Social Icons

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Παπάς αρνήθηκε να βαφτίσει μωρό πυρόπληκτης οικογένειας επειδή δεν είχε να πληρώσει


1
Σαν να μην έφτανε το ρεσιτάλ χριστιανικής αγάπης από Αμβρόσιο και Ιερεμία με αφορμή τις πυρκαγιές έρχεται να προστεθεί καταγγελία εθελόντριας πως ιερέας στην περιοχή της Ραφήνας αρνήθηκε να τελέσει προγραμματισμένη για σήμερα βάφτιση παιδιού πυρόπληκτης οικογένειας, επειδή μετά την καταστροφή του σπιτιού της αδυνατούσε να καλύψει τα έξοδα τόσο της ένδυσης και σίτισης, όσο και της εκκλησίας.

Στο άκουσμα της είδησης ο ιερέας πρότεινε ατάραχος να αναλάβει τα έξοδα η νονά, πληροφορούμενος δε πως η τελευταία είναι η θεία του μωρού και συγκάτοικος του καμένου σπιτιού, ούτε λίγο ούτε πολύ παρέπεμψε την οικογένεια στο δήμο, ζητώντας να αναλάβει εκείνος τα έξοδα της βάπτισης. Δε δίστασε μάλιστα να κρυφτεί πίσω από τους ψάλτες, επικαλούμενος την ανάγκη να πληρωθούν τουλάχιστον εκείνοι. Η ανάρτηση της εθελόντριας στα ΜΚΔ έχει ως εξής:

Στις 29 Ιουλίου πρόκειται να βαπτιστεί ένα αγοράκι στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Περιβολάκια Ραφήνας.
Δυστυχώς η οικογένεια του μικρού (γονείς, θείοι, παππούδες) που μένανε όλοι μαζί, έχασαν το μόνιμο σπίτι τους, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στα Σκουφέικα Ραφήνας.

Η γιαγιά του πήγε και ενημέρωσε τον πάτερ Χ. (Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβολάκια Ραφήνας) ότι δεν έχουν χρήματα ούτε για σιτιση-ένδυση και δεν μπορούνε να πληρώσουν την εκκλησία για την ήδη από καιρό προγραμματισμένη βάπτιση του εγγονού της, καθώς έχασαν όλα τους τα υπάρχοντα στις φωτιές. Ο πάτερ Χ., λοιπόν, ήταν ανένδοτος και της είπε να δώσει τα χρήματα η νονά. Μόλις τον ενημέρωσε ότι νονά θα είναι η θεία του παιδιού και ότι και εκείνη μαζί τους έμενε στο ίδιο σπίτι που κάηκε, της είπε να απευθυνθεί στον Δήμο, ώστε να της δώσει χρήματα και να τους τα δώσει για τη βάπτιση του εγγονού της ώστε “να πληρωθούν οι ψαλτες”, όπως είπε!!

Η γυναίκα βρέθηκε σε δύσκολη θέση και έτυχε να μιλήσει στις 28/7 το μεσημέρι σε μια κυρία που δουλεύει σε σούπερ μάρκετ της Ραφήνας (Γαλαξίας) και να της εξιστορήσει όλα όσα συνέβησαν.

Ας βρεθεί κάποιος πιο δυνατός από μένα, για να βοηθήσει την κατάσταση. Μαζί με εναν ακόμα εθελοντή πήγαμε και βρήκαμε την υπάλληλο του σούπερ μάρκετ, αφού μας ενημέρωσε για το γεγονός αυτό μια γυναίκα νωρίτερα που βρέθηκε μπροστά στη συζήτηση στο σούπερ μάρκετ κατά την καταγραφή ζημιών που κάναμε σε σπίτια στη Ραφήνα, ως εθελοντες.

Αγαπάτε αλλήλους με το αζημίωτο λοιπόν, ακόμα κι αν πρόκειται για μωρά που υποτίθεται πως η χριστιανική εκκλησία βιάζεται να απαλλάξει από το προπατορικό αμάρτημα και να εντάξει στους φιλεύσπλαχνους κόλπους της.

Με πληροφορίες από ellinofreneia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative