Social Icons

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου



1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονταν 23χρονος εργάτης σε εκκοκκιστήριο της Εκκάρας, ο όποιος μετατράπηκε σε ένα ακόμη θύμα εργατικού δυστυχήματος.
Η έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας του 23χρονου εργάτη που εκτελούσε εργασίες συντήρησης στην οροφή του κτιρίου, είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του από ιδιαίτερα μεγάλο ύψος και τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο συνάδελφος, μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, όπου και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, ενώ εξετάζεται ακόμη και η μεταφορά του σε νοσοκομείο των Αθηνών.
Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό εργατικού δυστυχήματος, που έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των νεκρών και σοβαρά τραυματιών σε χώρους εργασίας. Ένα ακόμη περιστατικό που αναδεικνύει ότι η ζωή και υγεία του εργαζόμενου έρχεται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο κέρδος του επιχειρηματία.

Ως Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας απαιτούμε την άμεση παρέμβαση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονταν 23χρονος, να προσδιοριστούν τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί για την εκτέλεση της εργασίας που πραγματοποιούσε, να αποδοθούν οι οποίες ευθύνες και παράλληλα να ληφθεί κάθε μέριμνα για την αντιμετώπιση των σοβαρών τραυμάτων του και οποιασδήποτε μελλοντικής του ανάγκης.

Ταυτόχρονα καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν απέναντι στις συνθήκες εργασιακής γαλέρας, που είτε επικρατούν είτε διαμορφώνονται σε κάθε χώρο δουλειάς, και συγκροτημένα, μέσα από τα ταξικά εργατικά σωματεία, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να επιστρέφουν ζωντανοί και υγιείς στα σπίτια και στις οικογένειές τους, έχοντας παράλληλα απολαβές που μπορούν να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative