Social Icons

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

29 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!



Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας
Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας: 29 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!
Μαθητική πορεία 12.00 στα Προπύλαια (στάση ΜΕΤΡΟ «Πανεπιστήμιο»)
Μαθητικός ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία!
Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κάνει χειρότερο το σχολείο ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ! ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!!!
Αυτό είναι το μήνυμά μας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που ετοιμάζεται να καταθέσει ένα νομοσχέδιο για το Λύκειο και το εξεταστικό που κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό!
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!
Καλούμε τα σχολεία, τα 15μελή και 5μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές όλης της χώρας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής. Στις 29 Οκτώβρη θα πλημμυρίσουμε τους δρόμους σε κάθε πόλη και χωριό! Θα είμαστε χιλιάδες!!! Η φωνή μας θα ακουστεί δυνατά παντού!!!
Ούτε να σκεφτεί η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της να καταθέσουν και να ψηφίσουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους με το οποίο:
  • θα μας βάζουν να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις: Καταργούν τις ενδοσχολικές και ουσιαστικά βάζουν πανελλαδικές x 2. Δηλαδή να δίνουμε και πανελλαδικές και εξετάσεις ανά δήμο ή περιφέρεια με θέματα και δυσκολία πανελλαδικού επιπέδου, ακόμα και για να πάρουμε το απολυτήριο.
  • θα μας φορτώνουν με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία αφού το ζητούμενο στο σχολείο που φτιάχνουν δεν θα είναι να πάρουμε γνώσεις, αλλά να μάθουμε τα SOS και να κυνηγάμε βαθμούς. Ήδη οι φροντιστηριάρχες τρίβουν τα χέρια τους και ευχαριστούν την κυβέρνηση που θα γεμίσει κι άλλο τα πορτοφόλια τους από τις τσέπες των γονιών μας.
  • θα μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας. Και επίσημα πια στόχος του σχολείου δεν θα είναι να μας δίνει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι άσχετα από το επάγγελμα που θα κάνουμε. Φτιάχνουν ένα σχολείο που και με τη βούλα του νόμου θα μας στερεί το δικαίωμα να μάθουμε όσα είναι χρήσιμα για τη ζωή μας και θα μας αντιμετωπίζει σαν μέσους όρους βαθμολογιών.
  • θα μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή μας από πιο νωρίς και με λιγότερες επιλογές. Και όλα αυτά σε ένα σχολείο που θα μας κοιτάει περισσότερο στην τσέπη.
Είναι θράσος να λέει η κυβέρνηση και το υπουργείο πως έχει επιστρέψει η κανονικότητα στα σχολεία την ώρα που δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα! Οι οικογένειές μας πληρώνουν ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων, καταργούν τμήματα, κατευθύνσεις, ειδικότητες. Λείπουν καθηγητές, πληρώνουμε για τη μετακίνησή μας. Η ενισχυτική διδασκαλία δεν έχει ξεκινήσει πουθενά, η πρόσθετη διδακτική στήριξη θα γίνει στο τέλος… της χρονιάς!!!  Και ο κατάλογος των εμποδίων που συναντάμε για να μορφωθούμε δεν έχει τελειωμό…
Δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό από την κυβέρνηση:
  • που συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλαν και την παιδεία στο μνημόνιο.
  • και τον υπουργό παιδείας που λένε πως είναι ουτοπία να αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει.
Το μόνο που είναι ουτοπία είναι να νομίζουν πως θα κάτσουμε στ’ αυγά μας!
Ρίχνουμε άκυρο στο σημερινό σχολείο που μας εξοντώνει και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που το κάνει πιο εξοντωτικό!
Να μην σκεφτούν ούτε να το καταθέσουν!
Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους, στα τσακίδια οι νόμοι τους που κάνουν χειρότερο το σχολείο και τη ζωή μας!
Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια. Που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι σκόρπιες γνώσεις με το σταγονόμετρο. Για ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια, που δε θα μας κοιτάει στην τσέπη, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.
Αγωνιζόμαστε για ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!
29 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 12.00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ (Στάση ΜΕΤΡΟ: «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»)
Συζητάμε και οργανώνουμε τον αγώνα μας παντού! Κάνουμε συνελεύσεις, μαζεύουμε υπογραφές, παίρνουμε αποφάσεις και ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ! Εκλέγουμε άμεσα αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια για να απαντήσουμε ακόμα πιο οργανωμένα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Οργανώνουμε κι άλλες δράσεις αγώνα στα σχολεία και πριν, ώστε στις 29 Οκτώβρη να βουλιάξουμε την Ελλάδα και να ετοιμάσουμε και τους επόμενους μεγάλους αγώνες μας, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να πάρει πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο της!
Απαιτούμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης!
Διεκδικούμε:
  • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους!
  • Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Ούτε 1 € από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. Διανομή όλων των σχολικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές και όλα δωρεάν!
  • Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να αποσυνδεθεί από το Λύκειο.
  • Δωρεάν ασφαλή μεταφορά όλες τις ώρες, ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.
  • Δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν πρόσβαση σε όλες τις σχολές.
  • Όλες οι τάξεις και οι κατευθύνσεις στα σχολεία. Κανένας μαθητής να μην αναγκαστεί να αλλάξει σχολείο. Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς.
  • Πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία τώρα & για όλους τους μαθητές.
  • Καμία σκέψη για κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.
  • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστεί η ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.
ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤ’ ΑΥΓΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative