Social Icons

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Δηλώσεις της Βιργινίας Στεργίου υποψήφιας Δημάρχου Στυλίδας, σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων στον Καραβόμυλο ( πρώην ξενοδοχείο Stylis Beach )



Βιργινία Στεργίου
Δηλώσεις της κ. Βιργινίας Στεργίου υποψήφιας Δημάρχου Στυλίδας, σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων στον Καραβόμυλο ( πρώην ξενοδοχείο Stylis Beach ).

«Από δημοσιεύματα πληροφορηθήκαμε ότι με υπουργική απόφαση πρόκειται να φιλοξενηθούν στο δήμο μας περί τα 600 άτομα στο πρώην ξενοδοχείο Stylis Beach και μάλιστα η νέα αυτή δομή θα υπάγεται απευθείας στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Επί της αρχής διαφωνώ με τις εν κρυπτώ μεθοδεύσεις χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, οι οποίες προωθούνται με αδιαφανείς διαδικασίες και με την καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ηθικής.

Η απόφαση αυτή, χωρίς δημόσια διαβούλευση με τον καθορισμό ροών ανθρώπων πίσω από την πλάτη των πολιτών της τοπικής κοινωνίας, χωρίς τη συναίνεση των πολιτών και χωρίς τις αναγκαίες υποδομές, είμαι βεβαία ότι θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη διατάραξη στον κοινωνικό ιστό της περιοχής και με βρίσκει απόλυτα αντίθετη.

Επιπλέον, με βάση τις προηγούμενες αντιδράσεις της πλειοψηφίας των πολιτών και χωρίς τις κατάλληλες μελέτες, τίθεται ένα σημαντικό ερώτημα κατά πόσο οι συνθήκες της περιοχής ευνοούν την δημιουργία κατάλληλων δομών φιλοξενίας και όχι την εγκατάσταση ενός γκέτο στην πόρτα του δήμου μας, όπως θα γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Προτείνω λοιπόν να αρθεί άμεσα η εν λόγω απόφαση και το θέμα να μπει σε δημόσια διαβούλευση.
Θέλουμε δημότες ενημερωμένους και ενεργούς και όχι στο περιθώριο. Οι αποφάσεις για τόσο σοβαρά θέματα πρέπει να είναι διαφανείς και εμπεριστατωμένες.
Εξάλλου η Φθιώτιδα έχει και άλλους Δήμους. Βάσει ποιας μελέτης πρέπει οπωσδήποτε ο Δήμος Στυλίδας να φιλοξενήσει 600 άτομα;

Ζητούμε επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο ώστε οι δημότες να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει για ένα τόσο σοβαρό και εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα».

Βιργινία Στεργίου
Υποψήφια δήμαρχος Στυλίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative