Social Icons

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας στη Δ.Ε. Μακρακώμης


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας στη Δ.Ε. Μακρακώμης

Με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία, παρακολουθούμε τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μακρακώμης, γύρω από την ανταποδοτική υπηρεσία αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς και γύρω από τη συνολική λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου μας.

Η τελευταία της ενέργεια μάλιστα, να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων στην ΔΕ Μακρακώμης σε εργολάβο, χωρίς να έχει εξασφαλίσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αδυναμία εκτέλεσης της εργασίας με ίδια μέσα, αποτελεί πρωτόγνωρο σκηνικό για την Τοπική Διοίκηση.

Έρχεται, ωστόσο, να προστεθεί στη γενικότερη εικόνα που παρουσιάζει η διοίκηση του Δήμου Μακρακώμης από την αρχή της δημοτικής περιόδου. Είτε από αδυναμία, είτε ενδεχόμενα και από απροθυμία, δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε οι ανταποδοτικές υπηρεσίες, όπως της καθαριότητας, της ύδρευσης και της άρδευσης, αλλά και συνολικότερα η λειτουργία του Δήμου, να μην είναι προς όφελος του εργαζόμενου λαού της περιοχής.

Η στάση της δημοτικής αρχής Μακρακώμης και οι ενέργειες της σχετικά με την υπηρεσία της καθαριότητας στο προηγούμενο χρονικό διάστημα προκαλούν αρκετά ερωτηματικά.

• Δεν προώθησε καμία ενέργεια που θα διασφάλιζε την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, με ταυτόχρονη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της, όπως η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
•Δεν μερίμνησε για την πρόσληψη συμβασιούχων, που θα έδινε προσωρινή λύση στην έλλειψη προσωπικού.
• Δεν διεκδίκησε χρηματοδότηση των απαραίτητων έργων υποδομής και αγοράς μηχανημάτων.
• Συνέβαλε στην μετατροπή του περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σε Ανώνυμη Εταιρεία.
• Αποδέχτηκε και υπερψήφισε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων και τη λογική εμπορευματοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων που προωθεί.
• Δημιούργησε τις συνθήκες για να παραδοθεί μια δημοτική υπηρεσία, με διασφαλισμένα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη, σε ιδιώτες επιχειρηματίες.
• Στρώνει έτσι το έδαφος, για να επικρατήσει πιο εύκολα η λογική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εγχώριων αστικών κυβερνήσεων, που θέλει, είτε τη μετατροπή των δήμων σε επιχειρηματίες, είτε την παράδοση των υπηρεσιών τους τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Άμοιρο ευθυνών για την κατάσταση αυτή, δεν είναι και ένα μεγάλο τμήμα της αντιπολίτευσης, που -παρά τις όποιες θετικές πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί από τις παρατάξεις της μειοψηφίας- σε αρκετές περιπτώσεις θέλησε να αξιοποιήσει το πρόβλημα για σκοπιμότητες, συσκοτίζοντας έτσι το λαό για τις πραγματικές αιτίες που το δημιουργούν.

Μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, αλλά και μπροστά στη συντελούμενη απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας, ως δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Μακρακώμης, καλούμε τη διοίκηση του Δήμου, να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για ανάθεση της αποκομιδής στην Δημοτική Ενότητα Μακρακώμης. Μια απόφαση, η διαδικασία λήψης της οποίας, εκτός των άλλων, περιπλέκει ακόμη περισσότερο την ήδη προβληματική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της διοίκησης.

Ταυτόχρονα, καλούμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα, την κατάσταση που επικρατεί στην αποκομιδή των απορριμμάτων και την υπηρεσία καθαριότητας και παράλληλα τη λήψη αποφάσεων για:

• Άμεση πρόσληψη προσωπικού για την υπηρεσία καθαριότητας, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τη μορφή του κατεπείγοντος, με τις αντίστοιχες παρεμβάσεις προς το υπουργείο Εσωτερικών.

• Δρομολόγηση των απαραίτητων διαδικασιών για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όπου υπάρχουν ανάγκες

• Διεκδίκηση χρηματοδότησης αγοράς μηχανημάτων.

• Διεκδίκηση χρηματοδότησης για την μελέτη και την κατασκευή απαραίτητων έργων υποδομής, όπως Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.


ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ 25/07/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative