Social Icons

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Τσεχία: Το ΚΚ θα στηρίξει τη κυβέρνηση μειοψηφίας του Μπάμπις


Αντρέι ΜπάμπιςΤο Κομμουνιστικό Κόμμα της Τσεχίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφέρει στήριξη στην κυβέρνηση συμμαχίας του δισεκατομμυριούχου πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις, ουσιαστικά εξασφαλίζοντας τη νίκη του στην ψηφοφορία στη βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα.'

Η εξέλιξη αυτή δίνει τέλος σε μια περίοδο έξι μηνών σκληρών διαπραγματεύσεων και σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι κομμουνιστές θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό κυβέρνησης μετά την Βελούδινη Επανάσταση του 1989 στην πρώην Τσεχοσλοβακία.

«Η κοινοβουλευτική ομάδα του KSCM θα υποστηρίξει ενεργά τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας του ΑΝΟ με τους Σοσιαλδημοκράτες κατά την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης (στις 11 Ιουλίου)», ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος Βόιτεκ Φίλιπ.
Το λαϊκιστικό κόμμα του Μπάμπις ΑΝΟ (Ναι) κέρδισε 78 έδρες στο 200 εδρών κοινοβούλιο με μια προεκλογική εκστρατεία κατά της διαφθοράς στις εκλογές του Οκτωβρίου 2017, αλλά δεν έχει καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Στις 6 Ιουνίου ο τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν διόρισε τον Μπάμπις πρωθυπουργό για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες θεωρώντας ότι θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση.
Οι αριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (CSSD), οι οποίοι κατέληξαν μέσα στον μήνα σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας με τον Μπάμπις και οι κομμουνιστές έχουν από 15 βουλευτές στη βουλή.

presspublica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative