Social Icons

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Όλοι στην απεργία στις 14 Νοέμβρη. Να δώσουμε μία ισχυρή απάντηση σε εργοδοσία και κυβέρνηση


εργαζόμενοι
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουμε άλλο. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την κυβέρνηση, δεν έχουμε να δούμε τίποτα καλύτερο το επόμενο διάστημα από υποσχέσεις.
Αν ήθελε να κάνει η κυβέρνηση κάτι καλό για τους εργαζόμενους, θα ψήφιζε το νόμο που φέραν τα 530 συνδικάτα στη Βουλή, το νόμο που πραγματικά επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας . Αυτή η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη έχει ψηφίσει και διατηρεί νόμους που κάνουν μαρτύριο τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Από τα ματωμένα πλεονάσματα και τους αντιλαϊκούς νόμους οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η εργατική τάξη έχουμε υποχρέωση να απαντήσουμε στα παραμύθια της Κυβέρνησης πως θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, πως θα επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αυτό που στην ουσία έκανε με τον τελευταίο νόμο Aχτσιόγλου είναι να εφαρμόσει τρεις μήνες νωρίτερα το νόμο Bρούτση . Μιλάμε για το νόμο έκτρωμα, το νόμο λαιμητόμο του 2013 που βάζει στο γύψο, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις. Ο υπουργός αποφασίζει για το ύψος του κατώτερου μισθού, με βάση την ανταγωνιστικότητα και τις αντοχές της οικονομίας. Τι δηλαδή συμφέρει το σύστημα που υπηρετεί τους μονοπωλιακούς ομίλους. Θέλουν μισθούς τέτοιους που να εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά κέρδη. Γι’ αυτό καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις βάζει εμπόδια στη δυνατότητα των εργαζομένων να πιέζουν και να κατακτούν περισσότερα δικαιώματα, καλύτερους μισθούς.

- Απαντάμε με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 σαν βάση για περαιτέρω διεκδίκηση βελτίωσής του.

- Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης .

- Κατάργηση του νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου.

- Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να απαιτήσουμε αύξηση στους μισθούς με εργασιακά δικαιώματα .

- Να υπογραφούν κλαδικές συμβάσεις σύμφωνα με τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

- Κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Δεν είναι τυχαία όσα έχουν γίνει τελευταία σε βάρος μας, είναι απαιτήσεις των επιχειρηματιών. Οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα παίξανε άσχημο ρόλο σε βάρος μας. Να απαντήσουμε άμεσα και αποτελεσματικά με τον αγώνα μας.

Όλοι στην απεργία στις 14 Νοέμβρη. Να δώσουμε μία ισχυρή απάντηση σε εργοδοσία και κυβέρνηση.

Να ξαναπάρουμε τις κατακτήσεις που μας πήραν πίσω τα προηγούμενα χρόνια. Τα προηγούμενα χρόνια κερδίσαμε κατακτήσεις με τον αγώνα μας. Έτσι και σήμερα μπορούμε πάλι να κερδίσουμε. Με την οργανωμένη συλλογική δράση μέσα από το σωματείο μας, μπορούμε να κερδίσουμε αύξηση στους μισθούς. Χωρίς οργάνωση δεν θα υπάρχουν ουσιαστικές αυξήσεις. Αν δώσουνε ένα θα πάρουν πέντε πίσω. Έχουμε χορτάσει ψίχουλα όλα αυτά τα χρόνια και κοροϊδία. Η όποια αύξηση αν και εφόσον γίνει θα είναι μικρότερη από το χάσιμο που θα έχουμε με την παραπέρα μείωση του αφορολόγητου.

Με τη λογική των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου πάντα θα βγαίνουμε χαμένοι . Μόνο με τη λογική της υπεράσπισης και τις διεκδίκησης των δικαιωμάτων της τάξης μας, του εργαζόμενου λαού, θα ανοίξει ο δρόμος που θα φέρει κατακτήσεις, μικρές αλλά και μεγαλύτερες. Για να ανοίξει ο δρόμος πρέπει να σπάσει ο φόβος, η τρομοκρατία σε κάθε χώρο δουλειάς. Να σταματήσει η εργοδοτική ασυδοσία, ειδικά στο ασφυκτικό εργασιακό περιβάλλον που έχουν διαμορφώσει οι πολυεθνικές επιχειρήσεις στον κλάδο του εμπορίου.

Η πόλη της Λαμίας δεν αποτελεί εξαίρεση, και οι εργαζόμενοι βιώνουν εντατικοποίηση της εργασίας, απλήρωτες ώρες δουλειάς, εξοντωτική πίεση, απολύσεις. Ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ συνεχίζει να είναι πρωταγωνιστής στις απολύσεις στο κατάστημα της Λαμίας. Η πολυεθνική τα βάρη της δικής της ανάπτυξης και κερδοφορίας τα φορτώνει στους εργαζόμενους με κάθε τρόπο εδώ και χρόνια. Η απειλή της απόλυσης αιωρείται καθημερινά πάνω από τους εργαζόμενους. ‘Οσο κι αν πασχίζει κανείς, φθηνό, ευέλικτο, αναλώσιμο εργατικό δυναμικό για τα κέρδη των πολυεθνικών είμαστε.

Συνάδελφοι, όσο αφήνουμε ανεξέλεγκτη, ασύδοτη την εργοδοσία, η κατάσταση θα χειροτερεύει σε βάρος μας. Μόνο ο οργανωμένος εργάτης είναι δυνατός εργάτης. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί, όλοι μαζί μπορούμε. Οργανώσου στο Σωματείο σου για να αποτρέψουμε όλες τις αντεργατικές μεθοδεύσεις τους, τις απολύσεις και ό,τι μας μαυρίζει τη ζωή.

Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ συμμετέχουμε στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Λαμίας για την οργάνωση της απεργίας .


Ο Πρόεδρος                 Η Γεν. Γραμματέας

Οικονόμου Γιώργος    Αναγνωστοπούλου Παναγιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative