Social Icons

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Εδώ και τώρα μέτρα στήριξης των πληγέντων - Την Ανατολική Αττική επισκέφτηκε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ



Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, ο Μιχάλης Μιχαήλ ανθυποπυραγός ε.α., από την Επιτροπή για τα Σώματα Ασφάλειας της ΚΕ, ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, Γραμματέας της ΤΕ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, και ο Νίκος Στεφανίδης, δημοτικός σύμβουλος, επισκέφτηκε τις πληγείσες, από τις καταστροφικές πυρκαγιές, περιοχές της Ανατολικής Αττικής.
Ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε το δημαρχείο Ραφήνας, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνούς, και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, για το πώς αντιμετωπίζονται οι συνέπειες των πυρκαγιών, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε το ξέσπασμα της φωτιάς.

Αμέσως μετά, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ βρέθηκε στο Λιμεναρχείο, όπου συναντήθηκε με τον λιμενάρχη, Δημήτρη Κωσταράκη. Ο Δ. Κουτσούμπας μετέφερε τα συγχαρητήρια του Κόμματος για το έργο του Λιμενικού Σώματος στη διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων, παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Σώμα. Σημειώθηκε μάλιστα ότι ανάμεσα στους λιμενικούς που το βράδυ της Δευτέρας έδιναν με αυταπάρνηση τη μάχη της διάσωσης, ήταν και πυρόπληκτοι, που την ίδια στιγμή αγωνιούσαν για τα σπίτια και τις οικογένειές τους.

Συνεχής λαϊκή κινητοποίηση για να μην ξεχαστεί το έγκλημα


Δημήτρης Κουτσούμπας
Με τον δήμαρχο Ραφήνας

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Καταρχάς να εκφράσουμε τα αυτονόητα συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων και βεβαίως να εξάρουμε τη μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών, του Λιμενικού Σώματος, όσων βοήθησαν, ιδιαίτερα των εθελοντών από τα εργατικά σωματεία της περιοχής, από όλη τη χώρα, από Συλλόγους, Λαϊκές Επιτροπές. Είναι τεράστια η συνεισφορά τους σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια μετά από αυτήν την τραγωδία.

Αυτήν τη στιγμή προέχει η καταγραφή των αγνοουμένων και βεβαίως η επίσημη ενημέρωση προς τις οικογένειές τους, προέχουν ζητήματα, όπως η πλήρης αποκατάσταση της ύδρευσης, της ηλεκτροδότησης, η εξασφάλιση - ήδη γίνεται τεράστια προσπάθεια, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος - για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όλων των πυρόπληκτων και βεβαίως η περίθαλψη. Χρειάζεται άμεση αποκατάσταση και στήριξη με υποδομές των Κέντρων Υγείας και της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή και βεβαίως χρειάζεται επιτάχυνση του υπολογισμού των ζημιών, πλήρης καταγραφή των μεγάλων καταστροφών που έγιναν και ολική αποζημίωση και για τα καταστήματα των αυτοαπασχολούμενων, των εμπόρων της περιοχής, αλλά και των λαϊκών οικογενειών που έχασαν περιουσίες, που έχασαν σπίτια και οτιδήποτε άλλο.

Δημήτρης Κουτσούμπας
Στο Λιμεναρχείο Ραφήνας

Από αυτήν τη σκοπιά, το ΚΚΕ είναι αλληλέγγυο σε αυτήν την προσπάθεια. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν εδώ οι δυνάμεις του, οι Κομματικές Οργανώσεις, τα στελέχη του, σε αυτήν την προσπάθεια για να περισώσουμε ό,τι μπορούμε.

Όμως, θα ήθελα να επισημάνω το εξής ζήτημα: Το εθνικό πένθος που κήρυξε η κυβέρνηση, τα διάφορα λόγια, που δυστυχώς πολλές φορές μένουν μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα, περί "εθνικής ενότητας, αλληλεγγύης" κ.λπ., δεν μπορούν αυτήν τη στιγμή να αποτελέσουν το άλλοθι για να ξεχαστούν τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν από αυτήν την ανείπωτη τραγωδία και να αποτελέσουν άλλοθι για να συγκαλυφθούν οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες διαχρονικά, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης, που υπάρχουν, όπως και του κρατικού μηχανισμού, όταν κλείσουν τα φώτα της δημοσιότητας και αρχίζει και ξεχνιέται το πρόβλημα.

Αυτό το ζήτημα επισημαίνουμε από σήμερα και από αυτήν την άποψη καλούμε σε συνεχή αλληλεγγύη, επαγρύπνηση, κινητοποίηση το εργατικό - λαϊκό κίνημα, το λαό της περιοχής, όλο το λαό της Αττικής, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Και βεβαίως να αποκατασταθούν πλήρως όλες οι καταστροφές που έγιναν και από εκεί και πέρα να παρθούν τα μέτρα, γιατί έρχεται και το φθινόπωρο. Χρειάζονται εδώ και τώρα αντιπλημμυρικά έργα. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε αυτήν την τραγωδία. Αυτό είναι το καθήκον μας αυτήν τη στιγμή.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative