Social Icons

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Το σκλαβοπάζαρο στη ΛΑΡΚΟ συνεχίζεται


larko
Η Κυβέρνηση μας λέει ότι «τα μνημόνια τελείωσαν, η ανάπτυξη ήρθε, οι ΣΣΕ επέστρεψαν» και πως τώρα «οι εργαζόμενοι είναι σε καλύτερη μοίρα».
Στην πράξη όμως με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ή καλύτερα να κοροϊδευόμαστε ή μάλλον πιο σωστά, επιδιώκει να μας κοροϊδέψει.
Στην υπό κρατικής ευθύνης ΛΑΡΚΟ , σε μια επιχείρηση δηλαδή που διοικεί η ίδια η Κυβέρνηση , το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών ισοπεδώνει ακόμα και τα εναπομείναντα δικαιώματα.
Είναι χαρακτηριστικό το συμβάν που λαμβάνει χώρα σήμερα.

Συναδέλφισσες που είναι για πολλά έτη στην καθαριότητα (καθαρίστριες) του εργοστασίου της Λάρυμνας για ακόμη μια φορά αλλάζουν «δουλέμπορο» (εργολάβο) , με αποτέλεσμα να χάνουν αποζημιώσεις, Κανονικές Άδειες, επιδόματα κ.α. Το ίδιο συμβαίνει όταν αλλάζουν οι «δουλέμποροι» στη συντήρηση της ΛΑΡΚΟ ή στην Φύλαξη του εργοστασίου.
Οι εργαζόμενοι των εργολαβιών στη ΛΑΡΚΟ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εργοστασίου. Πάγιο αίτημα του Συνδικάτου μας είναι η κατάργηση των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Αυτό το αίτημα είναι πρωταρχικό στις διαπραγματεύσεις για υπογραφή Επ.Σ.Σ.Ε στη ΛΑΡΚΟ , διαπραγματεύσεις οι οποίες με ευθύνη της ΛΑΡΚΟ διακόπηκαν, μη ορίζοντας πότε θα συνεχιστούν.
Η τακτική της διορισμένης από την Κυβέρνηση Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ σηματοδοτεί το μέλλον που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους.

· Εργολαβίες
· Μισθούς πείνας
· Χτύπημα του ωραρίου, παροχών και δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα κάποια παραδείγματα:

· Οι εργολαβίες συνεχίζονται όπως αναφέραμε παραπάνω.
· Οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν γιατί οι εργαζόμενοι παρά την τρομοκρατία που εξαπολύεται «ότι η ΛΑΡΚΟ δεν πάει καλά» , δεν ρίχνουν τον πήχη των απαιτήσεων.
· Η ΛΑΡΚΟ δεν χορηγεί ούτε το γάλα εδώ και ένα χρόνο
· Η ΛΑΡΚΟ επιχειρεί, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφαλή εργασία των εργαζομένων, να συγχωνεύσει συνεργεία φτιάχνοντας εργαζόμενους με πολυ-ειδικότητα.

Το Συνδικάτο μας δηλώνει καθαρά και ξάστερα ότι αυτή η κοροϊδία θα πάρει απάντηση.

Το Σάββατο 29/9 το Συνδικάτο μας θα συμμετέχει στην σύσκεψη που πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο ΛΑΜΙΑΣ και την Δευτέρα 01/10/2018 θα συνεδριάσει το Δ.Σ με θέμα «απόφαση για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχτεί από το Ε.Κ.Λ στις 08/11 για τις ΣΣΕ».

Απαιτούμε την υπογραφή της ΛΑΡΚΟ στο Σχέδιο της Επ.Σ.Σ.Ε που έχουμε καταθέσει και περιέχει σε συγκεκριμένα Κεφάλαια και Παραγράφους και με συγκεκριμένο τρόπο, την κατάργηση των εργολαβιών, ειδικότητες, Βασικούς Μισθούς, επαναφορά τριετιών, χρήματα στις αναβαθμίσεις κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative