Social Icons

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Ρωσία: Ψηφίστηκε ο αντιλαϊκός νόμος Πούτιν-Μεντβέντεφ για την αύξηση ορίων συνταξιοδότησης


1
Εν μέσω διαδηλώσεων στη Μόσχα και σε άλλες ρωσικές πόλεις, η Δούμα ψήφισε τον αντιλαϊκό νόμο της κυβέρνησης για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση προβλέπει αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για τους άντρες και στα 63 για τις γυναίκες.

Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δικαιολόγησε την απόφαση αυτή της κυβέρνησης ως αναγκαία για την σταθεροποίηση του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε αναγκαία την αντιλαϊκή μεταρρύθμιση, τονίζοντας πως «είναι αναγκαίο να σκεφτούμε και το μέλλον», γιατί -όπως σημείωσε χαρακτηριστικά- χωρίς μεταρρύθμιση στον τομέα αυτό, το συνταξιοδοτικό σύστημα κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Η Δούμα υπερψήφισε το νόμο με 327 ψήφους υπέρ και 102 κατά, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ο Βλ. Πούτιν απέφυγε να παραβρεθεί στην συζήτηση που προηγήθηκε. Αντιδράσεις υπήρξαν από τους βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ). “Πρόκειται για έναν χυδαίο και απάνθρωπο νόμο για το ρώσικο λαό” σημείωσε ο Βάλερι Ράσκιν, βουλευτής του ΚΚΡΟ.
2
Βουλευτές του ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε συγκέντρωση έξω από τη Δούμα.

Πυρά κατά του Πούτιν εκτόξευσε και ο βουλευτής του ΚΚΡΟ Όλεγκ Σμόλιν, ο οποίος στηλίτευσε την απουσία του Πούτιν από την συζήτηση για το νόμο στη Δούμα. «Αυτός είναι ένας απ’ τους σπουδαιότερους νόμους των τελευταίων 14 ετών- είπε ο Σμόλιν- και δε γίνεται να τον συζητάμε χωρίς την παρουσία του σπουδαιότερου προσώπου της πολιτικής ζωής». Ο βουλευτής θύμισε παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου, ο οποίος το 2005 είχε υποσχεθεί πως «όσο είμαι εγώ πρόεδρος» δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Σε πρόσφατη έρευνα του μη κυβερνητικού οργανισμού κοινωνιολογικών ερευνών Levada Center, τα αποτελέσματα της οποίας είχε δημοσιεύσει ο ρωσικός ιστότοπος Interfax, η συντριπτική πλειοψηφία (90%) των Ρώσων εξέφρασε αρνητική στάση απέναντι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης θεωρώντας ότι τα σημερινά όρια για τους άντρες και τις γυναίκες είναι τα βέλτιστα.

Σημειώνεται ότι στο συνταξιοδοτικό σύστημα που θεμελιώθηκε επί Σοβιετικής Ένωσης, τα όρια συνταξιοδότησης ήταν τα 60 χρόνια για  τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες, ενώ προβλέπονταν μειωμένα όρια (50-55 για τους άντρες και 45-50 για τις γυναίκες) για όσους εργάζονταν σε επαγγέλματα αυξημένου κινδύνου, ή κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες.

atexnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative