Social Icons

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΡΑΒΕ - ΞΗΛΩΝΕ


1

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΡΑΒΕ - ΞΗΛΩΝΕ

Μια ευχάριστη έκπληξη δοκίμασα προχτές αργά το απόγευμα περνώντας από το λιμάνι της πόλης μας, καθώς πήγαινα με τα πόδια για μπάνιο στη λαϊκή, περιφρονημένη και παρατημένη στην τύχη της από τους αρμόδιους πλαζ του Καλόγηρου.
Στον Καλόγηρο με τον οποίο θ' αρχίσω, πριν αναφερθώ στην έκπληξη, αυτό που δοκιμάζει ο επισκέπτης τα τελευταία χρόνια είναι μόνο θλίψη. Εκτός από ένα μοναδικό παγκάκι και ένα δοχείο απορριμμάτων που τοποθετήθηκαν στην πλαζ πριν από έναν μήνα (αγνοώ από ποιον φορέα), όλα τα υπόλοιπα (το ετοιμόρροπο κιόσκι, τα σπασμένα παγκάκια, το ντους και ο θάλαμος για να αλλάζουν ρούχα οι λουόμενοι, ο οποίος δεν έχει πλέον πόρτα) τοποθετήθηκαν από τον δήμο στη δεκαετία του ‘90 και έκτοτε παραμένουν εκεί θλιβερά δείγματα εγκατάλειψης κι αδιαφορίας, χωρίς ο δήμος να φροντίσει για τη συντήρηση και τον εμπλουτισμό τους.
2

Σε αντίθεση με τον Καλόγηρο, στο λιμάνι της πόλης, που εδώ και μερικά χρόνια, χάρη στη διοίκηση και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιάννη Σύρμο, έχει αρχίσει σταδιακά κι αθόρυβα να εκσυγχρονίζεται (περίφραξη, φωτισμός, υδρομετρητές για τα καράβια) τοποθετήθηκαν αυτές τις μέρες ανά 60-70 μέτρα παγκάκια με καλαίσθητα δοχεία απορριμμάτων και επισκευάστηκαν όλα τα σπασμένα καθιστικά των παρτεριών από τσιμέντο.

Για να ολοκληρωθεί η εικόνα του νοικοκυρέματος, απομένει να φυτευτούν με εποχικά λουλούδια ή με γκαζόν και τα παρτέρια, που είχαν κατασκευαστεί επί προεδρίας του μακαρίτη συμπολίτη μας Γιάννη Χατζηστυλιανού.
Οφείλω να συγχαρώ θερμά όσους ανέλαβαν την πρωτοβουλία να νοικοκυρέψουν τον συγκεκριμένο χώρο. Αν μη τι άλλο με τούτο το ασήμαντης δαπάνης αλλά πολύ σημαντικό για τους χρήστες έργο τους αποδεικνύουν ότι αν όλοι οι εκλεγμένοι ή διορισμένοι σε θέσεις ευθύνης φρόντιζαν να κάνουν ΣΩΣΤΑ τη δουλειά τους, η πόλη μας θα ήταν πολύ ομορφότερη.
3

Θα όφειλα να συγχαρώ και τον περί πολλά τυρβάζοντα δήμαρχό μας και τους στενούς συνεργάτες του για το ότι αξιοποιώντας κάποια χρήματα, που δόθηκαν στους δήμους για εργασίες περίφραξης και προμήθεια εξοπλισμού των παιδικών χαρών, προχώρησαν σε περίφραξη της υπάρχουσας στο Πάρκο του Λαού παιδικής χαράς και τοποθέτησαν σ’ αυτήν και μερικά παγκάκια, ενώ μερικά ακόμα παγκάκια, (υποθέτω από την ίδια παρτίδα), τα τοποθέτησαν στην κεντρική πλατεία και στο πάρκο Κασομούλη (και καλά έκαναν γιατί κι εκεί χρειάζονταν). Όμως εκτός από αυτά έβαλαν δύο ακόμα στην οδό Διολέτη κοντά στη βρύση της Καριάς, όπου θα παραμείνουν εν αχρηστία, όπως παραμένουν χρόνια τώρα τα στέγαστρα στις ανύπαρκτες στάσεις λεωφορείων στις οδούς Λαμίας και Ελ. Βενιζέλου. 

Το πρόβλημα με τα παγκάκια της Διολέτη που θα παραμείνουν αναξιοποίητα δεν είναι τόσο σοβαρό. Ενδεχομένως θα ξηλωθούν από την επόμενη δημοτική αρχή, για να τοποθετηθούν σε άλλα σημεία, όπως λ.χ. στο πεζοδρόμιο-στάση λεωφορείων της οδού Λαμίας προς Καραβόμυλο (Εκεί δυστυχώς δεν υπάρχει στέγαστρο ή παγκάκια ή έστω μερικές πακτωμένες καρέκλες όπως αυτές που τοποθετήθηκαν στην απέναντι στάση, με τη φροντίδα της ιδιοκτήτριας του βιβλιοπωλείου-πρακτορείου λεωφορείων.) 

Πολύ πιο σημαντικό πρόβλημα από τα παγκάκια αποτελεί το ότι ο άσχετος που σχεδίασε την περίφραξη της παιδικής χαράς αχρήστευσε το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, το πρώτο που κατασκευάστηκε στο νομό στη δεκαετία του ’90, ένα πάρκο που λειτουργούσε τότε με παιδικά αυτοκίνητα και ποδήλατα παρουσία τροχνόμων και θα μπορούσε να ξαναλειτουργήσει από τη νέα δημοτική αρχή, που θέλω να ελπίζω ότι θα επιδείξει την ελλείπουσα σήμερα από την πόλη μας διάθεση νοικοκυρέματος. και αξιοποίησης των υποδομών που ήδη υπάρχουν.
Η ζημιά που έγινε με την περίφραξη δεν είναι ευτυχώς ανεπανόρθωτη. Για να ξαναλειτουργήσει όμως το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, η περίφραξη πρέπει να ξηλωθεί και να γίνει σωστά και με πόρτες σε όλα τα σημεία που είναι απαραίτητες μετά την περίφραξη που έγινε. «Ράβε -ξήλωνε», και ξαναπλήρωνε δηλαδή, για να θυμόμαστε ότι ζούμε στην Ελλάδα, όπου τα περισσότερα έργα γίνονται στο γόνατο...

Υ.Γ. Κάποιοι από τους εναπομείναντες φίλους του «δυναμικού» (…) και διάσημου στη χώρα με τα «έργα και τις ημέρες» δημάρχου μας θα θεωρήσουν πιθανώς ότι με όσα κατά καιρούς γράφω προσπαθώ να υποβαθμίσω το τεράστιο έργο του, για το οποίο όπως ο ίδιος μετροφρόνως έχει δηλώσει οι Στυλιδιώτες πρέπει να του στήσουν άγαλμα! Ας έχουν υπόψη οι εν λόγω φίλοι του ότι τα δημόσια πρόσωπα είθισται να κρίνονται για όσα καλώς ή κακώς πράττουν ή παραλείπουν να πράξουν.

Προσωπικά, όπως πράττω τα τελευταία είκοσι χρόνια ως συνταξιούχος, πρώην αυτοδιοικητικός και ενεργός πολίτης, θα εξακολουθήσω να γράφω για τα πεπραγμένα και τις δηλώσεις του σημερινού δημάρχου και φυσικά για το σημαντικότερο μέχρι σήμερα «έργο του»: Την απαξίωση του βιολογικού καθαρισμού του δήμου και τη μεταφορά των λυμάτων της πόλης στον ΒΙΟΚΑ της Λαμίας. 

Πρόκειται για μια απόφασή του την οποία θα πληρώνουν για δεκαετίες πανάκριβα οι δημότες, για ένα ζήτημα για το οποίο δυστυχώς περιμένω ακόμα τόσο τα στοιχεία που έχω ζητήσει γραπτώς εδώ και μήνες από τον δήμο όσο και την απάντηση του δημάρχου για το πότε θ’ αποφασίσει να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του ότι θα έχουμε μια τηλεοπτική συζήτηση με δημοσιογράφο κοινής αποδοχής για το συγκεκριμένο ζήτημα και για άλλα προβλήματα της πόλης και των δημοτών. 

Επειδή με όσα γράφω ασκώ (καλοπροαίρετη και εποικοδομητική πιστεύω) κριτική και επειδή δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό να χειροκροτήσω κάποια επιτυχία του, θέλω να θυμίσω ότι σε ένα πρόσφατο από τα αναρίθμητα δελτία τύπου με τα οποία μας βομβαρδίζει κατηγορώντας διαρκώς τον περιφερειάρχη, μας πληροφορεί ότι εντάχθηκε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα η αξιοποίηση του βιομηχανικού κτιρίου της ΔΑΝΕΞ με 2.5 εκ. ευρώ. Κατά σύμπτωση λίγες μέρες πριν από την συγκεκριμένη πληροφορία ανέφερα σε ραδιοφωνική συνέντευξή μου στον LAMIA FM 1, ότι ο δήμος με τη βοήθεια της περιφέρειας θα μπορούσε να έχει εντάξει την αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτιρίου σε κάποιο σχετικό πρόγραμμα της ΕΕ. 

Χάρηκα λοιπόν ιδιαίτερα με την εξαγγελία αλλά, ομολογώ, ότι η σύμπτωση με προβλημάτισε. Βλέπετε, ζούμε στην εποχή των fake news και τα τελευταία χρόνια από μεγαλόστομες εξαγγελίες για αρδευτικά φράγματα, αποχετεύσεις και βιολογικούς καθαρισμούς κατά μήκος της βόρειας ακτής του Μαλιακού έχουμε χορτάσει. Μακάρι η ένταξη και χρηματοδότηση αυτού του πολύ σημαντικού για την πόλη μας έργου να αληθεύει. Αν και όταν με το καλό ξεκινήσει το έργο θα είμαι ο πρώτος που θα συγχαρώ δημόσια τον δήμαρχο…
4
5

Θάνος Μπλούνας 

Στυλίδα 7.9.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative