Social Icons

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Απελευθέρωση Ελλήνων στρατιωτικών: «Θαύμα», «Δικαίωση» ή αντιθέσεις και συμμαχίες;


1
Σχολιάζει ο Ηρακλής Κακαβάνης

Συνεχίζουν να κρύβουν  τη «μεγάλη εικόνα» της όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, της εμπλοκής της χώρας στους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, τις αντιθέσεις και τα παζάρια στην περιοχή, μέρος των οποίων αποτελεί και η χτεσινή κίνηση από τη μεριά της Τουρκίας.

Στον οικονομικό πόλεμο ΗΠΑ – Τουρκίας ο Ερντογάν ψάχνει συμμάχους και προσπαθεί να προσεταιριστεί τους Ευρωπαίους εκμεταλλευόμενος τις αντιθέσεις στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Ταυτόχρονα, ίσως είναι κι ένα βήμα της Τουρκίας σε μια εύσχημη υποχώρηση της Τουρκίας στις πιέσεις που δέχεται.
Έτσι σε εύλογο χρόνο πιθανά να ακολουθήσει η άρση των απαγορεύσεων στον αμερικανό πάστορα. Κάτι που δε θα μπορούσε να γίνει σήμερα (απορρίφθηκε σχετικό αίτημα)  και για λόγους συμβολισμού. Θα έμοιαζε με άτακτη υποχώρηση της Τουρκίας.

Η θετική εξέλιξη κάθε άλλο δηλαδή παρά κρύβει – όπως επιχειρούν από χτες τα κυβερνητικά στελέχη – τις ευθύνες της όλο το προηγούμενο διάστημα που ακολούθησε το δρόμο του εφησυχασμού, της συγκάλυψης, των διαβεβαιώσεων ότι το πρόβλημα θα λυθεί γρήγορα και, όταν η πραγματικότητα τη διέψευσε, της εναπόθεσης των ελπίδων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, επιχειρώντας να κρύψει από την εργατική τάξη και το λαό πως η όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης επιδρά και επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ.

 Ηρακλής Κακαβάνης
Ηρακλής Κακαβάνης –  Δημοσιογράφος – Συγγραφέας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1991 έως το 2013 εργάστηκε στον Ριζοσπάστη. Από το 2013 αρθρογραφεί σε διαδικτυακά Μέσα. Από το 2010 συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative