Social Icons

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ


ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Δελής και Γιώργος Λαμπρούλης για να αρθεί η άδικη απόφαση της μεταφοράς του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών της Γ΄ Λυκείου από την Πελασγία στη Στυλίδα.

Αναλυτικά, το κείμενο της Ερώτησης:

«Οι μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου στην Πελασγία Φθιώτιδας, από την Τρίτη 11/9, βρίσκονται σε κινητοποίηση μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, αντιδρώντας στη μεταφορά του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών της Γ΄ Λυκείου στο Λύκειο Στυλίδας. Πρόκειται για ένα γεγονός που έχει αναστατώσει όλη την τοπική κοινωνία.

Αυτή η ενέργεια του υπουργείου Παιδείας είναι ξεκάθαρο, πως εντάσσεται στη λογική των συγχωνεύσεων, που αποσκοπούν στην οικονομία προσωπικού και ταυτόχρονα υποτιμούν τη μόρφωση των παιδιών στην κατεύθυνση που προσανατολί­ζονται και επιλέγουν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες, επιδιώκει με την περικοπή των δαπανών για την Παιδεία να μειώσει τις θέσεις των εκπαιδευτικών, συγχωνεύοντας σχολεία και καταργώντας ειδικότητες.

Το δήθεν επιχείρημα ότι από το κλείσιμο και την αναγκαστική μεταφορά των μαθητών σε άλλο σχολείο, θα επιβαρυνθεί το Δημόσιο ως κόστος μεταφοράς, είναι εκ του πονηρού. Όσοι το επικαλούνται, αποδέχονται τη λογική του "κόστους - οφέλους" στην εκπαίδευση ενώ το θέμα είναι ότι η Παιδεία και η εκπαίδευση δεν είναι εμπόρευμα. Το κύριο ζήτημα είναι οι μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας και η ισότιμη συμμετοχή τους στις πανελλήνιες εξετάσεις και για αυτό δεν μιλάει κανένας.

Ερωτάται ο κ. υπουργός σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αρθεί η άδικη απόφαση της μεταφοράς του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών της Γ΄ Λυκείου από την Πελασγία στη Στυλίδα;».


ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative