Social Icons

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Αχτσιόγλου όπως Βρούτσης -Οι Μάσκες Έπεσαν!


pame
ΠΑΝΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Αχτσιόγλου όπως Βρούτσης -Οι Μάσκες Έπεσαν! 

Η κυβέρνηση εφάρμοσε νωρίτερα τον πλέον εμβληματικό μνημονιακό νόμο για τον κατώτερο μισθό, με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός εργασίας, την οποία ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΚΙΝΑΛ – Ν.Δ, Ένωση Κεντρώων. Το νόμο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ τον είχε καταψηφίσει όταν ήταν αντιπολίτευση.
Η τροπολογία αυτή είναι επανάληψη του άρθρου 103 του νόμου Βρούτση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Η μόνη αλλαγή είναι στις ημερομηνίες έναρξης της διαδικασίας διαμόρφωσης του μηχανισμού για τον καθορισμό του κατώτερου μισθού. Αντί να αρχίσει τον Ιανουάριο, προβλέπει να αρχίσει η διαδικασία τον Οκτώβριο.

Η κυβέρνηση έκανε ιδιοκτησία της το νόμο του Βρούτση, δολοφόνο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Ο κατώτερος μισθός θ΄ αποφασιστεί τελικά από την υπουργό εργασίας τον Ιανουάριο και θα είναι αυτός που θα υποδείξουν οι εργοδότες, η Ε.Ε., το ΔΝΤ ώστε να διασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό είναι το βασικό κριτήριο για τον τελικό καθορισμό του κατώτερου μισθού.

Λένε ψέματα. Δεν επαναφέρουν τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις

Η κυβέρνηση απέρριψε για μια άλλη φορά την τροπολογία που απαιτούν τα 530 συνδικάτα και την κατέθεσε το ΚΚΕ.

Τροπολογία που προβλέπει κατώτερο μισθό 751 ευρώ, κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 6/2012 που μειώνει τον κατώτερο μισθό κατά 22% και 32% αντίστοιχα τους νέους. Προβλέπει επίσης κατάργηση του άρθρου 103 του Βρούτση και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων όπως ίσχυε πριν το 2010.

Καλούμε τα συνδικάτα, την εργατική τάξη να μη δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Να οργανώσουν την πάλη τους για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751€ χωρίς καμιά ηλικιακή διάκριση, για την πλήρη επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, με αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

ΑΘΗΝΑ 21/9/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative