη δουλειά.
· Σε διάφορες περιοχές της χώρας παίρνονται αντίστοιχα μέτρα για Λευκές Νύχτες, επέκταση του ωραρίου μετά τις 9 το βράδυ και πριν τις 8 το πρωί, όπως και στην πόλη της Λαμίας .

Πέρσι μαυρίσαμε σχεδόν μία εβδομάδα με την Black Friday, τα εξοντωτικά ωράρια, τις απλήρωτες ώρες δουλειάς.

Η επέκταση του ωραρίου συνεχίζεται όλο και περισσότερο, χαρακτηριστική περίπτωση του LIDL που ανοίγει του Αγίου Λουκά και τώρα ανοίγει στις 7:00 το πρωί.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Κανένας μόνος του, μόνο οργανωμένα, συλλογικά μέσα από το σωματείο μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για καλύτερες μέρες . Μετά από απόφαση του εργατικού κέντρου και του σωματείου μας βάζουμε μπροστά τις μηχανές για την προετοιμασία απεργίας στις 8 Νοέμβρη που να είναι ένα γερό χτύπημα στις απαιτήσεις της εργοδοσίας και της συγκυβέρνησης.

Συναδέλφισσα συνάδελφε βάλε και εσύ ένα λιθαράκι με τη συμμετοχή σου. Ένωσε τη φωνή σου με τους άλλους εργαζόμενους . Να επιβάλουμε με τον αγώνα και την πάλη μας την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. 
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων. 
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ. 
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. 
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. 
  • Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. 
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. 
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων. 
  • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι. Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας! 
Το ΔΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative